Hírek, események
A Hivatal rendezvényei
2014. december 10.
Először mutatkozhat be három innovatív magyar vállalkozás - egy méhkaptár-megfigyelő rendszer, egy mozgáselemző rendszer és egy vizuális jegyzetelésre alkalmas szofter - önálló magyar standon a Párizsban kedden kezdődött LeWeb digitális innováció konferencián. Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal alelnöke az MTI-nek Párizsban elmondta: elengedhetetlen a magyar startupoknak a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és külföldi megmérettetése.
2014. november 19.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) szféra szereplőivel való szoros együttműködésre és a különböző hálózatok építésének ösztönzésére. Ezzel összhangban – az idén első alkalommal – a NIH és a Direct Line Kft. egy közös, innovációs workshopot szervezett abból a célból, hogy széles körű eszmecsere, közös gondolkodás alapján megtaláljuk azokat a jó megoldásokat, amelyekkel jobban kiaknázhatjuk a 2014-2020-as időszaknak a terület számára feltárulkozó lehetőségeit.
2014. november 06.
A MÁV-START Zrt. és a Nemzeti Innovációs Hivatal meghívja Önt közös szervezésű workshopjára. Rendezvényünk célja, hogy olyan hazai vállalkozásokkal vegyük fel a kapcsolatot, amelyek szeretnének és készek részt venni a magyar vasúti járműgyártás újraindításában.
2014. szeptember 15.
Izgalmas két napon van túl a Continuous Innovation Network (CINet) nevű szervezet konferenciájának mintegy 90 résztvevője. Számos érdekes előadás hangzott el az innovációmenedzsment különböző vonatkozásairól a világ négy kontinenséről, 17 országból Budapestre érkezett kutatók előadásában. A Budapesti Corvinus Egyetem látta el a házigazda szerepét és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) segédkezett abban, hogy a konferencián ne csak kutatók, hanem a gyakorló szakemberek is kicserélhessék gondolataikat.
2014. szeptember 10.
A Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) 2014. október 3-án tartja következő ülését a Nemzeti Innovációs Hivatalban. Az ülésen a Jövő Internet hazai kutatás-fejlesztésével összefüggő kérdések kerülnek megvitatásra, és megalakul a Platform Agrár- és Élelmiszeripari Tagozata, ill. az Okos Város (Smart City) Tagozata. A rendezvényre a Platform vezetése és az NIH szeretettel várja a Platform tagjainak képviselőit, és minden érdeklődő szakembert.
2014. szeptember 10.
A Nemzeti Innovációs Hivatal a 2014. október 16-17-én megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2014 nemzetközi konferencia és kiállítás kiállítói helyeit pályázati úton hirdeti meg. Olyan hazai startup cégek jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek bemutatható ötlettel vagy prototipussal. A jelentkezési határidő 2014. szeptember 22., 12:00.
2014. augusztus 11.
A Continuous Innovation Network (CINet) 15. konferenciájának Budapest ad otthont 2014. szeptember 7-9. között. A CINet olyan kutatók és gyakorló szakemberek nemzetközi hálózata, akik a tágan értelmezett (folyamatos) innovációval kapcsolatos tudásuk és tapasztalatuk megosztására és fejlesztésére törekednek.
2014. július 16.
Huszonöt fő részvételével tartotta a NIH a Mentor Klub találkozóját, ahol az újonnan jelentkezett mentorok és mentoráltak kaptak lehetőséget a személyes bemutatkozásra, az együttműködés elkezdésére, kapcsolatépítésre. Dr. Deák Csaba stratégiai elnökhelyettes részéről pedig bemutatásra került a NIH mentorálási programja.
2014. május 30.
A Nemzeti Innovációs Hivatal együttműködési lehetőséget kínál a meetup.com felületen regisztrált meetup közösségek számára, melynek célja többek között a hálózati kapcsolatok fejlesztése, az új ismeretek és eredmények terjesztése, valamint a KKVszektor szereplői innovációs képességeinek fejlesztése (www.nih.gov.hu/meetup). Az első rendezvényre 2014. június 2-án kerül sor a Hivatal székházában: Mobil alkalmazások a Marketingben, Online Marketing alapok.
2014. május 27.
Május 30-án zárul a Nemzeti Innovációs Hivatal Startup Tavasz 2014 programsorozata a Grundon. Az eseményről Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Boros Áron, az OTP Hungaro-Projekt Kft. ügyvezetője oszt meg részleteket.
A Gazdasági Rádió 2014. május 26-i "Délutáni monitor" c. műsora meghallgatható honlapunkon.
2014. május 23.
Húsz fő részvételével tartotta a NIH a Mentor Klub találkozóját, ahol az újonnan jelentkezett mentorok és mentoráltak kaptak lehetőséget a személyes bemutatkozásra, az együttműködés elkezdésére, kapcsolatépítésre. Dr. Deák Csaba stratégiai elnökhelyettes részéről pedig bemutatásra került a NIH mentorálási programja.
2014. május 21.
A VIII. kerületi Grund négy egymást kiegészítő eseménynek ad otthont május 30-án: Magyar Innovációs Techshow, a Central European Startup Awards díjkiosztó gálája, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech&Sales Demo Day, és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciája.
A Gazdasági Rádió 2014. május 20-i "A nap vendége" c. műsora meghallgatható honlapunkon.
2014. május 14.
Az eseménynek a Design Terminál székháza adott helyet. A fórumot a NIH elnöke, Spaller Endre nyitotta meg, majd átadásra kerültek azok az oklevelek, melyekkel a NIH elnöke az egy éve önkéntesen mentoráló mentorok szakmai segítségnyújtását köszönte meg, egyben civil partnerként is tekintve ezekre a mentorokra.
2014. május 05.
„Akkor lesz Magyarországon fejlődő, virágzó startup világ, ha lesznek vállalkozók és elterjed a modern vállalkozói kultúra. Nem az államtól, de az állam – egyfajta katalizátorszerepben – sokat tehet a startup világ erősítéséért” – mondta Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnökhelyettese a BKIK és a Piac & Profit közös rendezvényén.
A piacesprofit.hu 2014. április 30-i cikke.
2014. március 25.
Tisztelettel meghívjuk az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Nemzeti Innovációs Hivatal és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Innovációs Ügynökség által közösen szervezett „Hogyan vigyünk innovációt a közbeszerzésbe?" című az innovatív közbeszerzési módszerekről szóló workshopra.
2014. március 21.
2014. március 11-12-én került sor Budapesten a 8. RENEXPO Nemzetközi Kiállításra és szakmai konferenciára. A RENEXPO® Central Europe a megújuló energia és energiahatékonyság területének kiemelt/vezető szakmai rendezvényévé vált az elmúlt években, amely az innovatív termékek és technológiák bemutatkozási lehetőségét kínálja egy magas színvonalú kiállítás és több szakmai konferencia keretében a piaci szereplők, gyártók, tervezők, kutatók és szolgáltatók számára.
2014. március 05.
A Nemzetgazdasági Minisztérium a Republic Group és a Világgazdaság közös szervezésében, együttműködve a Nemzeti Innovációs Hivatallal, 2014. március 20-án tartja BrandFestival – Magyar Vállalkozói Fórum elnevezésű rendezvényét.
2014. március 04.
Megvannak az idei RENEXPO innovációs standjának nyertesei. Az energetikai szakemberekből álló zsűri ezúttal hét hazai fejlesztésnek, találmánynak, illetve ezek alkotóinak ítélte meg a jogot, hogy termékükkel, fejlesztéseikkel megjelenjenek a Nemzeti Innovációs Hivatal Innovációs standján.
A piacesprofit.hu 2014. március 3-i cikke.
2014. február 28.
A Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat célja a hazai kis- és középvállalati szektor helyzetének javítása. A program törekvései közé tartozik, hogy Budapestet Közép-Európa startup központjává emeljék, ezzel elősegítve a hazai gazdaság fellendülését és a foglalkoztatás növekedését. Interjú Cséfalvay Zoltán gazdasági államtitkárral és Spaller Endrével a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökével. A Gazdasági Rádió 2014. február 27-i Reggeli monitor c. műsora meghallgatható honlapunkon.
2014. február 26.
Budapest, 2014. február 26. (szerda) – A magyar startup világ együttműködésével indul útjára a „Startup Tavasz 2014” rendezvénysorozat (www.startuptavasz.hu), melynek keretében két nemzetközi startup verseny, neves előadók részvételével szervezett szakmai konferenciák és innovatív technológiákat felsorakoztató szakkiállítások, budapesti tréningek, valamint nemzetközi tapasztalatcserét lehetővé tevő szakmai utak is megrendezésre kerülnek.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500