Hírek, események
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Megnyílt és pályázható az ERC támogatott kutatócsoportoknál történő tapasztalatszerzést támogató felhívás (ERC_16_MOBIL)
Az Európai Kutatási Tanács (ERC) által támogatott, kutatócsoportnál történő tapasztalatszerzésre irányuló mobilitási pályázat ismét megnyílt. A hatodik bírálati körben azok a pályázatok vesznek részt, amelyeket 2017. december 30-án, szombaton 16:00 óráig elektronikus úton benyújtanak, és legkésőbb az elektronikus véglegesítést követő 7. naptári nap 24:00 óráig a postára adott nyomtatott példány beérkezik az NKFI Hivatal ügyfélszolgálati címére.

A felhívás lehetőséget biztosít magyarországi kutatóhellyel jogviszonyban álló kutatók számára, hogy három vagy négy hónapot tölthessenek el kutatómunka és tapasztalatszerzés céljából olyan kutatócsoportnál, amelynek vezetője felfedező kutatási programjának valamely szakaszának – Starting Grant (StG), Consolidator Grant (CoG), Advanced Grant (AdG) – támogatást nyert.

A magyar kutatók az ERC-grantok elnyerésében a régiós élmezőnyben vannak; a H2020 program félidei értékelése szerint az ERC pályázatain több támogatást nyertek el, mint amennyi a nemzeti kutatási, fejlesztési és innovációs ráfordítások alapján a többi országgal összehasonlításban arányos lenne Az ERC_16_MOBIL pályázati felhívás ezt a kedvező tendenciát kívánja fenntartani, illetve a magyarországi kutatóhellyel jogviszonyban álló kutatók eddigieknél is sikeresebb pályázását elősegíteni az ERC által meghirdetett támogatási programokban). A pályázat arra nyújt lehetőséget a hazai kutatóknak, hogy közvetlen közelről, személyesen szerezzenek tapasztalatot a sikeres ERC-pályázatok összeállításának módszertanában, valamint az ERC által támogatott kutatócsoportok vezetésében.

Tovább a pályázati felhívást ismertető oldalra: Pályázati felhívás az ERC által támogatott kutatócsoportnál történő tapasztalatszerzésre (ERC_16_MOBIL)

Utolsó módosítás: 2017. december 06.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500