Hírek, események
Hazai innovációs felhívások, versenyek
2017. november 09.

A New York-i Magyar Tudományos Testület 2017-ben is meghirdeti a 2015-ben alapított Szent-Györgyi Albert Fiatal Kutatói Díját.

2017. október 04.
A Magyar Innovációs Szövetség meghirdette az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt a 2017/2018-tanévre az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) támogatásával. Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1997. október 1. és 2004. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait.
2017. április 06.
2017. március 7-én nyílvánossá vált az ESA magyarországi technológiai transzfer hálózatának első pályázata. Az ESA (European Space Agency) által közvetlenül működtetett pályázati rendszer kis- és középvállalkozások számára nyújt több mint 32.500 Euro vissza nem térítendő támogatást. A nyertes pályázatok a vissza nem térítendő támogatást a technológia transzfer megvalósítása közben felmerülő költségeik finanszírozására fordíthatják.
2017. február 21.
A Richter Gedeon Nyrt. 2017. február 14-én kétfordulós pályázatot hirdetett a megkezdett és korai eredményeket is felmutatni képes tudományos kutatási tevékenység támogatására. A pályázat célja, a Richter Gedeon Nyrt. Közép-Európa gyógyszerkutatásában kimagasló originális kutatási tevékenysége részeként, - a Richterben folyó kutatási tevékenységhez kapcsolható - gyógyszeripari tárgyú, nemzetközi színvonalú innovációk felkarolására, és kutatási eredményeik gyakorlati megvalósításának elősegítésére írja ki a pályázatot. Az előpályázat beadási határideje 2017. március 16. csütörtök.
2016. december 16.
A Get in the Ring nemzetközi startup-versenyre idén 70 közép-kelet-európai csapat jelentkezett. A budapesti előválogatóba 16 csapat került be, amelyek közül a szakmai zsűri 8at választott be az élő show-ba. A regionális döntőben 3 magyar, 2 román, 1 lengyel, 1 osztrák, valamint 1 lett startupnak nyílt lehetősége 200 néző előtt a bokszringbe lépni, hogy megmérkőzzön egymással. Olyan csapatok versenyeztek a fődíjért, mint a lengyel Innovalab egy ipari hamisítványok kiszűrését könnyítő eljárással vagy a Smart City technológiát fejlesztő lettországi 4Smartstreet.
2016. október 21.
Az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával meghosszabbítja a nevezési időszakot a Get in the Ring! Budapest nemzetközi startup versenyre. A validált üzleti modellel rendelkező startupok 2016. október 30-a éjfélig jelentkezhetnek a 2016. november 24-ei rendezvényre. Az esemény nyertese 200.000 eurós befektetési ajánlatot kap, valamint részt vehet a Get in the Ring! globális döntőjén.
2016. október 06.
Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1996. október 1. és 2003. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.
2016. szeptember 29.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával 2016. november 24-én harmadik alkalommal szervezi meg az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten. Az eseményre idén 13 országból várják Közép- és Kelet Európa legjobb csapatait.
2016. augusztus 22.
A NOVOFER Alapítvány kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék GÁBOR DÉNES-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket, akik a műszaki szakterületen:
2016. május 27.
A fenntartható energiaellátás érdekében új megoldásokat és ezek megvalósítására képes szenvedélyes vállalkozókat keres a világ. Ha van egy jó üzleti ötleted a különböző iparágakban keletkező, az energiaköltségek csökkentését és/vagy a CO2 kibocsátást csökkentő és/vagy az energiaellátó rendszerek biztonságát növelő technológiák piacra vitelére, nevezz be a nemzetközi KICkoff Competition 2016-ra!
2016. április 29.
Az Ericsson Magyarország nemzetközi versenyt hirdet a jövő 5G és Cloud alkalmazásainak elvi kidolgozására. Gondolkodj egy következő generációs hálózati és felhő platformban! A legjobb csapatok 3000 eurót kapnak döntős prototípusuk megvalósítására, a nyertest pedig 10.000 eurós főnyereménnyel díjazzák!
A jelentkezési határidő 2016. május 7.
2016. március 04.
Adott egy Microsoft IoT Pack for Raspberry Pi 2 kit és egy Raspberry Pi Sense HAT. Mit fejlesztenél vele? Van egy jó ötleted? Mondd el, milyen IoT projektbe kezdenél vele! Sőt, valósítsd is meg! A hackathon nyitott minden érdeklődő 3-4 fős csapat számára (egyetemista, kezdő vagy akár tapasztaltabb programozóknak egyaránt), de elő-regisztrációhoz kötött, mert limitált a kitek és férőhelyek száma.
Forrás: startupcafe.hu
2016. február 18.
A Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja (MTA TTK) és a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) közös pályázatot hirdet ismeretterjesztő cikk írására a jelenleg határainkon belül vagy külföldön doktoranduszi tanulmányaikat folytató, valamint tudományos fokozattal már rendelkező fiatal, 35 évesnél nem idősebb kutatóknak. A pályázat célja, hogy a pályázók saját, az élő és élettelen természettudományok területén és határterületein végzett kutatásaikat, illetve azok tudományos hátterét és összefüggéseit közérthető módon közkinccsé tegyék.
Forrás: mta.hu
2016. február 10.
Az Európa Uniós hátterű Climate-KIC nevében, a PANNON Pro Innovációs Kft. üzleti ötletversenyt hirdet a következő témákban: Sustainable Land Use – fenntartható mezőgazdaság, Decision Metrics & Finance – intelligens pénzügyi rendszerek, Sustainable Production Systems – a jövő gyártása. Jelentkezési határidő: 2016. február 14., vasárnap éjfél.
Forrás: klimainnovacio.hu
2016. február 10.
mmár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Women Startup Competition. Márciusban ismét Budapestre látogatnak a közép-európai női vállalkozók, hogy egy három napos tréninget követően a Demo Day-en mutassák be az ötleteiket a szakmai zsüri előtt.
Forrás: startupcafe.hu
2015. december 03.
A Nők a Tudományban Egyesület a Magyar Tudományos Akadémia szakmai közreműködésével meghirdeti a Nők a Tudományban Kiválósági Díjat
2015. október 07.
Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (MTA DAB), az Észak-alföldi régió három kereskedelmi és iparkamarája és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség 2015-ben ismételten felhívást ír ki az Észak-alföldi Innovációs Díj elnyerésére a kiemelkedő innovációs eredményt felmutató vállalkozások számára.
Forrás: dehir.hu
2015. október 05.
Egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1995. október 1. és 2002. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is.
2015. szeptember 21.
Vajon kinek az ötlete a legalkalmasabb rá, hogy a tudomány segítségével „ledöntse a következő falat”? Tizennégy fiatal kutató, innovátor versengett a győztes címért azon a vetélkedőn, amelyet Németország újraegyesítésének 25. évfordulója alkalmából rendeztek Sopronban a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében. A magyarországi előválogató nyertesei – országonként legfeljebb három fő – részt vehetnek a novemberi berlini „Falling Walls Lab”-on.
Forrás: mta.hu
2015. szeptember 15.
Újabb finanszírozási lehetőség nyílik meg a globális, digitális piacot célzó startupok számára. A Digital Factory 700 000 EUR összeggel kíván 10 szoftver-fejlesztő csapatot finanszírozni. A jelentkezéseket a mai naptól várják.
Forrás: mmklaszter.com
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500