Hírek, események
Nemzetközi innovációs felhívások, versenyek
2017. szeptember 28.
Az EU ötödik alkalommal hirdette meg a Női Innovátorok Díját, mellyel a kiváló és sikeresen piacosítható innovációk megalkotóit jutalmazza az Európai Bizottság.
2017. augusztus 15.
Az InnoEnergy nemzetközi szervezet közel 11 milliós díjazású hazai és 45 millió forintos befektetéssel kecsegtető nemzetközi versenyt hirdet energetikai startupok számára. A verseny hazai fordulójára szeptember 11-éig lehet jelentkezni. Az első helyezett 20, a második 10, a harmadik pedig 5 ezer eurós díjat és persze kellő nyilvánosságot kap ötletéhez, projektjéhez. A legjobbak 15 régiós ország csapatával október közepén elődöntőn vehetnek részt, ahol esélyt kapnak arra, hogy a november 22-i nemzetközi döntőbe bejussanak. A budapesten megrendezett döntőn 150 ezer eurós fődíj (befektetési lehetőség) jár a nemzetközi mezőny nyertesének!
2017. március 07.
Nemzetközi érdeklődésre számot tartó agrár innovációk számára hirdetett pályázatot az ENSZ Iparfejlesztési Szervezetének olasz nemzeti irodája (UNIDO-ITPO) “Innovatív ötletek és technológiák az agrár-élelmiszer szektorban” címmel. Az idei kiírást az UNIDO-ITPO az Olasz Nemzeti Kutató Tanáccsal (CNR) és a „Seeds&Chips” elnevezésű globális élelmiszer innovációs csúccsal (Global Food Innovation Summit) együttműködve hirdette meg.
2017. február 15.
Az Európai Bizottság közzétette a Horizont 2020 program keretében alapított, női innovátorok európai díja 2017. évi döntőseinek névsorát. A lista 12 olyan kivételes női vállalkozó nevét tartalmazza, akinek sikerült áttöréssel kecsegtető ötletével a piacon is megjelenni. A versenyben első alkalommal az idén – a „Rising Innovator” kategória keretében - három olyan döntős is részt vesz, aki a 30 éven aluli korosztályt képviseli.
2017. február 08.
Az Európai Unió Horizont 2020 keretprogramja által támogatott nemzetközi SciChallenge projekt célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok, a műszaki-mérnöki tudományok és a matematika – azaz az ún. STEM tudományterületek – iránt. A tudományos vetélkedőre 2017. április 30-ig lehet benyújtani nevezést. A 12 legjobb pályamunkát készítő versenyző meghívást kap a 2017 júliusában tartandó bécsi díjkiosztóra, ahol személyesen mutathatja be az általa elkészített posztert, prezentációt vagy videót.
2017. január 12.
Az Európai Feltalálói Díj 12. alkalommal kerül megrendezésre Velencében 2017. június 15-17. között. A díj öt kategóriában pályázható: ipar, kkv-k, kutatás, Európán kívüli országok, életműdíj. A kiválasztási folyamat a technológiai eredetiség mellett a gazdasági és társadalmi hatás értékelésén is alapul.
2016. december 02.
Európában az elmúlt években előtérbe került az innováció, mint a fejlődés és a gazdaság fellendítésének egyik eszköze. Ennek kulcsfontosságú feltétele, hogy minél több fiatalból tehetséges tudós váljon. A tudományos értékek előtérbe helyezése és a kutatói életpálya népszerűsítése inspirálta az Európai Unió által támogatott nemzetközi SciChallenge projektet, amelynek célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok, a műszaki és mérnöki tudományok, illetve a matematika iránt.
2016. november 09.
Az Európai Bizottság a polgárok új és innovatív kezdeményezéseire épülő kísérletezésre leginkább kész, a lényeges társadalmi kihívásokra adott lehetséges megoldások tesztelését felvállaló városokat díjazza „az innováció fővárosa” címmel.
2016. szeptember 22.
A díjat olyan, uniós tagállamban vagy a Horizont 2020 programhoz társult államban élő nők számára hirdették meg, akik legalább 100.000 EUR forgalommal rendelkező társaság alapítói vagy társalapítói.
2016. augusztus 26.
A Horizont 2020 program elektronikus pályázói felületén (Participant Portal) külön oldal jeleníti meg az FP7 és H2020 projektek konzorciumai által meghirdetett versenypályázati kiírásokat.
2016. augusztus 26.
A kereskedelmi hasznosítást megelőző beszerzés keretében meghirdetett ajánlati felhívás a hibrid felhő alapú környezet támogatására irányuló innovatív platform megtervezése, fejlesztése és kísérleti használata szempontjából releváns kutatási és fejlesztési szolgáltatások megrendelésére irányul.
2016. augusztus 03.
Már benyújthatóak a jelölések a 2017. évi európai feltalálói díjra. A díj a legkiválóbb feltalálókat ismeri el, tekintet nélkül arra, mely országot vagy technikai területet képviselik, illetve milyen háttérrel rendelkeznek.
2016. augusztus 03.
Az Európai Bizottság versenyt hirdetett Európa legjobb jövőbeni feltalálóinak és innovációinak megtalálása céljából. Augusztus végéig lehet szavazni azon 40 jelölt valamelyikére, aki uniós finanszírozású projekt keretében dolgozik digitális innovációján.
2016. május 27.
Az EIT Digital Challenge olyan fiatal, növekedési fázisban lévő vállalkozások számára kínál lehetőséget, amelyek üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően készen állnak arra, hogy nemzetközi piacra lépjenek. A nemzetközi versenyre öt digitális technológiához kapcsolódó területen várják a pályázatokat 2016. július 15-ig. A résztvevők egyenként 50,000 eurós pénzjutalmat nyerhetnek, valamint támogatást kaphatnak az EIT Digital pán-európai innovációs hálózatának tagjaitól.
2016. május 09.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal mobil applikáció fejlesztésére innovációs díjat hirdetett meg, melyre 2016. június 30-ig lehet pályázni.
2016. május 09.
A Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium idén is meghirdette a ”Green Talents – International Forum for High Potentials in Sustainable Development” c. versenyét, melyre várják az olyan innovatív, „zöld” (környezetvédelmi témájú) tudományos ötleteket, melyek hozzájárulnak társadalmunk fenntarthatóbbá tételéhez. A Prof. Dr. Johanna Wanka, oktatási és kutatási miniszter védnöksége alatt álló díjban minden évben 25 fiatal kutatót részesítenek a világ minden részéről. Magas rangú, német szakértőkből álló zsűri választja ki a győzteseket.
2016. április 14.
Az ICGEB (Nemzetközi Génsebészeti és Biotechnológiai Központ) pályázatot hirdet magas színvonalú tudományos kutatások támogatására a következő témákban: élettudományok területen folyó alapkutatások, egészségügy, ipari és mezőgazdasági biotechnológia, bioenergia.
2016. április 14.
A Universal Biotech vállalat 8. alkalommal hirdette meg pályázatát az Innovációs Díj elnyerésére.
2015. október 20.
Az immár másodszorra megszervezett rendezvény egyre nagyobb siker. Az eseményre idén 1000 startupot jelöltek, akik közül a közönség, majd a szakértőkből álló zsűri választotta ki a legjobbakat. A Central European Startup Awards (CESA) az egyik legnagyobb startup fesztivál Közép-Európában, amely nemcsak magáról a versenyről szól, hanem összefogva a startupokat, kapcsolatokat és tudást megosztva közösséget is épít. A szervezet célja, hogy támogassa mindazon tehetségeket, akik álmaikat, ötleteiket és meggyőződéseiket követve, technológiai vívmányaikkal a jövő gazdaságára nagy hatással lehetnek.
Forrás: startupcafe.hu
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500