Ön itt áll: PályázóknakHírek, eseményekHírekA Hivatal hírei
Kérdőíves felmérés a KTI Alap hasznosulásáról
Kérdőíves felmérés a KTI Alap hasznosulásáról
2016. június 21.
Módosítás: 2017. december 30.
Olvasási idő: 5 perc
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal törekvése, hogy a közfinanszírozású kutatási, fejlesztési és innovációs pályázatok eredményei a gazdaság és a társadalom számára valódi újdonságtartalmat hordozzanak, nemzetközileg is versenyképesek legyenek, tényleges termékekben és szolgáltatásokban hasznosuljanak.

A versenypályázati portfólió felhívási konstrukcióinak folyamatos fejlesztése céljából 2016 júniusában reprezentatív felmérést végez a 2012-2014 között a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból (KTI Alap) finanszírozott KFI témájú projektek eredményeiről a pályázati támogatások tükrében. Az online kérdőív legszerencsésebb kitöltőit innovációs ajándékcsomaggal is ösztönözi az NKFI Hivatal a további újítások megvalósítására.

A KTI Alap átalakulásával létrejött Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap (NKFI Alap) küldetését akkor tudja beteljesíteni, ha a KTI Alap működésének megtartani érdemes „jó gyakorlatairól” és az elkerülendő hibákról pályázói-felhasználói szemszögből is érdemi visszacsatolás érkezik.

A felmérés keretében az érintett időszakban pályázók online kérdőív segítségével mondhatják el tapasztalataikat a felhívási konstrukciók előnyeiről és hátrányairól, hozzájárulva ezzel a hazai kutatás, fejlesztés és innováció hatékony ösztönzőinek folyamatos fejlesztéséhez, a versenypályázati rendszer eredményességének növeléséhez.

KIKNEK A VÁLASZAIT VÁRJA AZ NKFI HIVATAL?

A kérdőívet kizárólag a KTI Alap 2012. január 1. és 2014. december 31. közötti pályázati felhívásaira vonatkozóan töltse ki, és válaszát csak a hazai telephelye(ke)n végzett tevékenységeire vonatkoztassa.

MILYEN KÉRDÉSEK SZEREPELNEK A KÉRDŐÍVBEN?

  • a KTI Alap támogatásaival összefüggő pályázói tapasztalatok, a pályázati rendszerrel való elégedettség felmérése
  • a KTI Alap forrásaira korábban pályázó vállalkozások és kutatóintézetek KFI eredményeinek mennyiségi és minőségi feltérképezése
  • a KFI szereplők közötti együttműködés, a KTI Alap KFI finanszírozásban betöltött szerepének vizsgálata

A válaszadás önkéntes, a kérdőív kitöltését 5 db egyenként 500 ezer Ft értékű innovációs ajándékcsomag-sorsolással is ösztönözzük. A nyereménysorsoláson csak a véglegesített kérdőívek beküldői vesznek részt.

Az NKFI Hivatal kizárólag anonim módon, a KTI Alap által finanszírozott programportfólió legfontosabb eredményeinek és hasznosulásának elemzése során használja fel a kérdőív válaszait, azokat harmadik fél számára nem szolgáltatja ki. Az egyedi cégadatokat csak az NKFI Hivatal belső adatbázisában rögzítik, felhasználásuk – hozzájárulás esetén – kizárólag partnerkeresésre és befektetői közvetítésre korlátozódik. Az NKFI Hivatal a vonatkozó jogszabályok által előírt valamennyi adatvédelmi és nyilvántartási kötelezettségnek eleget tesz.

A KÉRDŐÍV AZ ALÁBBI LINKEN ÉRHETŐ EL, KITÖLTÉSE MEGKÖZELÍTŐLEG 40 PERCET VESZ IGÉNYBE.

A kérdőív 14 napon át lesz elérhető.

KTI Alap kérdőív

A válaszadás időkerete korlátlan. A kérdőív kitöltését bármikor megszakíthatja, és egy későbbi időpontban is folytathatja. Amennyiben a kérdőív kitöltését megszakítva később vissza kíván térni, kérjük, hogy használja a kérdőív alján lévő „Mentés és később folytatás” gombot. Abban az esetben, ha a kérdőívet egynél több alkalommal is megszakítva („Mentés és később folytatás”) tölti ki, kérjük, hogy az újabb verzióknak minden mentés alkalmával új nevet adjon „A befejezetlen kérdőív mentése” oldalon. A böngésző ablakának bezárásával történő kilépés során előfordulhat, hogy a böngésző elmenti (előzményként) a már korábban kitöltött adatait, és a kérdőív ismételt megnyitása során ezen adatokat újra betölti. A kérdőív befejezése és beküldése az utolsó oldal alján megjelenő "Véglegesítés és beküldés" gombbal lehetséges.

A kérdőív kitöltése során felmerülő további kérdések esetén kérjük, hogy forduljon bizalommal az NKFI Hivatal Elemzési és Információs Főosztályának munkatársához, Béládi Olívia innovációs referenshez az alábbi elérhetőségeken:

MIT TARTALMAZ AZ INNOVÁCIÓS AJÁNDÉKCSOMAG?

Az NKFI Hivatal a versenypályázati portfólió felhívási konstrukcióinak fejlesztése céljából szervezett reprezentatív felmérésben résztvevő válaszadók között 5 db, egyenként bruttó 500.000 Ft értékű innovációs ajándékcsomagot sorsol ki. Az ajándékcsomag tartalma szabadon választható kutatás-fejlesztési és innovációs célú szolgáltatásokra fordítható támogatás, amelyet a nyertesekkel kötött támogatási szerződés szabályai szerint lehet felhasználni

  • kutatás-fejlesztéssel, innovatív ötletek kidolgozásával kapcsolatos szolgáltatások finanszírozására:
    • KFI tanácsadás, szabadalmi tanácsadás, újdonságkutatás, szellemivagyon-értékelés, prototípusfejlesztést célzó kutatás-fejlesztési szolgáltatás, műhelybeszélgetések szervezése vagy azokon való részvétel

  • piacra jutással kapcsolatos szolgáltatások finanszírozására:
    • vásárokon, kiállításokon, szakmai konferenciákon való részvétel, marketing és/vagy üzletfejlesztési és/vagy kommunikációs tanácsadás, illetve szolgáltatás, honlapkészítés, kiadványszerkesztés és -készítés

Az NKFI Hivatal a honlapján ad tájékoztatást a közjegyző közreműködésével megszervezendő sorsolás részleteiről és eredményéről.

A nyereménysorsoláson csak a teljes körűen kitöltött, véglegesített kérdőívek válaszadói vesznek részt.

A sorsolás időpontja 2016. október 25. (kedd), 14 óra, helye a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1. szám alatti 231-es tárgyalója.

A TELJES KÉRDŐÍV EGYBEN ELÉRHETŐ

Kérdőív a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap pályázatain részt vevők számára

DOKUMENTÁCIÓ

Innovációs ajándékcsomag PDF (208 KB)
Elnöki felhívás PDF (337 KB)

NYERTESEK

Projekt azonosító száma
A kedvezményezett neve
Projekt címe
Odaítélt támogatás (Ft)
Projekt elszámolható összköltsége (Ft)
Döntés dátuma
ED_16-1-2016-0009
CLB Packaging Csomagolástechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság
"Innovatív papíripari megoldások" műhelybeszélgetés szervezése
500 000
500 000
2016.12.08
ED_16-1-2016-0010
EOQ Magyar Nemzeti Bizottság Közhasznú Egyesület
A "Minőség és Megbízhatóság" szakfolyóirat kiadásának támogatása
500 000
500 000
2016.12.16
ED_16-1-2016-0011
MTA Atommagkutató Intézet
Műhely megbeszélés az antianyagokkal történő interferencia és rezonáns folyamatok vizsgálatára
500 000
500 000
2016.12.16
ED_16-1-2016-0012
UVATERV Út,-Vasúttervező Zártkörűen működő részvénytársaság
Építőipari kompozit anyagok implementálása
500 000
500 000
2016.12.16
ED_16-1-2016-0013
Szent István Egyetem
Min múlik egy rezistens szőlőfajta sikere?
500 000
500 000
2016.12.21
Utolsó módosítás: 2017. december 30.
Visszajelzés
Hasznos volt az oldal információtartalma az Ön számára?