Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Spaller Endre a gépjárműipari kutatás-fejlesztést ösztönző rendszerekről a MAGE konferenciáján

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kapcsolati elnökhelyettese az iparág innovatív vállalkozásainak támogatásáról, a K+F együttműködéseket ösztönző komplex rendszerről, valamint a finanszírozási lehetőségekről tartott előadást a Magyar Gépjárműipari Egyesület 2016. december 8-i konferenciáján.

Spaller Endre előadása letölthető innen: A gépjárműipari kutató-fejlesztő kiválóság komplex ösztönző rendszere

Az NKFI Hivatal elnökhelyettese felhívta a figyelmet, hogy a hazai kutatásfinanszírozás számos eszközzel segíti az innovatív vállalkozások – ezen belül a gépjárműipari szereplők – versenyképességének erősítését. A fejlett járműgyártás egyike azoknak a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában megjelölt specializációknak, amelyhez kapcsolódóan mind a Nemzeti versenyképességi és kiválósági program (NVKP_16), mind a vállalatok KFI tevékenységét támogató Vállalati KFI_16 felhívás keretében számos projekt részesült támogatásban.

Hozzátette, eddig több mint 230 milliárd Ft kutatás-fejlesztési és innovációs célú uniós és magyar forrásról született támogatói döntés, amelynek révén valamennyi érintett célcsoport, köztük a kutatási intézmények, a vállalkozások és a kiválósági együttműködésen alapuló fejlesztések is jelentős forráshoz jutottak. Előadásában az NKFI Hivatal elnökhelyettese felhívta a figyelmet a pályázók, értékelők és döntéshozók közös felelősségére a források értékteremtő kihasználásában, amit a Hivatal az értékelési rendszer átláthatóságával és a pályázatok megvalósulásának szigorú monitoringjával is támogat. 

A kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati felhívások ösztönző rendszere itt tekinthető át.

Az innovatív vállalkozásokat célzó Vállalati KFI_16 felhívás első fordulójának eredményhirdetéséről bővebben itt olvashat.

További hírek az NKFI Hivatal tevékenységéről és a pályázati aktualitásokról.

Iratkozzon fel az NKFI Hivatal hírlevelére, melyben a hazai KFI hírek és pályázati információk is rendszeresen olvashatók: Hírlevél regisztráció

 

Spaller Endre előadása
Spaller Endre előadása
Fotó: Gégény István/Autopro.hu
Utolsó módosítás: 2017. január 05.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500