Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
„Gyere el, hogy kikutasd a fogad fehérjét!” Nobel-díjas tudósok és sztárkutatók a jövő kutatógenerációiért
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával - Tokió, Stockholm, Göteborg után - Budapest ad otthont az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Magyar Tudományos Akadémia és a „MedInProt” Fehérjetudományi Kiválósági Együttműködési Program szervezésében a Molecular Frontiers Szimpóziumnak, amelyre ezúton tisztelettel meghívjuk.

Időpont: 2017. szeptember 14-15. mindkét nap 9 órától
Helyszín: ELTE TTK Gömb aula (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/a)

 

Az esemény bemutatkozó videóját itt nézheti meg:

 

Az eseményen közel ezer hazai és határon túli középiskolás diák, egyetemi hallgató, doktorandusz és kutató hallgatja meg a molekuláris tudományterületek (kémia, biológia, gyógyszerkutatás, génkutatás) nemzetközi élvonalába tartozó képviselőinek előadásait.

Az előadók között lesz három Nobel-díjas tudós, Kurt Wüthrich (kémia), Arieh Warshel (kémia) és Tim Hunt (orvostudomány).

A szimpózium nyitónapján, 14-én de. 9.00 órakor köszöntőt mond Lovász László, az MTA elnöke, Pálinkás József, az NKFIH elnöke, valamint Szalay Péter, az ELTE rektorhelyettese.

A Molecular Frontiers egy nemzetközi nonprofit szervezet, amely 2006 óta a Svéd Királyi Tudományos Akadémia égisze alatt működik. Célja, hogy nemzetközi hírű tudósok közreműködésével népszerűsítse a molekuláris tudományágakat a világ fiatal tudós-jelöltjeinek, kezdő kutatóinak. A szervezet rendszeresen megtartott szimpóziumain diákok és egyetemi hallgatók ezreinek számolnak be a meghívott Nobel-díjasok és élvonalbeli kutatók a molekuláris tudományok legújabb eredményeiről, felkeltve a fiatalabb generációk érdeklődését e jelentős, a mindennapjainkra nagy hatást gyakorló kutatási területek iránt.

A tíz előadásból álló budapesti szimpózium tematikája a fehérjetudományok és a gyógyszerésztudományok kapcsolatára, együttműködési lehetőségeire helyezi a hangsúlyt.

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 11.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500