Hírek, események
A Hivatal rendezvényei
2015. május 05.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) információs napot rendez a Horizont 2020 Marie Skłodowska-Curie Actions egyéni ösztöndíjainak bemutatására 2015. május 12-én.
2015. április 20.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Információs Napot rendez 2015. május 5-én a Horizont 2020 Biztonságos Társadalmak – Az európai polgárok szabadságának és biztonságának védelme, 7. társadalmi kihívás-tématerület 2015. évi pályázati felhívásai kapcsán. Az eseményre sok szeretettel meghívjuk Önt és érdeklődő munkatársait.
2015. április 17.
Az NKFI Hivatal, a Magyar Nemzeti Kereskedőház, a Korea Institute For Advancement of Technology, a Korea International Trade Association és a Korea Trade-Investment Promotion Agency közös szervezésében, 20 dél-koreai és 50 magyar cég részvételével eredményes innovációs és üzleti fórumot tartottak, amelyen jövőbeli együttműködő partnerek ismerkedhettek meg a kutatási, fejlesztési, innovációs és üzleti lehetőségek feltételrendszerével.
2015. március 19.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) Információs Napot tart 2015. március 30-án az EU HORIZON 2020 közlekedési tárgyú kutatási programjáról amelyre tisztelettel meghívjuk Önt és a téma iránt érdeklődő munkatársait.
2015. március 16.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), valamint az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont minden érdeklődőt tisztelettel meghív a FIWARE Információs Nap és Bevezető Tréning / EU Future Internet PPP – FIWARE Accelerator Program című rendezvényre, amely 2015. március 24-én kerül megrendezésre a Hivatal Andrássy út 12. szám alatti épületében.
2015. március 02.
Megjelent az AAL (Tevékeny és önálló életvitel közös) program 2015. évi pályázati felhívása. Az AAL program célja infokommunikációs technológia (IKT) alapú fejlesztések (innovatív új termékek, rendszerek, szolgáltatások, technológiák, illetve meglévő technológiák javításának és integrációjának) megvalósítása az idősek életminőségének javítása érdekében.
2015. február 12.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2015. február 20-án információs napot szervez az EU Horizont 2020 K+F programjának 2015. évi infokommunikációs (IKT) pályázati lehetőségeinek bemutatására. Az információs napon többek között további tájékoztatást adunk a folyamatban lévő 2016-17. évi ICT munkaprogram konzultációs folyamatáról, az európai PPP szervezetkről, azok stratégiai kutatási terveiről, bekapcsolódási lehetőségekről és tapasztalatokról.
2015. február 12.
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2015. február 17-én 10.30 és 12 óra között pályázati konzultációt szervez az érdeklődők számára a EUROSTARS-2 program idei első pályázati fordulójához kapcsolódóan, melynek nemzetközi beadási határideje 2015. március 5. 20 óra. A EUROSTARS-2 program az Európai Bizottság és több tagállam közös programjaként a kutató-fejlesztő KKV-k nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja.
2014. december 10.
Először mutatkozhat be három innovatív magyar vállalkozás - egy méhkaptár-megfigyelő rendszer, egy mozgáselemző rendszer és egy vizuális jegyzetelésre alkalmas szofter - önálló magyar standon a Párizsban kedden kezdődött LeWeb digitális innováció konferencián. Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal alelnöke az MTI-nek Párizsban elmondta: elengedhetetlen a magyar startupoknak a nemzetközi kapcsolatok kiépítése és külföldi megmérettetése.
2014. november 19.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) tevékenysége során nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztési és innovációs (KFI) szféra szereplőivel való szoros együttműködésre és a különböző hálózatok építésének ösztönzésére. Ezzel összhangban – az idén első alkalommal – a NIH és a Direct Line Kft. egy közös, innovációs workshopot szervezett abból a célból, hogy széles körű eszmecsere, közös gondolkodás alapján megtaláljuk azokat a jó megoldásokat, amelyekkel jobban kiaknázhatjuk a 2014-2020-as időszaknak a terület számára feltárulkozó lehetőségeit.
2014. november 06.
A MÁV-START Zrt. és a Nemzeti Innovációs Hivatal meghívja Önt közös szervezésű workshopjára. Rendezvényünk célja, hogy olyan hazai vállalkozásokkal vegyük fel a kapcsolatot, amelyek szeretnének és készek részt venni a magyar vasúti járműgyártás újraindításában.
2014. szeptember 15.
Izgalmas két napon van túl a Continuous Innovation Network (CINet) nevű szervezet konferenciájának mintegy 90 résztvevője. Számos érdekes előadás hangzott el az innovációmenedzsment különböző vonatkozásairól a világ négy kontinenséről, 17 országból Budapestre érkezett kutatók előadásában. A Budapesti Corvinus Egyetem látta el a házigazda szerepét és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) segédkezett abban, hogy a konferencián ne csak kutatók, hanem a gyakorló szakemberek is kicserélhessék gondolataikat.
2014. szeptember 10.
A Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) 2014. október 3-án tartja következő ülését a Nemzeti Innovációs Hivatalban. Az ülésen a Jövő Internet hazai kutatás-fejlesztésével összefüggő kérdések kerülnek megvitatásra, és megalakul a Platform Agrár- és Élelmiszeripari Tagozata, ill. az Okos Város (Smart City) Tagozata. A rendezvényre a Platform vezetése és az NIH szeretettel várja a Platform tagjainak képviselőit, és minden érdeklődő szakembert.
2014. szeptember 10.
A Nemzeti Innovációs Hivatal a 2014. október 16-17-én megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2014 nemzetközi konferencia és kiállítás kiállítói helyeit pályázati úton hirdeti meg. Olyan hazai startup cégek jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek bemutatható ötlettel vagy prototipussal. A jelentkezési határidő 2014. szeptember 22., 12:00.
2014. augusztus 11.
A Continuous Innovation Network (CINet) 15. konferenciájának Budapest ad otthont 2014. szeptember 7-9. között. A CINet olyan kutatók és gyakorló szakemberek nemzetközi hálózata, akik a tágan értelmezett (folyamatos) innovációval kapcsolatos tudásuk és tapasztalatuk megosztására és fejlesztésére törekednek.
2014. július 16.
Huszonöt fő részvételével tartotta a NIH a Mentor Klub találkozóját, ahol az újonnan jelentkezett mentorok és mentoráltak kaptak lehetőséget a személyes bemutatkozásra, az együttműködés elkezdésére, kapcsolatépítésre. Dr. Deák Csaba stratégiai elnökhelyettes részéről pedig bemutatásra került a NIH mentorálási programja.
2014. május 30.
A Nemzeti Innovációs Hivatal együttműködési lehetőséget kínál a meetup.com felületen regisztrált meetup közösségek számára, melynek célja többek között a hálózati kapcsolatok fejlesztése, az új ismeretek és eredmények terjesztése, valamint a KKVszektor szereplői innovációs képességeinek fejlesztése (www.nih.gov.hu/meetup). Az első rendezvényre 2014. június 2-án kerül sor a Hivatal székházában: Mobil alkalmazások a Marketingben, Online Marketing alapok.
2014. május 27.
Május 30-án zárul a Nemzeti Innovációs Hivatal Startup Tavasz 2014 programsorozata a Grundon. Az eseményről Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke és Boros Áron, az OTP Hungaro-Projekt Kft. ügyvezetője oszt meg részleteket.
A Gazdasági Rádió 2014. május 26-i "Délutáni monitor" c. műsora meghallgatható honlapunkon.
2014. május 23.
Húsz fő részvételével tartotta a NIH a Mentor Klub találkozóját, ahol az újonnan jelentkezett mentorok és mentoráltak kaptak lehetőséget a személyes bemutatkozásra, az együttműködés elkezdésére, kapcsolatépítésre. Dr. Deák Csaba stratégiai elnökhelyettes részéről pedig bemutatásra került a NIH mentorálási programja.
2014. május 21.
A VIII. kerületi Grund négy egymást kiegészítő eseménynek ad otthont május 30-án: Magyar Innovációs Techshow, a Central European Startup Awards díjkiosztó gálája, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech&Sales Demo Day, és a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciája.
A Gazdasági Rádió 2014. május 20-i "A nap vendége" c. műsora meghallgatható honlapunkon.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500