Hírek, események
A Hivatal hírei
2013. november 22.
A Horizont 2020 uniós kutatási és innovációs keretprogramon belül több intézmény is segíti a vállalkozásokat a pályázásban, konzorciumépítésben vagy akár a projektek megvalósításában. Ilyen egyebek között a Nemzeti Innovációs Hivatal által működtetett Nemzeti Kapcsolattartók hálózata. A hálózatot Csuzdi Szonja, a Hivatal Európai Uniós Osztályának vezetője mutatja be.
A Napi Gazdaság 2013. november 22-i cikke.
2013. november 19.
A Nemzeti Innovációs Hivatal innovatív kezdő vállalkozások számára innováció menedzsment szolgáltatásokat nyújt, melynek részeként elindította az „Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása” elnevezésű programját. A Gazdasági Rádió november 15-i Délután Monitor c. adásában Dr. Deák Csaba, a Hivatal stratégiai elnökhelyettese beszélt a programról és az indítás óta eltelt nyolc hónap tapasztalatairól, eredményeiről.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. november 14.
A Portfolio.hu 2013. november 7-én Győrben rendezte meg legújabb konferenciáját, ahol a meghívott neves szakértők a legaktuálisabb gazdasági kérdéseket járták körül. A rendezvényen a régiós és magyar innovációs tendenciákról Szabó István, a Nemzeti Innovációs Hivatal KFI Obszervatórium Főosztály vezetője tartott előadást.
A Portfolio.hu cikke.
2013. november 08.
Nagyszabású konferenciával készül a Nemzeti Innovációs Hivatal a Horizont 2020 magyarországi elindítására. A november 26-i esemény célja, hogy segítse a hazai kutatási intézmények, egyetemek, vállalkozások felkészülését az EU kutatás-fejlesztési és innovációs politikáját meghatározó, mintegy 70 milliárd eurós keretprogramra.
A Világgazdaság 2013. novebember 8-i cikke.
2013. november 06.
A Nemzeti Innovációs Hivatal izraeli mintára szeretné támogatni a kezdő cégek, projektek pályára állítását az ehhez tőkét és szakmai segítséget nyújtó inkubátorok beindításával. Az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) keretében október 15-én hirdettek eredményt. A Figyelő c. újság a Gazella pályázat akkreditált cégeit mutatja be sorozatában. A harmadik részben az Aquincum Technológiai Inkubátor Zrt. mutatkozik be.
2013. november 05.
Budapest, 2013. november 5., kedd (MTI) - A BudapestHUB munkacsoport azt a célt tűzte ki, hogy Budapest legyen az évtized végére a régió startup fővárosa; az államnak ebben katalizátor szerepe van, feladata az, hogy elhárítsa az akadályokat - mondta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára kedden.
2013. október 28.
A Nemzeti Innovációs Hivatal izraeli mintára szeretné támogatni a kezdő cégek, projektek pályára állítását az ehhez tőkét és szakmai segítséget nyújtó inkubátorok beindításával. Az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) keretében október 15-én hirdettek eredményt. A Figyelő c. újság a Gazella pályázat akkreditált cégeit mutatja be sorozatában. Másodikként a Digital Factory Zrt. mutatkozik be.
2013. október 28.
A Technológiai Inkubátor akkreditációs pályázat (ATI-Gazella) döntési folyamatáról a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) részletes szempontjai olvashatók alább. A NIH szerint természetesen most már a legfontosabb, hogy minél előbb elinduljanak az inkubátorok és a startup-ok hozzájussanak a pénzügyi, és szakmai támogatáshoz.
A Figyelő 2013. október 26-i cikke.
2013. október 24.
A Portfolio.hu által szervezett Budapesti Gazdasági Fórum 2013. október 17-én került megrendezésre. A rendezvény kiváló lehetőséget kínált Magyarország, a régió, és az eurózóna legizgalmasabb gazdasági kérdéseinek megvitatására. A rendezvényen a régiós és magyar innovációs tendenciákról Szabó István, a Nemzeti Innovációs Hivatal KFI Obszervatórium Főosztály vezetője tartott előadást .
A Portfolio.hu cikke.
2013. október 24.
A high-tech szektor felfuttatásához szükséges, hogy legyen az országnak hosszú távú, a tudásalapú gazdaságra építő jövőképe, legyen hajlandó befektetni és az eredményeket megvárni – mondja Rina Pridor, a világszerte modellként szolgáló izraeli inkubátorprogramot elindító szakember, aki a Nemzeti Innovációs Hivatal startup ökoszisztéma pályázatának zsűrijébe kapott meghívást. .
A Figyelő 2013. október 24-i cikke.
2013. október 24.
A Nemzeti Innovációs Hivatal izraeli mintára szeretné támogatni a kezdő cégek, projektek pályára állítását az ehhez tőkét és szakmai segítséget nyújtó inkubátorok beindításával. Az Akkreditált Technológiai Inkubátor (ATI) keretében október 15-én hirdettek eredményt. A Figyelő c. újság a Gazella pályázat akkreditált cégeit mutatja be új sorozatában, elsőként a már ismerős Icatapult Technológiai és Üzletfejlesztési Zrt.-t.
2013. október 22.
Azbej Tristan személyében új Tudományos és Technológiai (TéT) attasé kezdte meg munkáját Magyarország Tel Avivi-i nagykövetségén. A TéT attaséi rendszer a kormányzat kutatási és technológia-fejlesztési törekvéseivel összhangban a magyar tudományos és innovációs közösség egészének érdekében működik.
2013. október 07.
Pályázati pénzek piacra juttatása mellett az új régiós stratégiák ki­dolgozásában is szerepet vállalt 2013-ban a Nemzeti Innovációs Hivatal. A nemzeti innovációs rendszer szereplőit támogató szer­vezet két alelnökével, Korányi Lászlóval és Deák Csabával az elmúlt hónapok legnagyobb feladatairól beszél­gettünk.
Az Innotéka magazin cikke.
2013. szeptember 24.
Három új Tudományos és Technológiai (TéT) attasé kezdte meg munkáját Magyarország berlini, new york-i és tokiói nagykövetségén. A TéT attaséi rendszer a kormányzat kutatási és technológia-fejlesztési törekvéseivel összhangban a magyar tudományos és innovációs közösség egészének érdekében működik.
2013. szeptember 20.
Mozgalmas lesz az ősz, lendületben marad a kutatás-fejlesztés és innováció – nyilatkozta lapunknak Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke. Elmondta, hogy hamarosan létrejönnek azok a technológiai inkubátorok, amelyek segítségével a startup kezdeményezésekből sikeres vállalkozás lehet.

A Világgazdaság 2013.09.20-i cikke.
2013. szeptember 16.
Az Üzletfejlesztési Portál kezdeményezésére idén átadásra került az I. Nemzetközi Üzletfejlesztési Díj. Az idei év díjazottja a Nextent Zrt. mesterséges intelligencia alapú beszédanalitikai termékcsaládja lett. Az újonnan alapított díjról és a Hivatal Kaleidoszkóp rendszeréről Szabó István, a KFI Obszervatórium Főosztály vezetője beszélt a Gazdasági Rádió 2013. szeptember 16-i Reggeli Hiradó c. műsorában.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. szeptember 12.
Budapest HUB néven munkacsoportot hozott létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal. Az elmúlt években rendkívüli sikertörténetek szemtanúi lehettünk, amikor is kis magyar cégek kerültek a világpiac meghódításának a kapujába. Annak érdekében, hogy ez a sikersorozat folytatódjon: a Magyar Kormány feltett szándéka egy olyan ezt támogató ökoszisztéma létrehozása, amely a felmerülő igényeket elősegíti. Az insiderblog.hu cikke.
2013. szeptember 02.
Beszélgetés Korányi Lászlóval, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnökével a hazai inkubátorokról és az új inkubátor programról a Gazdasági Rádió 2013. augusztus 30-i Délutáni monitor c. műsorában.

A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. augusztus 06.
A Nemzeti Innovációs Hivatal Startup.te 5 részes videósorozatában a startup-világ szereplői vallanak arról, miért jó vállalkozni, az őket segítő iparági szereplők, mentorok mondják el véleményüket a startup világra jellemző ökoszisztémáról, illetve adnak hasznos tanácsokat. Startup . Pont . Te !!!

A filmek megtekinthetők honlapunkon.
2013. augusztus 02.
Három új Tudományos és Technológiai (TéT) attasé kezdte meg munkáját Magyarország brüsszeli és londoni nagykövetségén. A TéT attaséi rendszer a kormányzat kutatási és technológia-fejlesztési törekvéseivel összhangban a magyar tudományos és innovációs közösség egészének érdekében működik.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500