Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Pálinkás József az induló innovatív vállalkozások ösztönzéséről az Országos Startup Campus miskolci állomásán
A hazai innovációs ökoszisztémát ösztönző versenypályázati rendszerről, valamint az országos inkubátor-hálózat kialakításáról is beszélt az NKFI Hivatal elnöke április 12-én, a Hiventures Startup Campus Roadshow nevű országos rendezvénysorozat miskolci állomásán.

Pálinkás József előadása letölthető: Lendületben az induló innovatív vállalkozások PDF (1 370 KB)

Az NKFI Hivatal elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az NKFI Hivatal koordinációjában összesen 6,5 milliárd forint áll rendelkezésre az inkubátorok országos hálózatának építésére. A GINOP pályázatok keretében 5 milliárd forintnyi EU-s forrás érhető el a konvergencia régiók számára, az NKFI Alapból pedig 1,5 milliárd forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre a már létező startup-ökoszisztéma megerősítésére, dinamizálására.

Pálinkás József kitért a pályázati rendszer miskolci eredményeire is: a helyi felsőoktatási-ipari kutatásfejlesztési együttműködési központra, valamint a most induló, az innovációs ökoszisztéma építésére elnyert, 600 millió forintos GINOP támogatást, amelyből új inkubátorház létesül  Miskolcon.

Az Startup Campus rendezvényén a Miskolci Egyetem részéről dr. Deák Csaba kancellár is köszöntötte a látogatókat. Az eseményen hat startup mutatkozhatott be a szakmai zsűri előtt. Az országos megmérettetésen legjobbnak ítélt vállalkozások később akár 9 millió forintos finanszírozást is kaphatnak a Hiventures Inkubációs programjában.

Az NKFI Hivatal kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati felhívásainak ösztönző rendszere itt tekinthető át.

További hírek az NKFI Hivatal tevékenységéről és a pályázati aktualitásokról.

Iratkozzon fel az NKFI HIvatal hírlevelére, melyben a hazai KFI hírek és pályázati információk is rendszeresen olvashatók: Hírlevél regisztráció

Utolsó módosítás: 2017. április 20.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500