Hírek, események
Hazai rendezvények
2017. január 19.
Magyarországra látogatott és részt vett a Quantum Leap 2016. január 13-i konferenciáján Burton Lee, a Stanford Egyetem professzora, akinek üzleti képzései és startup programjai számos űripari és repülőgép-technológiai vállalkozás létrejöttét segítették elő. A rendezvényen előadást tartott és a Lee professzorral folytatott beszélgetésen részt vett Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke is.
2017. január 10.
Startup-módszertanok, innovációs kihívások és fejlődési lehetőség hazánkban.
2017. január 13-án Magyarországra látogat a több mint 15 éves szakértői és befektetési tapasztalattal rendelkező Dr. Burton H. Lee, a Stanford Egyetem professzora.
2017. január 04.
Az AgriForValor projekt keretében szervezett rendezvényen az erdészeti és a mezőgazdasági biomassza hasznosítása területén a piaci jó gyakorlatokat és a kutatás-fejlesztési projekteket ismertetnek, a cél a tudásátadás, az innovatív technológiai ötletek értékelése, illetve a vállalkozások és kutatóintézetek közötti kapcsolatépítés. A szervezők a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Nonprofit Kft., a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központtal, a Lavina Alapítvánnyal, valamint a Pilze-Nagy Kft-vel együttműködve.
2016. november 16.
„Az igazi okosváros működésének egészét kell innovatív szemlélettel, olyan összehangolt rendszerben alakítani és fenntartani, hogy az mindenki számára élhető környezetet teremtsen és nem elegendő, ha csak néhány tetszetős informatikai alkalmazás, egy-egy okos megoldás köré szerveződik a városfejlesztés" – hangsúlyozta nyitóelőadásában Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke, amelyet a „Smart City Hungary 2016" címmel megrendezett okosváros-konferencián tartott 2016. november 9-én.
2016. november 14.
Idea Camp workshopot rendez a Bay Zoltán Nonprofit Kft. 2017. január 26-27-én „Circular Economy and New Materials” címmel.
2016. október 19.
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Villamosmérnöki és Informatikai Kara 2016. október 25-én Információs Workshop-ot tart az EU H2020 K+F program aktuális infokommunikációs (ICT) pályázati lehetőségeinek bemutatására, de a rendezvényen szó lesz az EU jövőbeni (2020 utáni) innovációs kezdeményezéseiről is. A H2020 ICT Workshop nyitott minden egyetemi és külső szakember részére!
2016. október 12.
A konferencia célja, hogy az azon részt vevő cégvezetők, önkormányzati és vállalati vezetők, szakemberek és szakújságírók első kézből értesüljenek az okosváros-koncepcióról és az ehhez kapcsolódó projektekben rejlő lehetőségekről és legfontosabb történésekről.
Forrás: konferenciak.napi.hu
2016. október 06.
Idén ünnepeli megalakulásának 20 éves évfordulóját a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. keretei között létrehozott szerkezetintegritási kutatócsoport, mely hazánkban elsőként működött ilyen néven önálló szervezeti egységként. A jubileum alkalmából egy nemzetközi workshop kerül megrendezésre 2016. október 13-15. között Miskolctapolcán.
2016. szeptember 26.
2016. szeptember 30-án újra Kutatók Éjszakája! Ezen a délutánon és estén számos egyetem, kutatóintézet, ipari kutatóhely, tudományos ismeretterjesztéssel foglakozó intézmény, - így a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. is - nyitja meg kapuit, és várja a látogatókat érdekes, csak itt látható programokkal. A Bay Zoltán Nonprofit Kft. Budapesten többek között látványos lézershow-val készül, és bemutatja a világhírre is szert tett repülőeszközét, a Flike-ot. A helyszínek között az EVOPRO nulla emissziós elektromos busza szállítja a látogatókat. Miskolcon virtuállis Quidditch kupán lehetünk részesei Harry Potter életének míg Szegeden bemutatkoznak az áramtermelő baktériumok is.
2016. június 20.
Az e-mobilitásról rendezett konferenciát június 9-én és 10-én a Közlekedéstudományi Egyesület, a Jedlik Ányos Klaszter és a Regionális Energiakutató Központ.
2016. június 14.
A nemzetközi anyagtudományi konferencia három szimpóziummal lesz egybekötve az intelligens és okos anyagok, az innovatív szén és szénalapú anyagok és az innovatív építőanyagok területén.
2016. május 30.
Tizedik alkalommal rendezték meg 2016. május 11-én az ELTE Innovációs napját. Az egész napos konferencia célja az egyetemen keletkezett tudás és alapkutatások gyakorlati hasznosításának ösztönzése, az egyetem és a vállalati szféra kapcsolatainak erősítése; itt adták át az ELTE Innovatív Kutatója díjat, és hirdették ki a hallgatói innovációs ösztöndíjpályázat eredményét is. A rendezvényen előadást tartott többek között Szigeti Gyula Péter, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese.
2016. május 25.
„Az innovációs ötletek megvalósításának, versenyképes piaci termékké fejlesztésének ösztönzői és korlátai” – ezzel a címmel rendezett 2016. május 24-én kerekasztal-megbeszélést a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara. Az elmúlt években már több alkalommal is megszervezett innovációs ötletbörzékhez kapcsolódó programon a vitaindító előadást Dr. Petrás Ferenc, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal stratégiai és programtervezési referense tartotta.
2016. május 17.
2016. május 30-án, a Magyar Innovációs Szövetség - az Emberi Erőforrások Minisztériumával, az MTVA-val és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatallal közösen - megszervezi az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny jubileumi rendezvényét, a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében (1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.). A rendezvény keretén belül történik a 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny értékelése, ill. díjátadási ünnepsége.
2016. április 22.
2016. május 23-án kerül megrendezésre hazánk legjelentősebb innovációs, technológiai és startup fókuszú konferenciája, a SMART 2016, ami idén egy minden eddiginél nagyobb, színesebb tematikát átölelő, több, mint 100 hazai és nemzetközi szinten jegyzett előadót felvonultató rendezvényt hoz el Budapestre.
2016. április 22.
Innovációs workshopot rendeznek a Debreceni Egyetem aulájában 2016. április 27-én 15 órától. A rendezvényen előadást tart Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke, valamint Gémesi Zsolt, az egyetem inkubációs központjának igazgatója is.
2016. április 01.
A gazdasági siker feltétele az innováció. Milyen trendek határozzák meg Magyarország és a világ innovációit? Nagyvállalat, nagy innováció? Sok kicsi sokra megy? Azaz: nagyvállalati és startup példák, inspiráló innovációs történetekkel. Milyen állami támogatás, szervezeti segítség jöhet szóba az innovációnál? Hol tart a 4. ipari forradalom, s a magyar gazdaság?
2016. március 22.
A KIC INNOENERGY ACCELERATOR HUB vállalkozói felkészítő programja a KIC InnoEnergy és a Bay Zoltán Nonprofit Kft. közti 5 éve tartó együttműködés bővítéseként jött létre.
2016. február 26.
A kormány az uniós források kifizetésének felpörgetésére készül és közben feláll a visszatérítendő uniós források elosztásának intézményrendszere. Többek között ezeknek a kérdéseknek szentel külön konferenciát a Portfolio március 10-én Uniós Források 2016 címmel, amelynek részletes programja itt érhető el, regisztrálni pedig itt lehet.
2016. február 01.
A KIC INNOENERGY ACCELERATOR HUB vállalkozói felkészítő programja a KIC InnoEnergy és a Bay Zoltán Nonprofit Kft. közti 5 éve tartó együttműködés bővítéseként jött létre. A programmal a különböző iparágakban keletkező, az energiaköltségek csökkentését és/vagy a CO2 kibocsátást csökkentő és/vagy az energiaellátó rendszerek biztonságát növelő technológiák, ilyen terméket fejleszteni kívánó, újonnan induló vállalkozások üzleti életképességét kívánják növelni.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500