Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Új pályázati konstrukció a magyar tudomány eredményei nemzetközi láthatóságának növeléséért
A magyar tudomány eredményei nemzetközi láthatóságának növeléséért az NKFI Hivatal új pályázati felhívással ösztönzi az eredményeikkel jelentős nemzetközi hatást kiváltó kutatókat és kutatócsoportokat.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból finanszírozott egymilliárd forintos keretösszegű felhívás célja a kiváló eredményeikkel nemzetközi hatást kiváltó hazai kutatócsoportok ösztönzése, hogy szakterületük fejlődésére nagy hatást gyakorló, további kutatásokat megalapozó újabb eredményeket érjenek el projektjük magyar fogadóintézményben történő megvalósításával, és azokat a legnagyobb láthatóságot jelentő tudományos fórumokon mutassák be. A „Jelentős nemzetközi hatású, kiemelkedő eredményeket elért kutatócsoportok támogatása” (KH_17) című felhívásra olyan magyarországi kutatóhellyel rendelkező kutatók és kutatócsoportjaik pályázhatnak, akik 2014. január 1. után tettek közzé olyan eredeti kutatási eredményeket, amellyel a szakterület felső 5 százalékába tartozó idézettséget értek el a megjelenést követő két éven belül. 

A felhívás az NKFI Hivatal felfedező kutatásokat ösztönző felhívásaihoz illeszkedik, melyek új pályázati konstrukciókkal bővülve, megnövelt, összességében 12 milliárd forintra emelkedett keretösszeggel jelentek meg 2017 januárjában.  

Utolsó módosítás: 2017. február 10.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500