Hírek, események
Hazai innovációs felhívások, versenyek
2015. szeptember 14.
2015 szeptember 1-jén harmadik alkalommal hirdetik meg az Üzletfejlesztési Díjat. A Díj idén is a legkiemelkedőbb üzletfejlesztéseket, innovációkat, újdonságokat (termékeket, szolgáltatásokat, szervezeteket, projekteket) értékeli. Az Üzletfejlesztési Díj egy szervezet üzleti innovációs eredményeit, üzletfejlesztését mutatja be, legyen az innovációként, üzletfejlesztésként, business development-ként, üzleti innovációként, vállalkozásfejlesztésként vagy hasonló módon nevesítve.
Forrás: uzleti-innovacio.blog.hu
2015. szeptember 07.
A NOVOFER Alapítvány kuratóriuma kéri a gazdasági tevékenységet folytató társaságok, a kutatással, fejlesztéssel, oktatással foglalkozó intézmények, a kamarák, a műszaki és természet-tudományi egyesületek, a szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek ill. szövetségek vezetőit továbbá a Gábor Dénes-díjjal korábban kitüntetett szakembereket, hogy jelöljék Gábor Dénes-díjra azokat az általuk szakmailag ismert, kreatív, innovatív, jelenleg is tevékeny, az innovációt aktívan művelő (kutató, fejlesztő, feltaláló, műszaki-gazdasági vezető) szakembereket. Az elektronikus jelölés beküldési, a papíralapú jelölés postára adási határideje 2015. október 10.
Forrás: novofer.hu
2015. szeptember 07.
A BVK idén harmadik alkalommal hirdette meg a “Be Smart” versenyt az innovatív feltörekvő vállalkozások számára. Az idei verseny első három helyezettje részt vehet Tel Avivban a világ legrangosabb technológiai és innovációs fesztiváljának számító Digital Life Designon (DLD), ahol a nyertesek a külföldi sajtó előtt mutathatják be fejlesztéseiket. Az első helyen a Synetiq nevű magyar startup cég végzett, fejlesztésük érzelmi kutatásokkal segíti a médiatartalmak gyártóit. A második helyezett a Reevio lett, amely webshopoknak ad segítséget termékértékelésben. A harmadik helyet a Joker Tao szerezte meg, amely vállalkozás IT-keretrendszer fejlesztésével és árusításával foglalkozik.
Forrás: innoportal.hu
2015. augusztus 31.
Szeptember 15-éig lehet jelentkezni a finn államelnök által a vállalatok és szervezetek vevőorientált minőségfejlesztési tevékenységének elismerésére 2007-ben alapított Minőség-Innováció nemzetközi pályázatra.
Forrás: hrportal.hu
2015. augusztus 24.
Szeptember 9-én, szerdán este rendezik a Central European Startup Awards (CESA) magyarországi fordulójának díjkiosztó rendezvényét a Kaptárban, ahol kiderül, hogy a 8 kategóriában kik fogják képviselni Magyarországot a bécsi döntőn. A Startup Awards koncepciója 2012-ben született meg Skandináviában. A második Central European Startup Awards célja, hogy közelebb hozza egymáshoz a közép-kelet-európai országok startup ökoszisztémáit, továbbá hogy hidat építsen a két régió szereplői között – olvasható a rendezvény közleményében.
Forrás: kreativ.hu
2015. augusztus 24.
Nyolc magyar alapítású startupot választ ki bemutatkozásra a jelentkezők közül egy iparági szakértőkből álló szakmai zsűri az Internet Hungary startupversenyén. Itt elsősorban azokat a hazai feltörekvő cégeket, projekteket szeretnénk bemutatni, amelyek nemzetközi szinten is érdekesek, illetve olyan újdonságot kínálnak, amely a konferencia résztvevői köre számára szakmai megoldásként is izgalmasak lehetnek.
Forrás: kreativ.hu
2015. augusztus 24.
Startup vállalkozásoknak hirdetett versenyt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Magyarország Tel-avivi Nagykövetsége, a "BE SMART" elnevezésű megmérettetés legjobbjai Tel-Avivban, a Digital Life Design (DLD) Innovációs Fesztiválon mutatkozhatnak be. A közalapítvány olyan innovatív feltörekvő vállalkozások jelentkezését várja, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek. A pályázatok benyújtásának határideje 2015. augusztus 26.
Forrás: stop.hu
2015. augusztus 13.
Van egy új applikáció ötleted? Kitaláltad az új Ubert? Vagy valami egészen formabontó, eddig nem létező app körvonalazódik benned? Mi lenne, ha ezzel még nyerhetnél 1.000.000 forintot is? Ha magadra ismertél az eddigiekből, akkor van egy jó hírünk: gyere el a „Mobil Weekend 2015 – Van programod“ rendezvényre szeptember 17-19. között.
Forrás: mobilweekend.hu
2015. augusztus 11.
Július 24-én zajlott a ClimateLaunchpad, Európa legnagyobb cleantech ötletversenyének hazai döntője. A 2015-ös ClimateLaunchpad(link is external) magyarországi fordulójáról 3 csapat indulhat a szeptember 4-én Amszterdamban megrendezésre kerülő európai döntőn.
Forrás: klimainnovacio.hu
2015. augusztus 10.
A közösségi finanszírozás számos iparágban elterjedt, ezek közül a kreatív- és designipar kiemelt arányban képviselteti magát. A legnagyobb crowdfunding-oldalak közé tartozó Kickstarter adatai szerint a 2014 végéig indított, mintegy 1,5 milliárd dollár forgalmat generáló összesen közel 200 ezer projektből 80 ezer sikeresnek mondhatja magát, azaz 40 százalékos sikerrátáról beszélhetünk. Ezek 6 százaléka design-alapú, 5 százaléka pedig divattal kapcsolatos témákhoz köthetők. Ez a Kickstarter teljes forgalmára vonatkoztatva rendkívül magasnak mondható, összegszerűen 231 millió (16%), illetve 50 millió (3%) dollárt jelent.
Forrás: blog.szta.hu
2015. augusztus 10.
A Sanatmetal Kft. a 2015-ös MOT-MTT kongresszuson innovációs pályázatot hirdetett meg, amelynek a célja, hogy a pályázó innovatőrök tudományos-, piaci-, és gazdasági szempontból is életképes ötleteit felkarolja, az ötletadóval együtt megvalósítsa, és értékesíthető termékké tegye. A pályázatok beadási határideje 2015. szeptember 15.
Forrás: pafi.hu
2015. augusztus 07.
Magyar orvosok innovációs elképzeléseinek támogatására fordít 2 000 000 Ft-ot az egri Sanatmetal Kft. A pályázatra szeptember 15-ig várják az olyan termék innovációs ötleteket, amelyek alapján megvalósuló orvostechnikai eszközök akár nemzetközi sikerekre is számíthatnak a traumatológia, az ortopédia és a gerincsebészet területén.
Forrás: piacesprofit.hu
2015. július 10.
A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottságának elnöksége együttműködve a régió három kereskedelmi és ipari kamarájával (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád Megye Kereskedelmi és Iparkamarái) és a Dél-alföldi Regionális Innovációs Ügynökség Közhasznú Egyesülettel 2015. évben is pályázatot hirdet a Dél-alföldi Régióban a vállalkozások, valamint a feltalálók által a három megye területén létrejött szellemi alkotások elismerése és az innovációs tevékenység, illetve a technológiai transzfer támogatása érdekében.
Forrás: szegedma.hu
2015. július 02.
Ismét elismerést arathat, díjat nyerhet, aki ötletes találmányával jelentkezik a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság innovációt ösztönző felhívására. A pályázati határidő: 2015. szeptember 30.
Forrás: oldportal.u-szeged.hu
2015. június 25.
Legyél te a jövő sikeres vállalkozója… Ötletgyár a Tusványosi Szabadegyetemen! 2014-ben rendezett először a Tusványoson ötletversenyt a budapesti mentorokkal dolgozó Hackathon.hu. A szervezők idén ugyanazon a helyszínen, de kibővített programmal várják a legjobb erdélyi startupokat, bemutatkozni vágyó ötletgazdákat. A Hackathon.hu és az Infotér Egyesület a VIP sátorban egy 3 napos ötletfejlesztő workshopon kínál fejlődési lehetőséget a tehetségeknek, projekteknek, ötletgazdáknak.
Forrás: hackathon.hu
2015. június 22.
A Magyar Innovációs Szövetség által gesztorált, közhasznú Manager Képzés Alapítvány, elsősorban a gazdasági, a műszaki és a természet-tudományi felsőfokú intézményekben graduális és posztgraduális, valamint a PhD-képzés keretében tanuló tehetséges hallgatók kiválasztását és menedzsment ismereteinek bővítését, gyakorlatban történő alkalmazását hivatott elősegíteni. Ezért az Alapítvány Kuratóriuma a "Harsányi István-díj" (és a velejáró kutatási ösztöndíj) elnyerésére a 2015. évben ismételten pályázatot ír ki, 35 év alatti fiatalok részére.
Forrás: innovacio.hu
2015. június 17.
A Nokia Networks tavasszal hirdetett versenyt az ország legtehetségesebb fiatal programozóinak megtalálására. A Nokia Code Jam címmel rendezett megméretésre 157 csapat jelentkezett, és 32 került a 2015. június 11. és 12. között tartott budapesti döntőbe. A verseny győztese a Sparrows csapat lett, melynek tagjai: Dankovics Attila, Eisenberger András és Mészáros András egymillió forintot és egy utat nyertek a Nokia Networks egyik K+F-központjába.
Forrás: edupress.hu
2015. május 05.
2015. május 8-án, 13:00-kor kerül megrendezésre a Design Terminálban (1051 Budapest, Erzsébet tér 13.) a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetségének Innovációs Bizottsága által kísérleti jelleggel, a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában elindított Üzleti Logika szakkör négy csapatának versenye.
Forrás: misz.hu
2015. május 04.
A BME Management Szakkolégiumának versenyére május 6-ig lehet jelentkezni.
1) Legyen egy jó ötleted
2) Legyen legalább egy csapattársad
3) Készítsd el és töltsd fel projekted az INNOversitas honlapjára május 6-ig!
Forrás: insiderblog.hu
2015. április 23.
Immár hetedik alkalommal adják át a Bolyai-díjat a tudományos életben betöltött meghatározó szerep elismeréseként. A mindenkori köztársasági elnök vezetésével működő díjbizottság idén ismét odaítéli a százezer euró díjazású elismerést, amelyet május 17-én a Magyar Tudományos Akadémián (MTA) nyújtanak át. Az első Bolyai-díjat 15 évvel ezelőtt ítélték oda. Alapítói támogatni kívánták a kiemelkedő tudományos teljesítményt, hogy Magyarország gazdasági versenyképességét erősítsék.
Forrás: hirado.hu
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500