Hírek, események
A Hivatal rendezvényei
2014. május 14.
Az eseménynek a Design Terminál székháza adott helyet. A fórumot a NIH elnöke, Spaller Endre nyitotta meg, majd átadásra kerültek azok az oklevelek, melyekkel a NIH elnöke az egy éve önkéntesen mentoráló mentorok szakmai segítségnyújtását köszönte meg, egyben civil partnerként is tekintve ezekre a mentorokra.
2014. május 05.
„Akkor lesz Magyarországon fejlődő, virágzó startup világ, ha lesznek vállalkozók és elterjed a modern vállalkozói kultúra. Nem az államtól, de az állam – egyfajta katalizátorszerepben – sokat tehet a startup világ erősítéséért” – mondta Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnökhelyettese a BKIK és a Piac & Profit közös rendezvényén.
A piacesprofit.hu 2014. április 30-i cikke.
2014. március 25.
Tisztelettel meghívjuk az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Nemzeti Innovációs Hivatal és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Innovációs Ügynökség által közösen szervezett „Hogyan vigyünk innovációt a közbeszerzésbe?" című az innovatív közbeszerzési módszerekről szóló workshopra.
2014. március 21.
2014. március 11-12-én került sor Budapesten a 8. RENEXPO Nemzetközi Kiállításra és szakmai konferenciára. A RENEXPO® Central Europe a megújuló energia és energiahatékonyság területének kiemelt/vezető szakmai rendezvényévé vált az elmúlt években, amely az innovatív termékek és technológiák bemutatkozási lehetőségét kínálja egy magas színvonalú kiállítás és több szakmai konferencia keretében a piaci szereplők, gyártók, tervezők, kutatók és szolgáltatók számára.
2014. március 05.
A Nemzetgazdasági Minisztérium a Republic Group és a Világgazdaság közös szervezésében, együttműködve a Nemzeti Innovációs Hivatallal, 2014. március 20-án tartja BrandFestival – Magyar Vállalkozói Fórum elnevezésű rendezvényét.
2014. március 04.
Megvannak az idei RENEXPO innovációs standjának nyertesei. Az energetikai szakemberekből álló zsűri ezúttal hét hazai fejlesztésnek, találmánynak, illetve ezek alkotóinak ítélte meg a jogot, hogy termékükkel, fejlesztéseikkel megjelenjenek a Nemzeti Innovációs Hivatal Innovációs standján.
A piacesprofit.hu 2014. március 3-i cikke.
2014. február 28.
A Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat célja a hazai kis- és középvállalati szektor helyzetének javítása. A program törekvései közé tartozik, hogy Budapestet Közép-Európa startup központjává emeljék, ezzel elősegítve a hazai gazdaság fellendülését és a foglalkoztatás növekedését. Interjú Cséfalvay Zoltán gazdasági államtitkárral és Spaller Endrével a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökével. A Gazdasági Rádió 2014. február 27-i Reggeli monitor c. műsora meghallgatható honlapunkon.
2014. február 26.
Budapest, 2014. február 26. (szerda) – A magyar startup világ együttműködésével indul útjára a „Startup Tavasz 2014” rendezvénysorozat (www.startuptavasz.hu), melynek keretében két nemzetközi startup verseny, neves előadók részvételével szervezett szakmai konferenciák és innovatív technológiákat felsorakoztató szakkiállítások, budapesti tréningek, valamint nemzetközi tapasztalatcserét lehetővé tevő szakmai utak is megrendezésre kerülnek.
2014. január 23.
Miskolc, 2014. január 22., szerda (MTI) - A 2014-től 2020-ig tartó uniós költségvetésben kutatás-fejlesztésre és innovációra 70 milliárd euró jut, a cél az, hogy ebből minél több jöjjön Magyarországra, a Nemzeti Innovációs Hivatal feladata és kötelessége pedig, hogy a pályázatokba a lehető legtöbb szerepelőt vonja be - mondta Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese lillafüredi sajtótájékoztatóján szerdán.
2014. január 17.
Budapest, 2014. január 16., csütörtök (MTI) - A nők tudományos karrierjének támogatásáról, a lányok kutatói karrierjének ösztönzéséről is szó volt azon a csütörtöki kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Nők a Tudományban Egyesület szervezett Budapesten.
2013. december 10.
A magyar kormány az innovációs alapból 19 milliárd forinttal támogat 8 nagyvállalatot, hogy ezzel Magyarországon erősítse kutatás-fejlesztési tevékenységét - hangsúlyozta Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kedden a V4-ek kutatásfejlesztési infrastruktúrájának összehangolásáról szóló tanácskozást megelőző sajtótájékoztatón, Budapesten.
2013. november 27.
Harminc százalékkal több, összesen 70 milliárd euró jut innovációra a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban a Horizont 2020 elnevezésű kutatás-fejlesztési keretprogramban - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón, kedden Budapesten.
2013. november 26.
A Magyar V4 Elnökség alatt a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) - a Nemzetgazdasági Minisztériummal együttműködve - a visegrádi országok közötti jövőbeli lehetséges K+F együttműködések elmélyítése és kiszélesítése érdekében zártkörű nemzetközi konferenciát szervez Budapesten, 2013. december 10-én. A rendezvénynek a Nemzeti Innovációs Hivatal ad otthont.
2013. november 20.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a Nemzeti Innovációs Hivatal tisztelettel meghívja Önt és kollégáját a 2013. november 27-én megrendezésre kerülő szakmai napra. A szakmai nap szervezésének célja, hogy az MV Zrt. találkozási lehetőséget biztosítson az innovatív ötletekkel rendelkező és finanszírozási források iránt érdeklődő, valamint a forrásokkal rendelkező – a JEREMIE II. Magvető Alapok – felek számára lehetséges együttműködés kialakítása-élénkítése érdekében, közvetlen információ csere, kérdés-felelet formájában.
2013. november 01.
Meghívó a startup ökoszisztéma építés "Runway Budapest 2.0.2.0. - A Startup Credo" című jövőképet és programjavaslatait bemutató konferenciára, amely egyben az "Intelligens szakosodás (S3): Út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé" cimű rendezvénysorozat budapesti zaróeseménye.
2013. október 18.
Meghívó a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében az „Intelligens szakosodás (RIS3*) – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé" című tájékoztató konferencia sorozat hatodik állomására 2013. október 31-re.
2013. október 18.
A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében az „Intelligens szakosodás (RIS3) – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című tájékoztató konferencia sorozat ötödik állomására.
2013. október 18.
MEGHÍVÓ az „Intelligens szakosodás – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című konferenciasorozat negyedik állomására. A konferencia a nemzeti intelligens szakosodási stratégia tervezéséhez kapcsolódó hét állomásos – tematikus – roadshow egyik helyszíne.
2013. október 18.
Meghívó a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség szervezésében az „Intelligens szakosodás (RIS3) – út a 2014-20-as Európai Uniós források hatékony felhasználása felé” című tájékoztató konferencia sorozat harmadik állomására.
2013. október 10.
Budapest HUB néven munkacsoportot hozott létre a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Innovációs Hivatal. A második ülésre 2013. október 9-én került sor a Nemzetgazdasági Minisztériumban, melyen Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elmöke képviselte a Hivatalt.
Az insiderblog.hu beszámolója.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500