Hírek, események
Hazai rendezvények
2015. október 07.
2015. október 15., csütörtök 10 órától 13 óráig kerül megrendezésre a Design Terminálban (1051 Budapest, Erzsébet tér 13.) a Bay Zoltán Nonprofit Kft. és a KIC InnoEnergy SE által szervezett KIC InnoEnergy Accelerator HUB iroda megnyitó ünnepség és sajtótájékoztató. Az alapító felek célja az innovatív termékkel rendelkező vállalkozások támogatása az üzleti modell fejlesztésén keresztül a nemzetközi piacra lépés érdekében.
2015. október 07.
A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. (BZN) konferenciát szervez 2015. október 12-én "Horizont 2020, az Európai Unió kutatás-fejlesztési és innovációs keretprogramja" címmel a Design Terminal Konferenciatermében.
2015. október 07.
Ha szeretnél bepillantást nyerni a távközlés jövőjébe, ha megismernéd az innovációs szektor legfontosabb vállalatait, szereplőit és döntéshozóit és kíváncsi vagy a legújabb hazai startup sikersztorikra, akkor itt a helyed október 15-én.
Forrás: telecomworld.itu.int
2015. október 05.
Az SZTE BTK Pszichológiai Intézete és a Szegedi Akadémiai Bizottság több mint 20 ország képviselőinek részvételével zajló, nemzetközi szimpóziumot szervez a digitalizálódó olvasás elméleteinek és modelljeinek újragondolására.
2015. szeptember 22.
2015. október 15-én a Földművelésügyi Minisztérium konferenciát szervez az öko-innovációval már rendelkező, vagy a jövőben a tevékenységébe beépíteni szándékozó környezetvédelmi vállalatok részére. Az Öko-innovációs konferencia 2015. október 15-én, az Ökoindustria szakkiállítás kapcsolódó eseményeként kerül megrendezésre Budapesten, a Millenárison.
Forrás: kornyezettechnologia.kormany.hu
2015. szeptember 22.
2015. szeptember 28-án, a Novotel Budapest Centrumban (1088 Budapest, Rákóczi út 43-45., I. em. Zsolnay III. terem) a Joint Venture Szövetség (JVSZ) EU Bizottsága, a Magyar Innovációs Szövetség szakmai együttműködésével, "Innováció az egyetemeken? Az Unió támogatásával most sokkal jobban megéri a cégeknek!" c. szakmai rendezvényt szervez.
Forrás: jointventure.hu
2015. szeptember 22.
2015. szeptember 30-án, 11 órakor, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Konferenciatermében (1054 Budapest, Garibaldi u. 2.) kerül meghirdetésre a Magyar Innovációs Szövetség által, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) közreműködésével szervezett, 25. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny.
Forrás: innovacio.hu
2015. szeptember 18.
Milyen egy sikeres H2020 pályázat? Többek között erre is választ adott az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága által szervezett szakmai konferencia. A fórumon nyertes kutatók osztották meg a pályázataik megvalósításával szerzett tapasztalataikat, szakemberek ismertették az intelligens technológiák, a biogazdaság, az agrárinnováció, és az élettudományok területén meghirdetett pályázati lehetőségeket.
2015. szeptember 18.
A világ egyik vezető infokommunikációs konferenciáján kapnak bemutatkozási lehetőséget a legjobb hazai startupok. A Magyar Innovációs TechShowt (HITS) szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter a Külgazdasági és Külügyminisztérium felkérésére biztosít egyedi bemutatkozási lehetőséget a legígéretesebb hazai fiatal vállalkozásoknak a világ egyik legrangosabb infokommunikációs eseményén, a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU) által fémjelzett Telecom World-ön.
Forrás: kormany.hu
2015. szeptember 17.
„Horizon 2020” elnevezéssel konferenciát szerveztek csütörtökön, Szegeden, az egyetem Rektori Hivatal dísztermében. A cél, hogy a pályázati tudást fejlesszék, tapasztalatot cseréljenek azért, hogy a jelenkor (pályázati) elvárásainak megfelelően felkészültek legyenek az érintettek.
2015. szeptember 16.
Az ingyenes fogadóórán kötetlenül beszélgethetsz szakemberekkel a szellemi tulajdon kezeléséről, dizájnról, inkubációról, márkavédelemről, szerzői jogról, a szellemi alkotás értékéről, piaci hasznosításról és a hamisítás veszélyeiről.
Forrás: hipavilon.hu
2015. szeptember 16.
Saját márkát építesz? Piaci megjelenés előtt állsz? Szellemi alkotásod hasznosítását tervezed? Hiányzik az induló tőke? Akkor egyre el rendezvényünkre, hogy profitálhass az elhangzottakból. Nyitott fórumunkon a szakemberek széleskörű tájékoztatást adnak arról, hogyan segíti a szellemi tulajdon megfelelő kezelése a piaci hasznosítást, mi a licencia és hogy nyerhetsz meg egy befektetőt.
Forrás: hipavilon.hu
2015. szeptember 15.
Szeptember 10-én tartották a Magyar Fiatal Tudósok Társasága (MAFITUD) 14. országos találkozóját az EGIS Tudományos és Technológiai Központjában. A MAFITUD-ot 2005-ben alapították az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottjai Visegrádon. A rendezvény levezető elnöke dr. Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) ügyvezető igazgatója volt.
Forrás: promenad.hu
2015. szeptember 14.
Hogyan működik egy pilóta nélküli légi jármű? Milyen „edzőtáborban” készülnek a megmérettetésre a gabonafélék? Hogyan lehet sejteket tenyészteni? Mi köze van a pletykának a társadalmi rendhez? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők szeptember utolsó péntekén, ha a Kutatók Éjszakáján a Magyar Tudományos Akadémia kutatóközpontjai és kutatóintézetei által szervezett izgalmas programokon vesznek részt.
Forrás: mta.hu
2015. szeptember 14.
A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság 2015. szeptember 17-én Horizon 2020 szakmai konferenciát rendez az Unió 2014-2020-as időszakban elérhető pályázati lehetőségeivel kapcsolatban A szervezők várják a téma iránt érdeklődő kutatókat, egyetemi vezetőket, ipari vállalatok és partnerintézmények képviselőit egyaránt.
Forrás: u-szeged.hu
2015. szeptember 09.
Az IVSZ MENTA konferencia iránytű a digitális gazdaságban, találkozási pont a magyarországi digitalizáció befolyásos személyeinek. A konferencián alapítók, vállalatvezetők, vízionáriusok mutatják be a piaci trendeket, a jövőre meghatározó technológiai újításokat, amit nem csak prezentációkban, de a konferencián belül szervezett kiállításon is megtapasztalhatnak a résztvevők.
Forrás: ivsz.hu
2015. szeptember 08.
Szeptember 11-én rendezi meg Budapesten szelekciós és coaching napját a finn Startup Sauna akcelerátor program. A rendezvényt helyszíne a Google Ground.
Forrás: startupcafe.hu
2015. szeptember 08.
2015. október 1-én, a Gundel Étteremben (1146 Budapest, Állatkerti körút 4.) kerül megrendezésre "Az ötlettől az üzleti sikerig 2015" c. innovációs konferencia. Az utóbbi években új szereplőként léptek színre a startup vállalkozások, amelyek új színt hoztak a magyar gazdaságba – kérdés, hogy a további érvényesüléshez mire lesz még szükségük. A Napi.hu és a Noguchi innovációs fóruma az uniós, az állami és a magánforrások elérésének ismertetése mellett igyekszik több, a világpiacon is sikeres magyar feltalálót, vállalkozót bemutatni, akik beszámolnak arról, hogyan képesek érvényesülni, működésük során milyen nehézségekkel küzdöttek meg – eredményesen.
Forrás: konferenciak.napi.hu
2015. szeptember 08.
A Piac & Profit 2015. szeptember 24-i EU-pályázatok Fórumán elsősorban a GINOP és a VEKOP legfrissebb pályázati kiírásairól tudhatnak meg a résztvevők minden fontos részletet. De sok hasznos tudnivaló hangzik el a többi olyan operatív program pályázati kiírásról is, melyek a kkv-kat közvetlenül és közvetve is érintik, érdekeltek azokban (KEHOP, GINOP, TOP, VP).
Forrás: piacesprofit.hu
2015. szeptember 08.
2015. szeptember 25-26-án rendezi meg a Pécsi Tudományegyetem az I. Nemzetközi Interdiszciplináris 3D Konferenciát. A programhoz kapcsolódóan országos hallgatói ötletversenyt hirdetnek, amelyre 2015. szeptember 18-ig várják a pályázatokat minden témában, ami a 3D megjelenítéshez - nyomtatáshoz, virtuális valósághoz kapcsolódik.
Forrás: pecsinapilap.hu
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500