Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Pálinkás József az értékteremtő társadalmi, gazdasági projektek fontosságáról
Az innovációs teljesítmény javulásának feltétele a kiválósági műhelyek, a kutatási infrastruktúra, a felfedező kutatási programok mellett a vállalatok, illetve a kutatóhelyek együttműködését ösztönző pályázati források rendszerének biztosítása – hangsúlyozta az NKFI Hivatal elnöke az Okos Város Konferencián elhangzott köszöntőjében. Az eseményt az Informatika a Társadalomért Egyesület szervezte.

Pálinkás József szerint az NKFI Hivatal versenypályázati portfóliójának megtervezésekor ennek fényében dolgozta ki a pályázati konstrukciókat. Összesen 474 milliárd forint keretösszeggel jelentek meg a vállalatok kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét ösztönző felhívások 2015 és 2017 között. Az innováció bármely területén – így az infokommunikációban is – fontos, hogy a megvalósítani kívánt projektek valódi újdonságtartalommal bíró, értékteremtő társadalmi, valamint fenntartható gazdasági célokat szolgáljanak – jelentette ki az NKFI Hivatal elnöke.

A konferencián elhangzott, hogy az „okos város” fogalma ma már elérhető közelségbe került, hiszen léteznek elérhető árú, hatékony megoldások, információ-rendszerek, amelyek kényelmesebbé, eredményesebbé, költséghatékonyabbá tehetik mindennapjainkat, és az ezek megvalósítását támogató források is rendelkezésre állnak. A konferencián felszólalt többek között Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese és Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos is.

Utolsó módosítás: 2017. június 19.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500