Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
A CEU Business School és a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással
Egy jelentős lépést téve a magyarországi innovációs- és vállalkozói tevékenységek előmozdítása érdekében, a CEU Business School és a NIH együttműködési megállapodását írta alá Korányi László, a NIH elnökhelyettese és Mel Horwitz, a CEU Business School dékánja, a Nemzetgazdasági Minisztériumban, Turóczi László helyettes államtitkár úr részvételével.

Egy hosszútávú stratégiai együttműködés kialakítása során a CEU Business School és a NIH két fő irányelvet fogalmaztak meg:

  1. a gazdasági növekedés forrásai között az egyik legerősebb tényező az innováció
  2. a tudományhoz, a kutatáshoz és a kereskedelemhez kapcsolódó összehangolt innováció fejlesztése egy dinamikus és egyben egy szükséges hajtóerőt jelent a magyar kormányzat stratégiai céljainak megvalósításában, az Új Széchenyi Terv keretein belül.

Az együttműködés során a CEU Business School szakértő kollégái tanácsadó tevékenységükkel fogják segíteni a NIH munkáját az innováció és a szabályozások területén. Továbbá céljuk között szerepel, hogy oktatási programok kidolgozásával támogatják a NIH dolgozóit, valamint más magyar kezdeményezésű innovatív vállalatokat. Közös CEU–NIH konferenciák megszervezését is tervezik a felek.

„Az új magyar innovációs stratégia fő prioritásai közé tartozik a vállalkozók továbbképzése és a K+F cégek nemzetközivé válásának elősegítése”, - mondta Korányi László, a NIH kül- és belkapcsolati elnökhelyettese. „Meg vagyok róla győződve, hogy ennek az együttműködésnek az eredményeként, az egyetem óriási nemzetközi tapasztalatai be fognak épülni a magyar innovációs ökoszisztémába, miközben a CEU képes lesz egy, a magyar szakemberek igényeit kielégítő, egyénekre szabott program kialakítására.”

Mel Horwitz, a CEU Business School dékánja hozzátette: ”Megtiszteltetésnek vesszük, hogy a Nemzeti Innovációs Hivatallal dolgozhatunk majd együtt és lehetőségünk lesz hozzájárulni egy kiemelkedően fontos tevékenységhez.”

Ez az együttműködési megállapodás egy a sok közül, melyeket a CEU kötött az elmúlt években. Többek között dolgoztak már az Amerikai Kereskedelmi Kamarával, az Amerikai Nagykövetséggel és a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesülettel is.

A CEU Business School rendszeresen lát vendégül sikeres szakembereket és tudósokat kerekasztal beszélgetések során, ahol aktuális - főként vállalkozásokat és vezetési ismereteket érintő - témákat elemeznek mélyrehatóan. Több mint tíz ilyen rendezvénye volt már a budapesti campusnak. A felmerült témák között szerepelt többek között a szellemi tulajdon védelme, az új technológiák és szolgáltatások kereskedelme, az üzleti angyalok tevékenysége és az intelligens közösségek létrehozása Közép-Kelet Európában.

NIH-CEU megállapodás
Mel Horwitch (CEU); Nikodémus Antal (NGM); Turóczy László (NGM); Hajós Hildegard Judit (CEU); Korányi László (NIH)

-----------------------------------------------------

A CEU Business School Ltd. és a Nemzeti Innovációs Hivatal közötti együttműködésről, a hvg.hu 2017. március 29-én megjelent cikkében közölt információk nyomán

A Közép-Európai Egyetem üzleti iskolájával, a CEU Business School Innovations Ltd-vel 2013 áprilisában a Nemzeti Innovációs Hivatal kötött együttműködési megállapodást.

A Nemzeti Innovációs Hivatal jogutódja a tudományos kutatásról, fejlesztésről és innovációról szóló törvény (KFItv.) szerint 2015. január 1-vel létrejött Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Tekintettel arra, hogy az NKFI Hivatal közfeladatait a KFItv. alapvetően új elvek szerint határozta meg, sor került a jogelőd szervezetek hatályos szerződéseinek felülvizsgálatára az újonnan létrejött szervezet törvényben rögzített feladataihoz igazodó szerződéses kapcsolatok kialakítása érdekében. Az NKFI Hivatal Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapra vonatkozó alapkezelői feladatai ugyanis kiemelten megkövetelik a szervezettől a működés elfogulatlanságát és teljes transzparenciáját. Az NKFI Alapból biztosított kutatás-fejlesztési és innovációs támogatások vonatkozásában pedig az összeférhetetlenségek megelőzése a potenciális pályázók érdekeit alapvetően szolgáló intézkedés.

Ennek megfelelően a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke 2015. október 15-i hatállyal felmondta a CEU Business School Innovations Ltd-vel kötött megállapodást.

Utolsó módosítás: 2017. március 29.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500