Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Közép-európai kutatásfinanszírozó szervezetek egyeztetése Ljubljanában
Öt közép-európai ország kutatásfinanszírozási szervezetének vezetői tartottak hivatalos találkozót szeptember elején Ljubljanában. A vezetők megállapodtak a közép-európai tudományos együttműködés további erősítésében, amely a régióra jellemző közös kulturális örökségből is táplálkozhat.

A résztvevők hangsúlyozták, hogy a régió vezető kutatóinak és tudományos intézeteinek összefogását és partneri viszonyát összeurópai szinten is támogatják, kiemelve a régió meghatározó szerepét. A kutatásfinanszírozó szervezetek vezetői emellett megegyeztek országaik tudományos értékelési rendszereinek harmonizációjáról, valamint arról, hogy a regionális összefogást a jövőben további közép-európai országok bevonásával igyekeznek erősíteni.

A megbeszélésen részt vett Györkös József, a házigazda Szlovén Kutatási Ügynökség (ARRS) elnöke, Klement Trockner, az Osztrák Tudományos Alap (FWF) vezetője, Alice Valkárová, a Cseh Tudományos Alapítvány (GAČR) elnöke, Zbigniew Błocki, a lengyel Nemzeti Tudományos Központ (NCN) vezetője, valamint hazánk részéről Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke.

Budapest, 2017. szeptember 11.

Közép-európai kutatás-finanszírozási szervezetek egyeztetése Ljubljanában

Utolsó módosítás: 2017. szeptember 18.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500