Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Pálinkás József a hazai kutatási és innovációs rendszer aktualitásairól a Piac&Profit konferenciáján

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke az innovatív vállalkozásokat és a K+F együttműködéseket ösztönző komplex rendszerről, valamint a finanszírozási lehetőségekről tartott előadást a Piac&Profit 2016. december 6-i konferenciáján.

Pálinkás József előadása letölthető: Az innovatív vállalkozások és a kutató-fejlesztő kiválósági együttműködések komplex ösztönző rendszere

Előadásában az NKFI Hivatal elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy több eszközzel is ösztönzi a hazai kutatásfinanszírozás az innovatív vállalkozások versenyképességének erősítését a Közép-Magyarország régióban.

A Nemzeti versenyképességi és kiválósági program (NVKP_16) keretében 26 konzorcium (felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és vállalkozások), összesen mintegy 28 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatáshoz jutott a "Kiemelkedő halálozási kockázattal járó betegségek gyógyítását célzó nemzeti program", az "Anyagtudományi, technológia nemzeti program", valamint a "Víz-egészség-élelmiszer nemzeti program" címén.

Az innovatív vállalkozások számára, jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák házon belüli kifejlesztésére biztosít támogatást a Vállalatok K+F+I tevékenységét támogató program (Vállalati KFI_16), melynek keretében 59 projektjavaslat jut összesen több mint 13 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatáshoz a 2016 novemberi döntés alapján.

Az NKFI Hivatal elnöke szólt a startupokat fejlesztő közép-magyarországi műhelyek létrehozására kiírt felhívásról (ÖKO_16) is, mely néhány nappal ezelőtt jelent meg. A új üzleti ötletek fejlesztését célzó mentorálást és képzést ösztönző környezetet megerősítő pályázati programra rendelkezésre álló keretösszeg 1,5 milliárd forint, pályázó inkubátoronként minimum 300 millió Ft, maximum 500 millió Ft vissza nem térítendő támogatás nyerhető el.

Eddig több mint 230 milliárd Ft kutatás-fejlesztési és innovációs célú uniós és magyar forrásról született támogatói döntés, amely révén valamennyi érintett célcsoport, köztük a kutatási intézmények, a vállalkozások és a kiválósági együttműködésen alapuló fejlesztések is jelentős forráshoz jutottak. Előadásában az NKFI Hivatal elnöke felhívta a figyelmet a pályázók, értékelők és döntéshozók közös felelősségére a források értékteremtő kihasználásában, amit a Hivatal az értékelési rendszer átláthatóságával és a pályázatok megvalósulásának szigorú monitoringjával is támogat. 

A kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati felhívások ösztönző rendszere itt tekinthető át.

Az innovatív vállalkozásokat célzó Vállalati KFI_16 felhívás első fordulójának eredményhirdetéséről bővebben itt olvashat.

További hírek az NKFI Hivatal tevékenységéről és a pályázati aktualitásokról.

Iratkozzon fel az NKFI HIvatal hírlevelére, melyben a hazai KFI hírek és pályázati információk is rendszeresen olvashatók: Hírlevél regisztráció

 

Pálinkás József (NKFIH) előadása a konferencián
Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke a konferencián


Utolsó módosítás: 2016. december 06.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500