Hírek, események
Nemzetközi ösztöndíjak, álláslehetőségek
2017. december 21.
A Brit Akadémia új pályázati lehetőséget hirdet vendégkutatók számára.
2017. augusztus 24.
A németországi Schenefeldben (Hamburg) megépült európai XFEL röntgenlézer kutatóközpont különböző tudományterületeken (pl. fizika, a kémia, az élettudományok, az anyagtudomány) történő kutatások számára kínál lehetőséget egy 3,4 km hosszú röntgenelektron-lézer segítségével.
2017. május 08.
Az Európai Kutatási Tanács Végrehajtó Ügynöksége (ERCEA) felhívást tett közzé kihelyezett nemzeti szakértők (Seconded National Expert, SNE) jelentkezésére, a részecskefizikai-kvantumfizikai, illetve a termék- és folyamatmérnöki tudományokkal kapcsolatos kutatási programok területére. Jelentkezni az alábbi dokumentumokban részletezett feltételekkel lehet, a brüsszeli magyar Állandó Képviseleten keresztül eljuttatott önéletrajzzal és motivációs levéllel, legkésőbb 2017. május 31-ig.
2017. február 15.
Az Aragóniai Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Ügynökség 8, különböző kutatási területet érintő pozíciót hirdetett meg. A pályázat bármilyen állampolgárságú, a képzési és szakmai feltételeknek megfelelő kutató számára nyitott.
2016. július 15.
A Leuveni Katolikus Egyetem ETN hálózati projektekhez keres 45 kutatót kémia, mérnöki, fizika környezetvédelmi mérnöki szakterületekről, elsősorban közép-kelet-európai országokból.
2016. július 15.
A Ludwig-Maximilians-Universität (München), a Marie Curie Innovatív Képzési Hálózatok IMMUTRAIN projektjéhez keres kezdő kutatókat (kutatói karrierjük első négy évében lévő kutatók) illetve PhD hallgatókat: biológia, orvostudományok és gyógyszerészeti szakirányokról.
2016. március 21.
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium ösztöndíj pályázatot hirdetett 13 uniós tagállam, köztük Magyarország kutatóintézeteiben, felsőoktatási intézményeiben, illetve kutatásfinanszírozó szervezeteinél foglalkoztatott azon szakemberek számára, akik a tudománymenedzsment területén tevékenykednek és e területen legalább 3 éves tapasztalattal rendelkeznek.
2015. október 07.
Német állami ösztöndíj, melyet az 1925-ben alapított, bonni székhelyű a DAAD – Deutscher Akademischer Austausch Dienst, magyarul Német Felsőoktatási Csereszolgálat – kezel. A DAAD-nek mint az összes német felsőoktatási intézmény szervezetének feladata, hogy ösztöndíjprogramokkal támogassa a felsőoktatási intézmények nemzetközi kapcsolatait.
Forrás: pafi.hu
2015. június 04.
A Svájci Nemzeti Tudományos Alap (Swiss National Science Foundation  -SNSF)  új kezdeményezést indított “Promotion of Young Scientists in Eastern Europe” (PROMYS) elnevezéssel, amely a kelet-európai országok kutatási rendszerének erősítését szolgálja, fiatal kutatók támogatása révén.   A pályázatot olyan kelet-európai kutatók nyújthatják be, akik doktori illetve posztdoktori tanulmányaikat és kutatásaikat Svájcban végezték legalább 2 éven át és ezt követően karrierjüket hazájukban vagy egy másik kelet-európai EU tagországban szeretnék folytatni.
2015. május 29.
A program célja a tudományos együttműködés elősegítése magyar és német felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek kutatócsoportjai között, amelyek egy konkrét tudományos kutatási terven dolgoznak. A program a mobilitást támogatja. A programban való részvételre jogosultak a magyar felsőoktatási intézmények, illetve felsőoktatási intézményen kívüli kutatóintézetek oktatói, tudományos kutatói és posztdoktorai, akik tudományos beosztásban munkaviszonnyal rendelkeznek. Támogatottak továbbá alap-, és mesterképzésben tanuló hallgatók, diplomások, doktoranduszok és posztdoktori képzésben résztvevők. A pályázatok benyújtási határideje: 2015. június 30.
Forrás: pafi.hu
2015. április 29.
Hazájuk egyetemén vagy főiskoláján diplomát szerzett, 35 éven aluli fiatalok számára meghirdetett ösztöndíj. Az állami ösztöndíjban részesülők 80%-át teszik ki a japán egyetemeken posztgraduális szintű oktatásban vagy kutatásban résztvevő külföldi diákok. Az ösztöndíjasok az első 6 hónap alatt felkészítő japán nyelvoktatáson vesznek részt, majd csatlakoznak az egyetem posztgraduális szintű szakirányú képzéséhez. A képzés időtartama rendszerint maximum 2 év, de amennyiben valaki magasabb szintű tanulmányi fokozat megszerzése céljából meghatározott idejű képzésre felvételt nyer, és ha az előírt vizsga követelményeinek megfelel, a képzés időtartama meghosszabbítható. Pályázati határidő: 2015.06.17.
Forrás: pafi.hu
2015. április 23.
A JRC adatbázisába olyan kutatók jelentkezését várják, akik legalább 5 éves kutatói tapasztalattal rendelkeznek. A kiválasztási folyamat egy interjúból és egy EPSO (European Personnel Selection Office) tesztből áll. A sikeres jelöltekkel maximum 6 évre szóló szerződést köt ez EU Bizottság.
2015. március 26.
A római Sapienza Egyetem várja MSCA Egyéni Ösztöndíjjal hozzájuk pályázó tapasztalt kutatók jelentkezését.
2015. március 23.
Az ösztöndíj továbbtanulási illetve kutatási lehetőséget biztosít bármely* tudományterületen vagy művészeti ágban fokozatot nem adó (Non-Degree) egyetemi képzésben vagy fokozatot adó (Degree: Master’s, PhD vagy DLA) egyetemi képzés egy tanévében illetve PhD fokozat megszerzéséhez kapcsolódó kutatás végzése (Visiting Student Researcher) céljából. Korábbi pályázók ismét pályázhatnak. Pályázat beadási határidő: 2015. május 18.
Forrás: pafi.hu
2015. március 23.
Fulbright oktatói ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik PhD fokozattal valamint kiváló angol nyelvtudással rendelkeznek és az Egyesült Államok valamely felsőoktatási intézményében szeretnének tanítani. Követelmények: kiemelkedő oktatói/kutatói szakmai tevékenység; magasszintű angol nyelvtudás; PhD/DLA fokozat (kivéve egyes művészeti ágak esetében). Korábbi pályázók ismét pályázhatnak. Pályázat beadási határidő: 2015. október 7.
Forrás: pafi.hu
2015. március 05.
A Japán Tudományfejlesztési Társaság (JSPS) pályázatainak keretében több kategóriában (posztdoktori, kutatói) és különböző hosszúságú időkre lehet pályázatot benyújtani bölcsészeti-, társadalom- és természettudományi területeken folytatandó kutatásokra a japán fogadó intézményekkel.
2015. március 03.
A Deutsche Bundesstiftung Umwelt (DBU) pályázatot hirdet környezetvédelmi területen diplomázott egyetemi hallgatók részére szakmai gyakorlat megszerzésére Németországban. Az ösztöndíj időtartama 6 hónap, amely további 6 hónappal meghosszabbítható. Jelentkezési határidő: 2015. március 10.
2015. február 23.
A CERN olyan B.SC vagy M.SC matematika, mérnök, fizika vagy számítástechnika hallgatók jelentkezését várja, akik idén tavaszig befejezik egyetemi tanulmányaikat és érdeklődnek a CERN két hónapos nyári programja iránt, ahol fejlett informatikai projekteken vehetnek részt. A jelentkezőknek CERN szakértők fognak előadást tartani, illetve lehetőségük lesz meglátogatni a részecskegyorsítót és a kísérleti területeket. Jelentkezési határidő: 2015. február 28.
2015. február 20.
Az Université Paris-Saclay ösztöndíj formájában biztosít lehetőséget külföldi diákok számára az egyetemi mesterképzés hozzáféréséhez. Az ösztöndíj a 2015-2016 tanévben 190 olyan diák számára biztosít nagyszerű lehetőséget, akik nyitottak a tudományos kutatási projektekre és később a doktori képzés iránt is érdeklődnének.
2015. február 18.
Az ENEA Nemzetközi Ösztöndíj Program célja, hogy hozzájáruljon az Európai Kutatási Térség létrehozásához a kutatók szakmai érettségének és függetlenségének elérésével, megerősítésével.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500