Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Pályázatbeadás előtt: FIEK információs nap a versenyképes projektekért
A kutatási infrastruktúra fejlesztését intézményesített ipari-felsőoktatási együttműködési keretben ösztönző felhívásra beérkezett kilenc javaslatból öt kapott támogató szakpolitikai véleményt. A projektek képviselőinek az Irányító Hatóság és az NKFI Hivatal május 11-én információs napot rendezett, hogy kérdéseikről még a pályázat beadása előtt konzultálhassanak a szakértőkkel.

A Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ GINOP-2.3.4 (FIEK) pályázati felhívásra az Irányító Hatóság által előírt támogató szakpolitikai vélemény birtokában jelentkező konzorciumok tagjai csaknem három órás konzultáción tájékozódhattak a pályázat benyújtásához kapcsolódó szakmai, pénzügyi, adminisztratív kérdésekről. Szóba került többek között, hogyan lehet a szigorú uniós feltételek mellett a szakmai és intézményi célkitűzésekkel harmonizáló pályázatokat benyújtani, tisztázódtak a felsőoktatási intézmények és a cégek közötti átlátható együttműködés feltételei, valamint a KFI szempontú szakpolitikai véleményekben megfogalmazott javaslatok alapján történő projektterv-módosítások és konzorciumi szerkezetváltozások gyakorlati kivitelezésének kérdései is. A Nemzetgazdasági Minisztérium mint Irányító Hatóság munkatársai bemutatták az élesített elektronikus pályázati rendszer kezelését.

A két évre meghirdetett felhívás 25 milliárd forintos keretéhez képest rögtön az első benyújtási szakaszban több mint 50 milliárd forintnyi forrásigény érkezett. Az öt támogatott projektjavaslat forrásigényével várhatóan kimerül a felhívás teljes keretösszege.

A kiírás szerint a pályázatokat 2016. május 23-ig lehet benyújtani, de az Irányító Hatóság várhatóan meghosszabbítja a beadási határidőt.

További kapcsolódó hírek, információk:

A felhívás összefoglalója: http://nkfih.gov.hu/palyazatok/europai-unios-forrasbol-tamogatott-projektek/palyazati-felhivasok/2015/ginop-234-15/felsooktatasi-ipari

A felhíváshoz kapcsolódó gyakori kérdések és válaszok: http://nkfih.gov.hu/hivatal/online-sajto/2016/ok-rughatnak-labdaba

Hír a felhívás megjelenéséről: http://nkfih.gov.hu/hirek/hivatal-hirei/fiek-uj-igeretes

Utolsó módosítás: 2016. június 07.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500