Hírek, események
Hazai innovációs felhívások, versenyek
2015. április 23.
Immár 18. alkalommal hirdették meg a minőségi és nívós hazai áruk, szolgáltatások védjegyeként ismert Magyar Termék Nagydíj Pályázatot, amely megtestesíti Magyarország elismerését és elkötelezettségét a tanúsított minőség iránt. Új főcsoportokkal, kiírókkal és a potenciális pályázók körének bővítésével tették közzé a felhívást.
Forrás: termeknagydij.hu
2015. április 22.
Az Invitel pályázatára április 26-áig várják az iskolák, fiatal fejlesztők, a nonprofit szervezetek és természetesen a cégek jelentkezését. Az innovációs versenyt idént hatodik alkalommal szervezte meg az info- és telekommunikációs vállalat, az eddig beérkezett pályaművekből jól látható, hogy a jelentkezők korántsem fogytak ki az ötletekből. A meghosszabbított nevezési határidőnek köszönhetően április 26-ig még bárki bizonyíthatja, hogy az ő fejlesztésében van a jövő.
Forrás: fn.hir24.hu
2015. április 21.
Idén nyolc fiatal vállalkozás vehet részt a New York-i Northside innovációs fesztiválon, amely az innováció, a kreatívipar, a film, a zene és a kortárs művészetek legizgalmasabb képviselőit mutatja be, és amelynek 2015-ös díszvendége Magyarország lesz - közölte a kijutásra kiírt pályázatot a Balassi Intézettel és a Magyar Turizmus Zrt.-vel partnerségben megvalósító Design Terminál az MTI-vel. A fesztiválra való kijutáshoz a pályázatokat április 25-ig nyújthatják be a cégek, és a 8 nyertes vállalkozás egy-egy csapattagot delegálhat a Northside fesztiválra.
Forrás: techmonitor.hu
2015. március 09.
Az ENSZ az Európai Fizikai Társulat (European Physical Society, EPS) kezdeményezésére, az UNESCO támogatásával 2015-öt A fény nemzetközi évének nyilvánította. A kezdeményezéshez hazánk is csatlakozott. A nemzetközi év programbizottsága által szervezett rendezvénysorozat öt fő pillére a tudomány, az oktatás, az ipar, a művészet és a nemzetközi kapcsolatok.
Forrás: innoteka.hu
2015. március 09.
Sikerrel zárult az EFH Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Alapítvány által meghirdetett, és a Miniszterelnökség fővédnökségével megvalósuló TiJöttök! Innovációs Projekt Verseny első fázisa. Több, mint félszáz pályamű érkezett az innovációs versenyre az ország minden részéről. A szakmai zsűri mindhárom kategóriában megnevezte az általa legígéretesebbnek talált indulókat.
Forrás: uzletfejlesztes.hu
2015. március 02.
Már lehet jelentkezni a Magyar Ifjúsági Robot Kupára (a MIRK2015-re) a RoboCupJunior (RCJ) világverseny selejtezőjére. A RoboCup egy kutatási oktatási projekt, amelyet USA, Japán és Németország kezdeményezett 1997-ben azért, hogy a robotfejlesztések és a mesterséges intelligencia kutatások előrehaladását teszteljék és serkentsék évről évre a világ valamelyik országában rendezett verseny és szimpózium formájában. Az idei világverseny Kínában, Hefei-ben lesz július 17-23 között.
Forrás: minuszos.hu
2015. március 02.
Mit érdemes 3D-ben kinyomtatni, milyen lehetőségeket rejt magában a 3D nyomtatás? A Design Terminál és a VARINEX ZRT. nemzetközi pályázata, a What-to-print-in-3D ezekre keresi a választ. A legjobb alkotások részt vesznek a 2015-ös Budapest 3D Printing Days-en. A szervezők 2015. március 30-ig várják azokat a 3D nyomtatási technológiára épülő műalkotásokat, melyek kizárólag ipari, vagy otthoni 3D nyomtatóval valósíthatók meg.
Forrás: insiderblog.hu
2015. február 27.
Közös nemzetközi startup versenysorozatot indít a Loffice és az OXO Labs, amelyre az idei SM 2015 konferencián kerül sor. A fődíj 15.000 euró és az OXO Labs fél éves akcelerátor programján való részvétel a Loffice falai között.
Forrás: mmklaszter.com
2015. február 27.
Jó ötletek vannak, de egyre kevesebb a befektetésre érdemes kész cég Magyarországon – így sommázta véleményét Erdei Sándor, a DBH Group alapító-vezérigazgatója azon a tájékoztatón, ahol a társaság és a Lewis PR cég közös startupos kezdeményezését jelentették be. Erdei szerint ma már lehet, hogy nem is maga a tőke hiányzik az ígéretes kezdő vállalkozások piacáról, hanem elsősorban a megfelelő üzleti inkubáció. Az induláshoz szükséges háttértudás megszerzését célozza a most elindított Seed Star Battle verseny, melyre április 17-ig várják az innovatív vállalkozások jelentkezését.
Forrás: bitport.hu
2015. február 24.
A Richter Gedeon Nyrt. kétfordulós pályázati felhívást tesz közzé már megkezdett, és korai eredményeket is felmutatni képes tudományos kutatási tevékenység támogatására. A pályázat első körben nyílt jellegű, a második fordulóban meghívásos és pénzdíjas. Előpályázat benyújtása 2015. március 17.
Forrás: pafi.hu
2014. november 25.
A South by Southwest (SXSW) fesztivált 2015. március 13-17. között 22. alkalommal rendezik meg az Egyesült Államok-beli Austinban. Az 5 napos eseményre, ahol a világ legizgalmasabb startup vállalkozásai mutatkoznak be, 80 országból 30 000 résztvevőt várnak a szervezők. A kiállító vállalkozásoknak lehetősége nyílik az iparág befektetőivel és a nemzetközi szakmai médiumokkal való kapcsolatépítésre is. A Design Terminál jóvoltából most először öt magyar vállalkozás is lehetőséget kap, hogy díjmentesen csatlakozzon a 2015-ös SXSW programján bemutatkozó cégekhez.
Forrás: thepitch.hu
2014. november 25.
A 3 legígéretesebb magyarországi vagy határontúli magyar startup ingyen szerepelhet kiállítóként Európa egyik legnagyobb, online alapú szolgáltatásokat és azok jövőjét bemutató szakmai eseményen december 9, 10, 11-én! 2014. november 30-án éjfélig várják a szervezők a digitális innovációkat. 400 befektető, Google, Facebook, Yahoo sztárcégek vezetői és a magyar ötletek egy helyen!
2014. november 19.
Nemzetközi start-up versenyt és befektetői fórumot rendeznek Budapesten, 2014. december 2-án és 3-án a Bay Zoltán Nonprofit Kft. és partnerei. A versenyre ígéretes dél-kelet európai induló vállalkozásokat hívtak meg.
2014. október 30.
Az Appra magyar! idei kiírásban négy kategóriában – életmód, szórakozás, üzleti, kereskedelmi – keresik a legjobb alkalmazásokat, illetve Az Év Alkalmazását: A versenyt az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) szervezi. A szervezők idén december 31-ig várják a 2013. augusztus 1-e után megjelent, vagy azóta jelentős frissítést kapott és jelenleg is aktív terméktámogatással rendelkező alkalmazásokat.
Forrás: appramagyar.hu
2014. október 29.
A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) 24. alkalommal hirdette meg magyar középiskolások számára az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az MTVA közreműködésével. A pályázatokat 2014. november 26-áig várják.
Forrás: innovacio.hu
2014. október 17.
Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet innovatív ötleteken alapuló, startup vállalkozások létrehozására vagy támogatására. A pályázaton 35 év alatti, a kerületben campusszal rendelkező egyetemek graduális vagy posztgraduális képzésein résztvevő hallgatók indulhatnak egyénileg vagy csapatban. (Csapatban való jelentkezésnél elegendő, ha a csapat egy tagja tanul olyan egyetemen, amelyiknek van campusa a 11. kerületben.)
Forrás: fivosz.hu
2014. október 17.
Henkel 2014-ben is meghirdeti a Henkel Innovation Challenge elnevezésű innovációs versenyt egyetemistáknak és főiskolásoknak. A győztes csapat díja egy világkörüli repülőjegy 10 ezer euró értékben. A pályázók köre: magánszemélyek: bármely tudományágban tanuló hallgatóknak, kétfős csapatokban.
Forrás: palyazatmenedzser.hu
2014. október 09.
A legjobb 5 magyar startup ingyen szerepelhet kiállítóként Európa egyik legnagyobb startup fesztiválján október 29-én és 30-án! 2014. október 19-én éjfélig nyitott a verseny a legjobb ötleteknek. A Silicon Valley közelebb van, mint bárki gondolná! Csak Bécsig kell hozzá menni! Irány a Pioneers Festival!
2014. október 01.
Idén 64 országgal egyetemben Magyarország is megrendezi saját nemzeti Get in the Ring! (GITR) versenyét, az Enterprise Hungary Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében. A verseny népszerúségre jellemző, hogy a nemzetközi versenyre jelentkezők száma az elmúlt évihez képest ismét megduplázódott, az elmúlt évhez képest. A GITR egy világszintű pódium startupok számára, az Erasmus Vállalkozói Központ kezdeményezésére indult, s az a célja, hogy a legígéretesebb vállalkozók és leendő befektetőik találkozzanak.
Forrás: minuszos.hu
2014. szeptember 12.
Az Hackathon ötletverseny szervezői az induló vállalkozások egyedi adottságait és lehetőségeit ismerve és figyelembe véve mentorálják a versenyzőket. Felkészítik őket arra, hogy ötleteiket csapatban kidolgozva megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során a tapasztalt mentorok segítségével akár üzletileg is értékes ötleteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek előtt prezentálják. Helyszín: Demola Budapest.
Forrás: startupcafe.hu
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500