Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
V. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás, Találmányi Vásár és Innovációs Konferencia
Győr, 2014 április 9. – Idén ötödik alkalommal került megrendezésre a Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár, melynek a győri Széchenyi István Egyetem adott otthont. Az Egyetem mellett az Universitas-Győr Nonprofit Kft. és a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség vett részt az egész napos rendezvény szervezésében.

Az Innovációs Kiállításhoz és Találmányi Vásárhoz kapcsolódó szakmai konferenciát Mihalicz Antal, GYMSKIK elnöke, valamint Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke nyitották meg. A NIH elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a korszerű, tudományos ismereteket nyújtó képzés a biztos bázisa a hazai kutatás, fejlesztés és innovációs élet további felpezsdítésének, melyben kiemelt szerepe van a felsőoktatásnak. Emellett kitért a Nyugat-dunántúli Régió szerepére és eredményeire a hazai innovációban.

Spaller Endre
                             Spaller Endre NIH Elnök

A program folytatásaként Spaller Endre „Az egyetemek és vállalatok együttműködési lehetőségei” elnevezésű szekcióban tartott előadást, „Innováció és Startupok Magyarországon” címmel.

A NIH elnöke az Innovációs konferencia kapcsán számos, a régió meghatározó innovációs szereplőjével folytatott kétoldalú tárgyalásokat.

A rendezvény zárásaként Spaller Endre adta át a kiállítás szakmai és közönségdíjait, melyet az idei évben az XBody Hungary Kft. és a Joghurt Revolúció nyert el.

A vásáron összesen 28 kiállító volt jelen, ahol a széles szakmai és laikus közönségnek egyaránt lehetőségük nyílt bemutatni innovációs eredményeiket, találmányaikat. A kiállításon számos környezettudatos, illetve a fenntartható fejlődést szolgáló ötlet, újítás is látható volt, mint például okos-pendrive, egyedi fejlesztésű villamos hajtású sportautó, újrahasznosítható nyomtatópatron, vagy épp háztartási szélerőmű.

Utolsó módosítás: 2015. február 05.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500