Itt jár Ön: Hírek, események >> K+F ösztöndíjak, pályázatok >> Hazai innovációs felhívások, versenyek
Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Teltház és izgalmas összecsapások a Get in the Ring nemzetközi startup-verseny budapesti döntőjén
A Get in the Ring nemzetközi startup-versenyre idén 70 közép-kelet-európai csapat jelentkezett. A budapesti előválogatóba 16 csapat került be, amelyek közül a szakmai zsűri 8at választott be az élő show-ba. A regionális döntőben 3 magyar, 2 román, 1 lengyel, 1 osztrák, valamint 1 lett startupnak nyílt lehetősége 200 néző előtt a bokszringbe lépni, hogy megmérkőzzön egymással. Olyan csapatok versenyeztek a fődíjért, mint a lengyel Innovalab egy ipari hamisítványok kiszűrését könnyítő eljárással vagy a Smart City technológiát fejlesztő lettországi 4Smartstreet.

„A számos nemzetközileg is elismert magyar kutató-fejlesztő kiválósági műhely az induló innovatív vállalkozásoknak is inspiráló környezet lehet. A startupok Magyarországon az innovációt ösztönző finanszírozási rendszerre is építhetnek. Arról, hogy egy-egy üzleti ötletből olyan piacképes termék legyen, amit akár a most induló állami kockázati tőkealap szakértői is ígéretesnek látnak, az a mentori rendszer gondoskodhat, amelyet az innovációs ökoszisztéma-fejlesztésre kiírt pályázat nyomán országszerte létrejövő inkubációs központok kínálnak majd” – mondta köszöntőjében Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke.

A nemzetközi zsűri az osztrák-magyar vegyes csapatnak, a digitális tartalomfejlesztési megoldásokat kínáló Intellyónak ítélte a 200 ezer eurós befektetési ajánlatot jelentő fődíjat, ami azt is jelenti, hogy ők vehetnek részt a 2017 tavaszán megrendezésre kerülő globális döntőn Szingapúrban. Rajtuk kívül a Magyar Nemzeti Kereskedőház felajánlásából a robotikával foglalkozó Robotrainer projekt is ott lehet még a szingapúri döntőn. A budapesti versenyen egy erre szolgáló applikáció segítségével a közönség is szavazhatott. A nézők egybehangzó véleménye alapján a közönségdíjat a Moow nyerte: fejlesztésük, az intelligens kerékpárkormány lopásgátlóként is üzemel.

„2014 óta szervezzük Magyarországon a Get in the Ring startup versenyt, de ez az első alkalom, amikor külföldi csapatok is jelentkezhettek. Fontosnak tartjuk, hogy részesei vagyunk a Get in the Ring 62 országot magában foglaló nemzetközi kapcsolati hálójának, és bízunk benne, hogy az eddigi munka eredményeként hamarosan a verseny világdöntőjét is Magyarországra tudjuk majd hozni. Ezzel Budapest olyan rangos startup-események vetélytársa lehet, mint a Pioneers Festival vagy a Wolves Summit” – mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. operatív vezetője.

A tavalyi év után idén is a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal szakmai támogatásával zajlott le 2016. november 24-én a Get in the Ring budapesti döntője. Az eseményt szervező Enterprise Hungary Nonprofit Kft. ambíciója, hogy az innovatív ötletek itteni megmérkőzése régiós szinten is meghatározó nemzetközi startup-esemény legyen.

A zsűriben a nemzetközi startup-közösség meghatározó szereplői foglaltak helyet:

Maris Prii (Startup Wise Guys), Max Kelly (Techstars London), Markus Lang (Pinoeers Ventures), Jochem Cuppen (GITR Foundation), Katona Bence (Hiventures), Erős Veronika (Magyar Nemzeti Kereskedőház)

 

 

A győztes csapat: Intellyo
A győztes csapat: Intellyo

Közönségdíjas: Moow
Közönségdíjas: Moow

Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke
Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke

A zsűri
A zsűri

Utolsó módosítás: 2017. március 09.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500