Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Monszpart Zsolt a piacképes innovációról Debrecenben
Az innováció célja olyan ötletek, termékek és szolgáltatások létrehozása, amelyek akár nemzetközi szinten is piacképesek lehetnek – mondta az NKFI Hivatal általános és innovációs elnökhelyettese a VII. Térinformatikai Konferencián Debrecenben. Monszpart Zsolt kiemelte, hogy 2016-ban az innovációs fejlesztések volumenét tekintve Debrecen volt a legsikeresebb hazai város.

Debrecen sikerében meghatározó szerepe van az egyetemnek, amely az aktuális kutatási témákat és a legmodernebb térinformatikai eszközöket felvonultató két napos rendezvény helyszínéül szolgált. Monszpart Zsolt a „Kormányzati befektetés az innovációba” című plenáris előadásában hangsúlyozta: a hazai innováció ösztönzéséhez szükség van koherens pályázati koncepciókra a kutatóhelyektől és az innovatív cégektől. Az NKFI Hivatal pályázati portfóliójában iparilag alkalmazható új technológiák, informatikai megoldások kidolgozására jelentős források állnak rendelkezésre, ám ezen a területen is kulcsfontosságú a tudományos-ipari együttműködés fejlesztése, vagyis az innovatív vállalatoknak össze kell fogniuk és össze kell dolgozniuk az egyetemi kutatóhelyekkel.

Monszpart Zsolt előadása letölthető: Kormányzati befektetés az innovációba PDF (1 560 KB) 

 
Monszpart Zsolt általános és innovációs elnökhelyettes, NKFI Hivatal

Monszpart Zsolt általános és innovációs elnökhelyettes, NKFI Hivatal

(Forrás: Debreceni Egyetem)


Az NKFI Hivatal pályázatai portfólióját ismertetve Monszpart Zsolt kiemelte, hogy Exportképes innovatív termékfejlesztésre, exportorientációjú K+F ráfordításokra GINOP forrásból 5 milliárd forint, az NKFI Alapból pedig 10 milliárd forint áll rendelkezésre. A visszatérítendő források aránya is növekszik: a Nemzeti technológiai és szellemi tulajdon kockázati tőkeprogram 30 milliárd forint GINOP- és 20 milliárd forint hazai (MFB) forrással magvető, illetve magvető előtti fázisokat céloz, míg az Intelligens szakosodási kockázati tőkeprogram 70 milliárd forint GINOP- és 5,49 Mrd Ft VEKOP-kerettel növekedési fázist támogat. A kutatás-fejlesztési és innovációs célú pályázati felhívások komplex ösztönző rendszere itt tekinthető át.

A Debreceni Egyetem éves konferenciájának célja, hogy elősegítse a felhasználók ismereteinek bővítését és szakmai fejlődését a GIS (szabad és piaci szoftverek) témakörében. A program során prezentációk, vitaindító előadások, workshopok várták a résztvevőket. A szakkiállítás emellett arra nyújtott lehetőséget, hogy a cégek bemutathassák termékeiket és szolgáltatásaikat.  
 

További hírek az NKFI Hivatal tevékenységéről és a pályázati aktualitásokról.

Iratkozzon fel az NKFI HIvatal hírlevelére, melyben a hazai KFI hírek és pályázati információk is rendszeresen olvashatók: Hírlevél regisztráció

Utolsó módosítás: 2017. június 01.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500