Hírek, események
Hazai KFI hírek
2014. január 06.
A Magyar Tudományos Akadémia számos tagja – köztük több matematikus, fizikus, molekuláris és neurobiológus – végzi kutatásait nemzetközi támogatással. 2013-ban körük tovább bővült: az Európai Kutatási Tanács (ERC) az Advanced Grant, valamint a Consolidator Grant odaítélésével újabb hazai kutatók tudományos teljesítménye nyert igazolást, így ők 2014-ben európai támogatással folytatják munkájukat.
Forrás: mta.hu
2014. január 06.
2014. január 1-jével megkezdte működését a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK). A gödöllői székhellyel megalapított központ tizenhárom agrár- és élelmiszergazdasághoz kapcsolódó kutatóintézet összevonásával, működésének összehangolásával jött létre és további négy kutatóintézet gazdasági társaságként csatlakozott hozzá.
Forrás: elelmiszer.hu
2013. december 03.
A Nemzeti Innovációs Hivatal izraeli mintára szeretné támogatni a kezdő cégek, projektek pályára állítását az ehhez tőkét és szakmai segítséget nyújtó inkubátorok beindításával. Az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) keretében október 15-én hirdettek eredményt. A Figyelő c. újság a Gazella pályázat akkreditált cégeit mutatja be sorozatában. A negyedik részben az ACME Labs mutatkozik be.
2013. augusztus 09.
Módosításra kerültek az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI-2013) felhívás kapcsolódó dokumentumai. A módosítások érintik az adatlapot, a Pályázati felhívás és útmutatót, a Kitöltési segédletet, valamint egy új melléklettel bővült a pályázati csomag. A javított dokumentumok letölthetőek a felhívás cikkéből.
2013. április 03.
Hazai kutatók mutatják be a legfrissebb részecskefizikai eredményeket a Természet Világa folyóiratában. Mi az a standard modell, és milyen tulajdonságok jellemzik a sötét anyagot? Milyen részecske a Z-bozon, a tau-neutrínó vagy a müon? Mi tölti ki a világűrt, és hozzásegíthetik-e a kutatókat a válaszhoz a részecskefizikai felfedezések? E kérdésekre is választ kaphatnak a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat folyóirata, a Természet Világa „Mikrovilág – 2012″ című legfrissebb különszámának olvasói.
Forrás: insiderblog.hu
2013. március 20.
A Magyar CERN Bizottság (MCB) 2013. március 13-án ülést tartott, melyen először vett részt a bizottság új elnöke, Korányi László. Az MCB többek között megtárgyalta és határozatot hozott a következő heti CERN Pénzügyi Bizottság és Tanács üléseken képviselendő magyar álláspontról, beszámolót hallgatott meg az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontban épülő CERN@Wigner projekt állásáról, továbbá döntött egy CERN részecskefizikai ösztöndíj pályázat támogatásáról.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500