Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Az innováció szerepe a mobilfizetés nemzetközi és hazai térnyerésében
A digitális közszolgáltatásoktól az újgenerációs pénzügyi szolgáltatásokig számos szektort érint a mobilfizetés térnyerése, hangzott el a 2017. május 31-én kezdődő kétnapos Mobilfizetési Szimpóziumon. A közfinanszírozású innovációösztönzés célja ezeken a területeken is olyan ötletek, termékek és szolgáltatások létrehozásának támogatása, amelyek akár nemzetközi szinten is piacképesek lehetnek – mondta el az NKFI Hivatal elnökhelyettese a konferencia első napján.

Monszpart Zsolt általános és innovációs elnökhelyettes az NKFI Hivatal pályázatai portfólióját ismertetve kiemelte: 2017-ben az innovatív vállalatokat ösztönző új konstrukciókban növekszik a visszatérítendő források aránya: a Nemzeti technológiai és szellemi tulajdon kockázati tőkeprogram 30 milliárd forint GINOP- és 20 milliárd forint hazai (MFB) forrással magvető, illetve magvető előtti fázisokat céloz, míg az Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram 70 milliárd forint GINOP- és 5,49 Mrd Ft VEKOP-kerettel növekedési fázist támogat.

Monszpart Zsolt előadása letölthető: Az értékteremtő kutatás-fejlesztést és az innovációt ösztönző átfogó versenypályázati rendszer PDF (1 504 KB)

A kutatás-fejlesztési és innovációs célú pályázati felhívások komplex ösztönző rendszere itt tekinthető át.

További hírek az NKFI Hivatal tevékenységéről és a pályázati aktualitásokról.

Iratkozzon fel az NKFI HIvatal hírlevelére, melyben a hazai KFI hírek és pályázati információk is rendszeresen olvashatók: Hírlevél regisztráció

Utolsó módosítás: 2017. június 01.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500