Hírek, események
A Hivatal rendezvényei
2014. január 23.
Miskolc, 2014. január 22., szerda (MTI) - A 2014-től 2020-ig tartó uniós költségvetésben kutatás-fejlesztésre és innovációra 70 milliárd euró jut, a cél az, hogy ebből minél több jöjjön Magyarországra, a Nemzeti Innovációs Hivatal feladata és kötelessége pedig, hogy a pályázatokba a lehető legtöbb szerepelőt vonja be - mondta Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese lillafüredi sajtótájékoztatóján szerdán.
2014. január 17.
Budapest, 2014. január 16., csütörtök (MTI) - A nők tudományos karrierjének támogatásáról, a lányok kutatói karrierjének ösztönzéséről is szó volt azon a csütörtöki kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Nők a Tudományban Egyesület szervezett Budapesten.
2013. december 10.
A magyar kormány az innovációs alapból 19 milliárd forinttal támogat 8 nagyvállalatot, hogy ezzel Magyarországon erősítse kutatás-fejlesztési tevékenységét - hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kedden a V4-ek kutatásfejlesztési infrastruktúrájának összehangolásáról szóló tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.
2013. november 27.
Harminc százalékkal több, összesen 70 milliárd euró jut innovációra a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban a Horizont 2020 elnevezésű kutatás-fejlesztési keretprogramban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón, kedden Budapesten.
2013. november 26.
A Magyar V4 Elnökség alatt a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) - a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködve - a visegrádi országok közötti jövőbeli lehetséges K+F együttműködések elmélyítése és kiszélesítése érdekében zártkörű nemzetközi konferenciát szervez Budapesten, 2013. december 10-én. A rendezvénynek a Nemzeti Innovációs Hivatal ad otthont.
2013. november 20.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a Nemzeti Innovációs Hivatal tisztelettel meghívja Önt és kollégáját a 2013. november 27-én megrendezésre kerülő szakmai napra. A szakmai nap szervezésének célja, hogy az MV Zrt. találkozási lehetőséget biztosítson az innovatív ötletekkel rendelkező és finanszírozási források iránt érdeklődő, valamint a forrásokkal rendelkező – a JEREMIE II. Magvető Alapok – felek számára lehetséges együttműködés kialakítása-élénkítése érdekében, közvetlen információ csere, kérdés-felelet formájában.
2013. november 01.
Meghívó a startup ökoszisztéma építés "Runway Budapest 2.0.2.0. - A Startup Credo" című jövőképet és programjavaslatait bemutató konferenciára, amely egyben az "Intelligens szakosodás (S3): Út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé" cimű rendezvénysorozat budapesti zaróeseménye.
2013. október 18.
Meghívó a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében az „Intelligens szakosodás (RIS3*) – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé" című tájékoztató konferencia sorozat hatodik állomására 2013. október 31-re.
2013. október 18.
A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében az „Intelligens szakosodás (RIS3) – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című tájékoztató konferencia sorozat ötödik állomására.
2013. október 18.
MEGHÍVÓ az „Intelligens szakosodás – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című konferenciasorozat negyedik állomására. A konferencia a nemzeti intelligens szakosodási stratégia tervezéséhez kapcsolódó hét állomásos – tematikus – roadshow egyik helyszíne.
2013. október 18.
Meghívó a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében az „Intelligens szakosodás (RIS3) – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című tájékoztató konferencia sorozat harmadik állomására.
2013. október 10.
Budapest HUB néven munkacsoportot hozott létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal. A második ülésre 2013. október 9-én került sor a Nemzetgazdasági Minisztériumban, melyen Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elmöke képviselte a Hivatalt.
Az insiderblog.hu beszámolója.
2013. október 09.
Megkezdődött a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Regionális Innovációs Ügynökségek közös konferenciasorozata, melynek központi témája a formálódó nemzeti „intelligens specializációt szolgáló kutatási és innovációs stratégia” (RIS3). A konferenciasorozatról Dr. Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese beszélt az InfoRádióban.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. október 07.
2013. október 3-án került megrendezésre az első Izraeli-Magyar Innovációs Nap. A TV2 Mokka c. reggeli műsorában Ilan Mor izraeli nagykövet és Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke beszélt a rendezvényről, az izraeli-magyar üzleti lehetőségekről és a hazai start-up cégekről.
A video megtekinthető honlapunkon.
2013. október 02.
A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Regionális Innovációs Ügynökségek közös konferenciasorozatot indítanak Budapesten és több vidéki nagyvárosban. A konferenciasorozat előadásainak központi témája a formálódó nemzeti „intelligens specializációt szolgáló kutatási és innovációs stratégia” (RIS3), amely egy adott térség tudásalapú, a versenyelőnyöket figyelembe vevő fejlődését, fejlesztését hivatott bemutatni.
2013. szeptember 17.
A program indulása óta, 88 mentor és 93 mentorált jelentkezett, ill. regisztrált a Go!nno portáljába. Az eddigi ülések során 69 mentorált találkozhatott leendő mentorával, a visszajelzések alapján a kialakított mentor-mentorált párosok 70%-a aktívan együttműködik. A mentorálási program folytatásaként, ez évben további két találkozó megrendezését tervezi a Hivatal.
2013. szeptember 09.
Az energetikai szakma Visegrádon 2013. szeptember 24-25-én XX. Jubileumi Főenergetikusi és Innovációs Fórumot szervez. A rendezvény apropóján beszélgetett a hazai energiahelyzetről Horváth Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetője és dr. Steier József, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület esztergomi elnöke.

A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. szeptember 06.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Go!nno komplex, web alapú innovációs szolgáltató portál részeként, 2012. november 15-én indította el a „Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programját. A program keretében, 2013. szeptember 4-én immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Mentor Klub ülése.
2013. augusztus 09.
A Magyar Állam 2,1 milliárd forinttal támogatja a hazai, technológiára épülő, induló vállalkozásokat a start-up ökoszisztéma élénkítése céljából. Állami inkubátorpályázat segítségével sikeressé, exportképessé tehetők és egyben a hazai piacon tarthatók lehetnek a még induló, de egyben ígéretes hazai technológiai vállalkozások.
2013. június 21.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), és a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform szervezésében 2013. június 13-án került megrendezésre a NIH székházában a “Building an Eco-System for Delivering Innovative Future Internet Services and Applications” című szakmai tanácskozás több mint félszáz hazai és külföldi résztvevővel.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500