Hírek, események
Hazai rendezvények
2015. szeptember 07.
Újra Kutatók Éjszakája! Idén 10 éves az Európai Unió által kezdeményezett rendezvénysorozat, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a kutatói pályára, a műszaki és természettudományok tanulásának és oktatásának fontosságára. Szeptember 25-én számos egyetem, kutatóintézet, ipari kutatóhely, tudományos ismeretterjesztéssel foglakozó intézmény nyitja meg kapuit, és várja a látogatókat érdekes, erre a napra időzített programokkal.
Forrás: mmonline.hu
2015. augusztus 31.
A First Monday a budapesti startup közösség a European Entrepreneurship Foundation (EEF) szervezésében havonta megtartott találkozója. Az EEF accelerátor tanfolyam résztvevői indították útjára a rendezvény-sorozatot három évvel ezelőtt. A First Monday rendezvények azóta alapvető kapcsolatépítő találkozóhellyé nőtték ki magukat, amelyeken kezdő vállalkozások vezetői és leendő startupperek üzleti angyalokkal, kockázati tőkebefektetőkkel és folyamatosan új ötleteket megvalósító vállalkozókkal találkoznak, később pedig jellemzően maguk is vállalkozókedvű befektetőkké válnak. A szeptemberi rendezvény időpontja: 2015. szeptember 7., 18:00-21:00.
Forrás: startupcafe.hu
2015. június 23.
A 6 hónapon át dolgozó csapatok ezen a napon mutatják be először projektjeiket a nagyközönség előtt is. A KIBU Demo Day célja inspirációt nyújtani: hogy a programok fiatal csapatainak sikere bátorságot öntsön mindazokba, akik még nem mertek belevágni álmaik megvalósításába.
Forrás: startupcafe.hu
2015. június 22.
Június 16-ától három napon át Budapest adott otthont Európa és a világ egyik legjelentősebb innováció-menedzsmenttel foglalkozó nemzetközi konferenciájának, az ISPIM-nek (International Society for Professional Innovation Management). Főként olyan aktuális témák voltak terítéken, mint például a nyitott laborok, a korai fázisú innováció kezelése, az üzleti modell innovációja vagy a nyílt innováció (open innovation), amelynek egyre jelentősebb iskolája, gyakorlata van a világban egyaránt.
Forrás: figyelo.hu
2015. június 17.
A vidék Magyarországa nélkül nem lehet sikeres fejlesztéspolitikát építeni - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára kedden Veszprémben a SUPER - Sikeres Uniós Pályázatokat Előkészítő Rendezvénysorozat nyitónapján.
Forrás: kormany.hu
2015. június 10.
Oszkó Péter, aki majdnem pont egy éve ült át VC oldalról seed-oldalra az OXOLabs elindításával, és Kádas Péter, aki a Traction Tribe-ot vezeti töretlenül, láthatóan másképp gondolkodnak a magyar startupfinanszírozás főbb kérdéseiről (is). Időpont: 2015. június 12., 18:00-20:00. Helyszín: Design Terminál.
Forrás: startupcafe.hu
2015. június 10.
Az agráriumtól a várostervezésig forradalmasíthat tervezési és ellenőrzési folyamatokat a modern térinformatika. Két napra a Debreceni Egyetemen gyűlt össze a magyarországi térinformatikai szakma elitje, hogy a VI. Térinformatikai Konferencián és Szakkiállításon ismerkedjenek meg a rohamosan fejlődő szakterület legújabb eredményeivel.
Forrás: insiderblog.hu
2015. június 02.
Ötödik alkalommal zárják az Innovatív Generáció (!gen) innovátorképző programot Budapesten. Zárásként a résztvevő csapatok közönség előtt prezentálnak (pitchelnek) 2 percben, majd a közönség - és a zsűri - szavaz a projektekről. Időpont: 2015. június 9., 18:00-20:00.
Forrás: startupcafe.hu
2015. május 29.
2015. június 16-án COST információs nap kerül megrendezésre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Az eseményen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Forrás: cost.eu
2015. május 28.
A First Monday a budapesti startup közösség a European Entrepreneurship Foundation (EEF) szervezésében havonta megtartott találkozója. Az EEF accelerátor tanfolyam résztvevői indították útjára a rendezvény-sorozatot három évvel ezelőtt. A First Monday rendezvények azóta alapvető kapcsolatépítő találkozóhellyé nőtték ki magukat, amelyeken kezdő vállalkozások vezetői és leendő startupperek üzleti angyalokkal, kockázati tőkebefektetőkkel és folyamatosan új ötleteket megvalósító vállalkozókkal találkoznak, később pedig jellemzően maguk is vállalkozókedvű befektetőkké válnak.
Forrás: startupcafe.hu
2015. május 26.
Az IVSZ harmadik alkalommal rendezi meg a nagyvállalatok és a startup világ kapcsolatát elemző nyári konferenciáját. Ezúttal az előadásokat és a panelbeszélgetéseket a hazai sikeres startupok kiállítása egészíti ki, hogy a sikeres üzletről ne csak beszéljünk, de kézbe is foghassuk az eredményeit. A rendezvény programja végigvezeti a nagyvállalati innovációs és üzletfejlesztési vezetőket és a feltörekvő technológiai fejlesztőcégeket az egymásra találás folyamatán. A program egyéni előadásokból és panelbeszélgetésekből épül fel, az előadóterem előtti aulában pedig startup cégek és vállalati programok mutatkoznak be kiállítói standokon.
Forrás: ivsz.hu
2015. május 22.
Május 26-án a jövő magyar találmányait tekinthetik meg az érdeklődők a hetedik Magyar Innovációs TechShow-n, az ország legnagyobb tradíciókkal bíró startup-eseményén.
Forrás: gyartastrend.hu
2015. május 20.
2015. június 11-én megrendezésre kerül a HVCA 17. éves konferenciája a CEE Private Equity, Venture Capital and Corporate Finance, "Certainty in Uncertain Times" címmel a Boscolo Budapest New York Palace Szállodában (1073 Budapest, Erzsébet krt. 9,). Az idei év főelőadója George A. Papandreou (volt görög miniszterelnök 2009-től 2011-ig) lesz.
Forrás: hvca.hu
2015. május 15.
Pénz, de honnan? - Fókuszban az új EU-pályázatok címmel tartott konferenciát a kis- és középvállalkozásoknak (kkv), valamint az önkormányzatoknak a Piac és Profit Kiadó. A csütörtöki eseményen a kiadó igazgatója, Demcsák Lajos a frisss.hu-nak elmondta, hogy a 2020-ig tartó felzárkózási időszakban hazánk napi mintegy 3 milliárd forint forrást kap az Európai Uniótól.
Forrás: friss.hu
2015. május 13.
Az eDigiregion az Európai Unió hetedik keretprogramja keretében támogatott nemzetközi kezdeményezés, amely négy információ és kommunikációs technológiai kutatás-orientált európai regió együttműködésével kerül megvalósításra. A rendezvény számos elismert hazai és nemzetközi előadót, interaktív workshopokat kínál.
2015. május 12.
A Climate-KIC, az Európai Unió legfőbb éghajlatváltozással kapcsolatos innovációs kezdeményezése, új rendezvénysorozatot indít Magyarországon CliMates néven. Az első CliMates est a disco4 együttműködésével valósul meg, témája: Szelektív hulladékgazdálkodás: problémák, megoldások és lehetőségek. Időpont: 2015. május 14. csütörtök, 18:00
Forrás: klimainnovacio.hu
2015. május 12.
A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség útjára indítja új kezdeményezését, a HIPAVILON Klub rendezvénysorozatot. 2014-ben a Design Hét Budapest keretében megrendezett nyílt fogadóóra sikerén fellelkesedve egy olyan fórumot kínálnak, ahol kötöttségek nélkül, kellemes környezetben nyílik lehetőség innovációról, piaci érvényesülésről és a szellemi tulajdon kezeléséről beszélgetni. Minden alkalommal egy valódi sikertörténetet mutatnak be. A június 4-i nyitó eseményen Zachary Tipton lesz a vendég. Helyszín: SMÚZ Cafe (1055 Bp., Kossuth Lajos tér 18.), kezdés: 15:30. A program ingyenes. Regsztráció május 29-ig a kommunikacio@hipavilon.hu e-mail címen.
Forrás: hipavilon.hu
2015. május 07.
Mikor és mire jók a pályázati támogatások a startupoknak? A Startup Budapest Egyesület következő rendezvénye a startupok által elérhető pályázati lehetőségekről nyújt információt. A Startup Budapest Egyesület az egyik legnagyobb hazai online startup közösség. Rendezvényei ingyenesek és az ötletgazdák és a projektjeik fejlesztésére fókuszálnak.
Forrás: meetup.com
2015. május 07.
A június 4-6. között zajló Brain Bar Budapest egy egyedülálló fesztivál, mely az ember és a gép közötti határokat vizsgálja a világ élvonalbeli véleményvezéreivel. A Brain Bar Budapest ott kezdődik, ahol a többi technológiai fesztivál véget ér. Az innováción túlmutatva teszi fel a kérdést, hogy mit jelent a technológiai fejlődés nekünk, embereknek. A globális eseményre ingyenes regisztrációt biztosítanak a szervezők pedagógusok és diákok számára.
Forrás: thepitch.hu
2015. május 05.
A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága 2015-ben is megrendezi a már hagyományosnak számító SZTE Innovációs Napot. 2015. május 14-én 9 órától az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban várják az innováció iránt érdeklődőket. Az SZTE rendezvényén Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke a kutatás-fejlesztés és innováció versenypályázati rendszerének megújításáról beszél.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500