Itt jár Ön: Hírek, események >> Rendezvények >> Hazai rendezvények
Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Szigeti Gyula Péter a Kelet-magyarországi Gazdasági Fórumon
Milyen a valódi innováció, amely ténylegesen segítheti az ország és a vállalatok versenyképességét? Hogyan épül fel a kutatás-fejlesztés és az innováció ösztönzésének komplex cél- és eszközrendszere? Az NKFI Hivatal elnökhelyettese a Portfolio.hu 2017. június 7-i regionális konferenciáján a versenypályázati finanszírozás lehetőségeiről, a pályázatok eddigi tapasztalatairól és a régió innovatív vállalkozásainak támogatásáról tartott előadást.

Szigeti Gyula Péter előadása letölthető: A kutatás-fejlesztés és az innováció ösztönzésének átfogó cél- és eszközrendszere PDF (1 261 KB)

Az NKFI Hivatal kutatás-fejlesztési elnökhelyettese ismertette a KFI célú forrásokat, amelyek koordinált, célszerű és hatékony felhasználása a szereplők dinamikus együttműködésével valósulhat meg. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a források értékteremtő kihasználása a pályázók, értékelők és döntéshozók közös felelőssége, amit a Hivatal az értékelési rendszer átláthatóságával és a pályázatok megvalósulásának szigorú monitoringjával is támogat. Eddig több mint 334 milliárd Ft kutatás-fejlesztési és innovációs célú uniós és magyar forrásról született támogatói döntés, amely révén valamennyi érintett célcsoport, köztük a kutatási intézmények, a vállalkozások és a kiválósági együttműködésen alapuló fejlesztések is jelentős forráshoz jutottak. A kutatás-fejlesztési és innovációs pályázati felhívások ösztönző rendszere itt tekinthető át. Az előadást követő szakmai panelbeszélgetés résztvevői a valódi vállalati innovációkról, az azok kialakulásához szükséges keretekről, légkörről, a robotizáció és digitalizáció vállalati hatékonyságra és a munkaerőre gyakorolt hatásairól folytattak eszmecserét.

Szigeti Gyula Péter a Kelet-magyarországi Gazdasági Fórumon
Szigeti Gyula Péter, kutatás-fejlesztésért felelős elnökhelyettes (NKFI Hivatal)

További hírek az NKFI Hivatal tevékenységéről és a pályázati aktualitásokról.

Iratkozzon fel az NKFI Hivatal hírlevelére, melyben a hazai KFI hírek és pályázati információk is rendszeresen olvashatók: Hírlevél regisztráció

Utolsó módosítás: 2017. június 12.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500