Hírek, események
Hazai innovációs felhívások, versenyek
2014. szeptember 09.
Az Universitas-Győr Nonprofit Kft. a SEE/D/0233/1.2/X számú, „Promoting of Financing Innovation in South-East Europe (PROFIS)” elnevezésű projektjének keretén belül nemzeti innovációs verseny hirdet HUNINNO Innovációs Díj elnyerésére, a KDRIÜ (Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség) szervezésében. A versenyre való nevezés és a versenyen való részvétel ingyenes. A verseny szakmai támogatója az idén 10 éves RIÜNET (Regionális Innovációs Ügynökségek Hálózata).
2014. szeptember 04.
A legjobb ötleteket keresi a Startup ötletgyár! Belépnél a startupok varázslatos világába? Van egy jó ötleted? Merj nagyot álmodni és vágj bele! Megvalósítanád, de nincsenek hozzá társaid? Dolgozzuk ki együtt! Találkozz veterán startupperekkel, mentorokkal és légy a legjobb! Ötletgazda vagy? Programozó, designer, marketinges vagy csak álmodozó? Mindegy, itt a helyed… Gyere el az ELTE / EIT ICT LABS Hackathonra! Újonc, vagy veterán startupperként is szívesen látunk! Keress társakat, építsd fel az ötleted, tölts velünk egy fél hétvégét! Időpont: 2014. október 03-04.
Forrás: hackathon.hu
2014. szeptember 02.
Ismét Budapestre látogat a Startup Sauna 2014. szeptember 22-én, hogy felkarolja az ország legtehetségesebb vállalkozóit. Jelentkezési határidő: szeptember 16.
Forrás: startupcafe.hu
2014. szeptember 01.
A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány szakmai közreműködésével üres üzlethelyiségek hosszú távú, kedvezményes bérlésére írt ki új szemléletű pályázatot Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és Csepel Önkormányzata Rögtön jövök néven. A pályázatok benyújtásának határideje 2014. szeptember 15.
2014. szeptember 01.

Üzleti ötletek versenyét hirdeti meg a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) a kreatív ipar, a zöld gazdaság vagy az infokommunikációs ágazat területén vállalkozó vagy vállalkozni vágyó fiataloknak i.e. SMART európai uniós projektje keretében. A SMART Versenyre olyan 35 év alatti fiatalok jelentkezhetnek, akik rendelkeznek vállalkozási üzleti ötlettel vagy már működő vállalkozással. A három kiemelt ágazatba – infokommunikációs technológia, zöld gazdaság, kreatív ipar – tartozás nem elvárás, de előnyt jelent.

2014. július 28.
Finnország Államelnöke a finn minőségügyi partnerszervezet (Excellence Finland) kezdeményezése alapján 2007-ben indította útjára a „Minőség-Innováció” pályázatot. Finnország sikeres kezdeményezéséhez azóta csatlakozott: Svédország, Lettország, Észtország, Csehország és Magyarország, valamint az idei évtől Izrael és Kazahsztán.
A szeptember 30-i határidőre való tekintettel az EOQ MNB felhívja szíves figyelmüket a nagy horderejű "Minőség Innováció 2014" pályázati lehetőségre. Kérdések esetén kérem közvetlenül Molnár Pál EOQ elnököt keressék (info@eoq.hu).
2014. július 15.
15 menő projekt után… a tiéd lesz a következő? Belépnél a startupok varázslatos világába? Van egy jó ötleted? Merj nagyot álmodni és vágj bele! Megvalósítanád, de nincsenek hozzá társaid? Dolgozzuk ki együtt! Találkozz veterán startupperekkel, mentorokkal és légy a legjobb! Ötletgazda vagy? Programozó, designer, marketinges vagy csak álmodozó? Mindegy, itt a helyed… Gyere el a Tusványosi Hackathonra! Időpont: 2014. 07. 23. kedd , 2014. 07. 24. szerda
2014. február 03.
A Magyar Innovációs Szövetség, az EMMI és az MTVA által, a 2013/2014-es tanévre meghirdetett 23. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny bírálóbizottsága döntött a továbbjutó innovatív tervekről.
Forrás: euroastra.hu
2014. január 30.
Az InnoMax Díj idén immár ötödik alkalommal kerül megszervezésre. Az Invitel célja, hogy az InnoMaxon Díjjal felhívja a figyelmet a körülöttünk működő – nehéz piaci körülményekben is helytálló – valóban kreatív és innovatív cégekre. Ebben az évben az Invitel a Díj és a nyeremény mellé további 1 millió forint érétkű médiacsomagot is felajánl a nyertes vállalatoknak. A jelentkezési határidő: 2014. március 31.
Forrás: invitel.hu
2014. január 28.
Az innovációban és az energiatechnológiákban rejlő lehetőségek kiaknázása az európai uniós és hazai szakpolitika szerint is új növekedési potenciált biztosíthat a nemzetgazdaságok fellendítésének. A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) egyik kiemelt célja az energetika területén a kiemelkedő magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulásának, hazai és külföldi piacra juttatásának elősegítése.
2014. január 20.
A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) idén is meghirdette éves programozó versenyét, a Challenge24-et. Az idén 15 éves Challenge24 mára Európa egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének számít. A háromfős egyetemista, középiskolás vagy akár már profi programozókból álló csapatok idén a 2014. február 8-ai hat órás internetes előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, mely május 2-4. között kerül megrendezésre.
Forrás: itbusiness.hu
2014. január 06.
Az SVC 2014 egy kiemelkedő hallgatói verseny, amely összegyűjti a leginkább vállalkozó szellemű és innovatív fiatalokat. A kiválasztottak egy személyes felkészítés után bemutathatják ötletüket egy üzleti szakemberekből, kutatókból és társvállalkozókból álló nagy tekintélyű zsűri előtt. Az utolsó fordulóra 2014. február 14-én kerül sor.
Forrás: fivosz.hu
2013. szeptember 26.
Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot hirdet az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozásoknak.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500