Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
ESA Technológiai Transzfer pályázat
2017. március 7-én nyílvánossá vált az ESA magyarországi technológiai transzfer hálózatának első pályázata. Az ESA (European Space Agency) által közvetlenül működtetett pályázati rendszer kis- és középvállalkozások számára nyújt több mint 32.500 Euro vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázatok a vissza nem térítendő támogatást a technológia transzfer megvalósítása közben felmerülő költségeik finanszírozására fordíthatják.

Tari Fruzsina, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő Magyar Űrkutatási Iroda vezetője egy márciusi rendezvényen elmondta, több évtizedes űrkutatási és űripari fejlesztések után, annak eredményeként hazánk 2015-ben csatlakozott az ESA-hoz és 2016. év végén a Technológiai Transzfer Irodához. Hazánk csúcstechnológiai ágazatának szereplőit bemutató katalógust Magyar Űrkatalógus címmel nemrég adta ki a Minisztérium támogatásával a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat.

Tandi Zsuzsanna, az ESA magyarországi Technológiai Transzfer Irodájának vezetője bemutatta az ESA Technológia Transzfer hálózat működését és kihirdette a pályázati formában elérhető vissza nem térítendő pályázati támogatás rendszerét. A pályázati forrás, az űrtechnológia földi felhasználásához szükséges technológia átvétel bármely szakaszában lévő projektek megvalósításához nyújt pénzügyi segítséget.

A pályázatra elsősorban kis-és középvállalkozások jelentkezését várják, akik az átvett űrtechnológiát módosítva kívánnak innovativ, piacképes terméket vagy szolgáltatást létrehozni bármely földi iparágban. A pályázat értékelése során az értékelő bizottság külön figyelmet fordít azon pályázatokra, amelyek esetében a technológia átadó és átvevő cég között már kialakult együttműködés, amelyről az átvevő cég támogató levélben tájékoztatja az ESA értékélő bizottságát.

A pályázati forrás annak megnyitasától, vagyis 2017. március 7-től folyamatosan benyújtható, a leadás határideje 2017. május 12-e. A pályázat benyújtásának feltételei, útmutatók és egyéb segédanyagok az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont folyamatosan bővűlő honlapjáról elérhető: http://wigner.mta.hu/esa/. A pályázattal kapcsolatos további kérdéseket ugyancsak a honlapon található e-mail címre lehet küldeni: esa-info@wigner.mta.hu angol nyelven.

Utolsó módosítás: 2017. április 06.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500