Hírek, események
A Hivatal rendezvényei
2013. október 09.
Megkezdődött a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Regionális Innovációs Ügynökségek közös konferenciasorozata, melynek központi témája a formálódó nemzeti „intelligens specializációt szolgáló kutatási és innovációs stratégia” (RIS3). A konferenciasorozatról Dr. Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese beszélt az InfoRádióban.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. október 07.
2013. október 3-án került megrendezésre az első Izraeli-Magyar Innovációs Nap. A TV2 Mokka c. reggeli műsorában Ilan Mor izraeli nagykövet és Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke beszélt a rendezvényről, az izraeli-magyar üzleti lehetőségekről és a hazai start-up cégekről.
A video megtekinthető honlapunkon.
2013. október 02.
A Nemzetgazdasági Minisztérium, a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Regionális Innovációs Ügynökségek közös konferenciasorozatot indítanak Budapesten és több vidéki nagyvárosban. A konferenciasorozat előadásainak központi témája a formálódó nemzeti „intelligens specializációt szolgáló kutatási és innovációs stratégia” (RIS3), amely egy adott térség tudásalapú, a versenyelőnyöket figyelembe vevő fejlődését, fejlesztését hivatott bemutatni.
2013. szeptember 17.
A program indulása óta, 88 mentor és 93 mentorált jelentkezett, ill. regisztrált a Go!nno portáljába. Az eddigi ülések során 69 mentorált találkozhatott leendő mentorával, a visszajelzések alapján a kialakított mentor-mentorált párosok 70%-a aktívan együttműködik. A mentorálási program folytatásaként, ez évben további két találkozó megrendezését tervezi a Hivatal.
2013. szeptember 09.
Az energetikai szakma Visegrádon 2013. szeptember 24-25-én XX. Jubileumi Főenergetikusi és Innovációs Fórumot szervez. A rendezvény apropóján beszélgetett a hazai energiahelyzetről Horváth Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal főosztályvezetője és dr. Steier József, az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület esztergomi elnöke.

A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. szeptember 06.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Go!nno komplex, web alapú innovációs szolgáltató portál részeként, 2012. november 15-én indította el a „Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programját. A program keretében, 2013. szeptember 4-én immár negyedik alkalommal került megrendezésre a Mentor Klub ülése.
2013. augusztus 09.
A Magyar Állam 2,1 milliárd forinttal támogatja a hazai, technológiára épülő, induló vállalkozásokat a start-up ökoszisztéma élénkítése céljából. Állami inkubátorpályázat segítségével sikeressé, exportképessé tehetők és egyben a hazai piacon tarthatók lehetnek a még induló, de egyben ígéretes hazai technológiai vállalkozások.
2013. június 21.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), és a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform szervezésében 2013. június 13-án került megrendezésre a NIH székházában a “Building an Eco-System for Delivering Innovative Future Internet Services and Applications” című szakmai tanácskozás több mint félszáz hazai és külföldi résztvevővel.
2013. június 20.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Go!nno (www.kaleidoszkop.nih.gov.hu) web alapú innovációs szolgáltató portál részeként, 2012. november 15-én indította el a  „Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programját, mellyel segíteni kívánja a fiatal, induló vállalkozások megerősödését, eredményes piaci szereplésük megalapozását.
2013. június 12.
Innovatív sütemény, hidrogén-meghajtású autó, saját készítésű okostelefon alkalmazások, többek között ezekkel a fejlesztésekkel találkozhatnak azok, akik kilátogatnak a Millenáris Parkba 2013. június 11-12-én, az első alkalommal megrendezett InnoTrends Hungary 2013 kiállításra.
A HírTV felvétele megtekinthető honlapunkon.
2013. június 06.
Beszélgetés Korányi Lászlóval a Nemzeti Innovációs Hivatal, megbízott elnökével és Endrődi László feltalálóval arról, hogy miként lehet megvalósítani egy ötletet, milyen segítség kapható a hazai innovációs szervezetektől, illetve szó esik a hamarosan megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2013 konferenciáról a Gazdasági Rádió 2013. június 3-i Reggeli monitor c. műsorában.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. június 03.
A Mentor Klub szakmai fóruma első rendezvényének előadói eligazítást nyújtottak a kezdő vállalkozások számára a szabadalmaztatással kapcsolatos eljárások, gyakorlati tudni- és tennivalók rendszerében. Az előadások után pedig lehetőség nyílt, a személyes tapasztalatok megvitatására és az egyéni kérdések feltevésére.
2013. június 03.
Beszélgetés Korányi Lászlóval a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnökével és a hamarosan megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2013 konferencia két start-up kiállítójával Heidegger Tamással, a Hand-in-Scan tulajdonosával és Tapasztó Balázzsal, a Taxi Like ügyvezetőjével.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. május 28.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), és a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform minden érdeklődőt tisztelettel meghív a “Building an Eco-System for Delivering Innovative Future Internet Services and Applications” című szakmai tanácskozásra, mely 2013. június 13-án kerül megrendezésre a NIH székházában.
2013. április 16.
A start-up cégek lehetőségeiről Magyarországon, illetve a Nemzeti Innovációs Hivatal által támogatott Renexpo nemzetközi kiállítás és konferenciáról beszélgetett Korányi László, a Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese valamint Hild Imre, az iCatapult vezérigazgatója a Gazdasági Rádió 2013. április 12-i Délutáni monitor c. műsorában.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
2013. április 09.
Budapest, 2013. március 25. - A Nemzeti Innovációs Hivatalban (NIH) 2013. március 25-én került megrendezésre a budapesti Finn Nagykövetség és a Finpro Hungary (Finnország Kereskedelmi Képviselete) gondozásában induló Mobile Monday Hungary idei első rendezvénye. Az eseményen részt vett és felszólalt Dr. Deák Csaba a NIH stratégiai elnökhelyettese, aki megnyitójában hangsúlyozta, hogy mivel Magyarországon az IKT piac rendkívül dinamikusan fejlődik és nagy növekedési potenciállal rendelkezik, hazánk egyik kitörési pontjának is tekinthető.
2013. március 26.
A nemzetközi mobilpiac dinamikus fejlődése a magyar fejlesztő cégek számára is jelentős kiugrási lehetőséget jelenthet. A Smartmobil ’13 konferencián az ország és a közép-európai régió legígéretesebb mobilpiaci fejlesztőműhelyei mutatkoznak be induló tech vállalkozások finanszírozásának tekintetében figyelemre méltó tapasztalattal bíró hazai és nemzetközi kockázati tőkebefektető cégeknek. A rendezvényt Dr. Deák Csaba, a NIH stratégiai elnökhelyettese nyitja meg.
2013. március 20.
Finpro Hungary and National Innovation Office invite you to a new edition of Mobile Monday Hungary to listen to great speakers, challenge and debate the topics, network with enthusiasts and professionals from the Hungarian mobile sector during a pleasant evening on Monday, 25 March, 17.00-20.00.
2013. február 27.
A Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Regionális Innovációs Ügynökségek közreműködésével készül Magyarország és a magyar régiók intelligens szakosodási stratégiája. A készülő dokumentumok előzetes feltételei annak, hogy Magyarország a Strukturális Alapokból innovációs, kutatási és fejlesztési célokra támogatási forrásokhoz jusson. Vegyen részt személyesen konzultációs rendezvényeinken!
2013. február 27.
A Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Regionális Innovációs Ügynökségek közreműködésével készül Magyarország és a magyar régiók intelligens szakosodási stratégiája. A készülő dokumentumok előzetes feltételei annak, hogy Magyarország a Strukturális Alapokból innovációs, kutatási és fejlesztési célokra támogatási forrásokhoz jusson. Vegyen részt személyesen konzultációs rendezvényeinken!
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500