Hírek, események
Hazai képzés
2015. október 22.
A Design Terminál féléves vállalkozásfejlesztő programja 2015 őszétől nem csak designcégek számára nyitott, hanem technológiával és városfejlesztéssel foglalkozó csapatok is jelentkezhetnek – felismerve, hogy napjainkban e területek együttműködéséből születnek a legsikeresebb termékek.
2015. október 06.
Nagy sikerrel lezajlott a Budapesten, 2015. szeptember 14-18. között megrendezésre került, 2. Duna Innovációs Partnerség (DIP) Nyári Egyetem, melyet a JRC (Joint Research Center) és a WIPO (World Intellectual Property Organisation) szervezett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Semmelweis Egyetem és a Debreceni Egyetem közreműködésével.
2015. szeptember 10.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) alapfokú szerzői jogi tanfolyamot indít. A képzés kétnapos, 20 tanórás. Időpont:  2015. október 28., 2015. november 4. A szakvizsga időpontja: 2015. november 10.
Forrás: sztnh.gov.hu
2015. augusztus 07.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala középfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2015. október 6-án. A képzés 60 tanórás. A középfokú iparjogvédelmi szakvizsgára december 8-án kerül sor.
Forrás: sztnh.gov.hu
2015. május 14.
Az Európai Szabadalmi Akadémia (ESZA) vándorszemináriumokat szervez az Európai Szabadalmi Egyezmény (ESZE) 12 Szerződő Államában azzal a céllal, hogy bemutassa a Guidelines2DAY-t, azaz az ESZH Vizsgálati Útmutatójának korszerűsített változatát, valamint az ESZE 123. cikkének (2) bekezdését, gyakorlati példákkal is illusztrálva. 2015. június 22-én Budapesten kerül megrendezésre szeminárium. A szemináriumok munkanyelve az angol. A részvétel díjköteles, amely tartalmazza a részvétel, az anyagok és az ellátás költségét.
Forrás: sztnh.gov.hu
2015. április 23.
Az MNKH-Enterprise Europe Network és a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség tisztelettel meghívja Önt IP határok nélkül - a tudásalapú termékek és szolgáltatások külpiaci hasznosulásának garanciái című képzésére. Időpont: 2015. május 28. (csütörtök). Helyszín: Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, Kamaraterem (1054 Budapest, Garibaldi u. 2.). A részvétel térítésmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezési határidő: 2015. május 21.
Forrás: enterpriseeurope.hu
2015. április 23.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala felső fokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít 2015. szeptember 10-én. A képzés 3 féléves, 270 tanórás. A jelentkezési határidő: 2015. július 3.
Forrás: sztnh.gov.hu
2015. április 20.
A Calasanctius Ösztöndíj Alapítvány 2015 nyarán is megrendezi középiskolásoknak szóló Ifjúsági Üzleti Programját (IÜP) Magyarországon és Erdélyben. A 17-18 éves diákoknak szóló, egyhetes, bentlakásos programban három szakmai modul, az üzleti tervezés, a marketing és a média közül lehet választani. Az IÜP 2015-ös nyári, magyarországi és erdélyi képzéseiről a négy legtehetségesebb középiskolás egyhónapos amerikai startup programon vehet majd részt.
Forrás: startup.mandiner.hu
2015. február 27.
A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala alapfokú iparjogvédelmi tanfolyamot indít. A képzés két napos, 20 tanórás (2015. március 25., 2015. április 1., vizsga 2015. április 8.). A tanfolyam általános bevezetést nyújt a szellemitulajdon-védelem legfontosabb kérdéseibe, rálátást biztosít az iparjogvédelem rendszerére és főbb összefüggéseire. Jelentkezési határidő: 2015. március 18.
Forrás: sztnh.gov.hu
2014. november 11.
A Citi Magyarország és a Junior Achievement alapítvány pályázatot hirdet vállalkozói és innovációs készségek fejlesztését célzó tréningprogramon és versenyben való részvételre fiatalok részére. A SmartUp Challenge névre keresztelt angol nyelvű, gyakorlatorientált tréningprogram és verseny célkitűzése, hogy a régió négy országában – Magyarországon, Romániában, Bulgáriában és Szlovákiában – összesen mintegy ezer fiatal készségeit és kompetenciáit fejlesszék, amelyek révén bővülnek munkaerő-piaci érvényesülésük lehetőségei, illetve képessé válnak új munkahelyek létrehozására önmaguk és mások számára.
Forrás: palyazatmenedzser.hu
2014. november 04.
Sam Altman, a Y Combinator elnöke a Stanford Egyetemen tart előadásokat "Hogyan indítsunk startup-ot" címmel. Több mint 130 város és egyetem követi online előadásait. A CEU Business School és a Design Terminál segítségével a hazai érdeklődők is élőben követhetik az előadásokat, majd meg is beszélhetik az elhangzottakat meghívott vendégekkel és startup vállalkozásokkal. A következő előadásra november 6-án kerül sor a Design Terminálban. A belépés díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges.
Forrás: startupcafe.hu
2014. október 28.
Háromnapos intenzív program indul startupoknak Budapesten, a BrassTacks-en való részvétel ingyenes. A tanfolyam szervezője az EIT ICT Labs Budapest. Jelentkezési határidő: 2014. október 31.
Forrás: mmklaszter.com
2014. október 09.
2014. november 12.-én kerül sor a nagy hagyományokkal rendelkező Ipari Lézeralkalmazási Szeminárium soron következő rendezvényére, a IV. ILAS-ra. A rendezvény a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. és az Edutus Főiskola szervezésében valósul meg, szakmai támogatója a Magyar Tudományos Akadémia Nagy Energiasűrűségű Munkabizottsága.
2014. október 01.
Immár harmadik alkalommal hirdeti meg a fiatal tehetségeket és innovatív projektjeiket felkaroló Talent ösztöndíj programját a Kitchen Budapest. Az kreatív ötletek köré szerveződött 3-5 fős csapatok november 17-ig jelentkezhetnek a cég weboldalán.
Forrás: startupcafe.hu
2014. szeptember 24.
Sam Altman, a Y Combinator elnöke a Stanford Egyetemen tart előadásokat "Hogyan indítsunk startup-ot" címmel. Több mint 130 város és egyetem követi online előadásait. A CEU Business School és a Design Terminál segítségével a hazai érdeklődők is élőben követhetik az előadásokat, majd meg is beszélhetik az elhangzottakat meghívott vendégekkel és startup vállalkozásokkal. Az első előadásra szeptember 25-én kerül sor a Közép-európai Egyetemen. A belépés díjtalan, de előzetes regisztráció szükséges.
Forrás: startupcafe.hu
2014. szeptember 18.
2014 folyamán az SKC Holding és a Climate-KIC képzéssorozatot szervez az Európai Unió Horizon 2020 programjának keretében meghirdetett pályázati lehetőségekről, a pályázatokra való felkészülésről.
2014. szeptember 11.
A Széchenyi 2020 keretében kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a pályázati folyamat során biztosítsuk az Önök számára az átláthatóságot, és a szakértő támogatást, ezért tisztelettel meghívjuk ügyfeleink számára rendezett oktatásra. Az oktatás témája: Pénzügyi kifizetés és felkészülés a helyszíni ellenőrzésre. Az oktatást a Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság szakértő munkatársai tartják, akik részletesen ismertetik a kifizetési kérelemhez benyújtandó dokumentumok helyes kitöltésének módját, az on-line kitöltő használatát, valamint a helyszíni ellenőrzés menetét mutatják be. Az oktatások kizárólag a GOP-1.1.1-11 - Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása címet viselő pályázati konstrukció kedvezményezettjei számára nyitottak.
Forrás: magzrt.hu
2014. szeptember 11.
Az Ericsson munkatársainak segítségével tinilányok fejlesztettek mobilalkalmazást „Mit vegyek fel ma?“ címmel az Ericsson kutatás-fejlesztési központjában. A programra bármely 14-16 éves lány jelentkezhetett, így a résztvevők többsége az egynapos kurzus keretében találkozott először a programozással. A Skool őszi oktatási programsorozata indult ezzel a workshoppal.
Forrás: insiderblog.hu
2014. szeptember 10.
Lenyűgöz az ötletemberek és a startupok világa? Van egy jó ötleted? Sőt... csomó van, de nem tudod, hogyan tovább? Kíváncsi vagy, hogyan lehet egy ötletből üzlet, egy üzletből társadalmi innováció? Az !genben társakra találhatsz, és olyan közegbe kerülsz, ahol megértik és támogatják az innovációs törekvéseidet!
2014. augusztus 29.
Komoly versenyelőny egy induló vállalkozás számára, ha tapasztalt üzletemberek stratégiai tanácsokkal és kapcsolatokkal segítik az indulást. A mentori tanácsokat igénybe vevő vállalkozások ¾-e megéri a 3. évét, míg a nem mentoráltaknak csak kevesebb, mint ¼-e. Saját mentort szeretnél? A FIVOSZ megteremti a lehetőségét, hogy megháromszorozd saját vállalkozásod sikerének esélyeit. Jelentkezési határidő: 2014. szeptember 10.
Forrás: fivosz.hu
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500