Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
PD_16: perspektivikus ösztönző a kutatói életpálya kezdetén
A most megjelent, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott posztdoktori felhívás (PD_16) a már doktori fokozattal rendelkező negyven év alatti kutatók támogatásával járul hozzá a tudományos kiválósági műhelyek erősödéséhez Magyarországon.

A megújult posztdoktori pályázati felhívás a kiszámítható kutatói életpályát biztosító rendszer kialakításának kiinduló alapja. A kutatói karrier kezdeti szakaszában járó, de már doktori fokozattal rendelkező szakemberek képezhetik ugyanis azt az alkotó tudományos közösséget, amelytől a későbbiekben új módszerek, eljárások kidolgozása, valamint a kiválósági műhelyek dinamikus megújulása-megerősítése, iskolateremtő kutatási programok létrehozása, és az új kutatói generációk képzése is várható.

A pályázat keretein belül projektenként legfeljebb 36 hónapra maximum 15 265 800 forint támogatás igényelhető, amely a támogatott posztdoktorok számára kifizetendő havi bruttó 330 000 forint munkabért és a munkaadót terhelő járulékot fedezi. Ez növekedést jelent az előző évekhez képest, ugyanakkor az idei évtől a pályázat kizárólag bérjellegű kifizetésére ad lehetőséget, így a kutatói kezdeményezésű felfedező kutatásra támogatás ebben az évben csak a kutatói témapályázatok (K_16) és a később meghirdetésre kerülő NN_16 azonosítóval rendelkező, nemzetközi kollaborációban megvalósuló kutatási programokat ösztönző felhívás keretein belül pályázható meg és nyerhető el.

A pályázati felhívás megtekinthető honlapunkon: Felhívás posztdoktori kiválósági program pályázathoz (PD_16)

Utolsó módosítás: 2016. március 16.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500