Hírek, események
Nemzetközi rendezvények
2014. május 19.
Második helyezést ért el a 19 éves Hegyesi Donát Sándor debreceni diák szórakozásra és készségfejlesztésre egyformán alkalmas pókerrobotja az amerikai Intel ISEF (International Science and Engineering Fair), a világ legnagyobb középiskolásoknak szóló tudományos versenyén Los Angelesben - közölte az Intel az MTI-vel pénteken.
Forrás: index.hu
2014. május 19.
Egy liter benzinnel 3300 kilométert tett meg vasárnap Rotterdamban egy francia diákcsapat által konstruált autó, és ezzel új rekord született a világ legjelentősebb energiahatékonysági versenyén a gépjárművek világában. Saját kategóriájában negyedik lett a győri egyetem csapata.
Forrás: index.hu
2014. május 13.
A Japan IT Week Spring kiállítás felvezetéseként, külön szeminárium keretében biztosít bemutatkozási lehetőséget magyar infokommunikációs (ICT) cégeknek a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) Tokióban. A május 12-i szeminárium résztvevői az azt követő, mintegy ezerötszáz kiállítót és 85 ezer látogatót vonzó nemzetközi kiállításon is jelen lesznek.
Forrás: hirado.hu
2014. május 09.
Felhívjuk szíves figyelmét az EU Projekt Innovációs Center (EUPIC), mint az Enterprise Europe Network (EEN) Nyugat-Kínai vezető partnere, által szervezett alábbi rendezvényre. Idén június 11-21 között, az EUPIC egy több mint 80 céget felvonultató, 100-fős delegációt vezényel három európai nagyvárosba, Brüsszelbe, Prágába és Hamburgba. A cégek és klaszterek a légi ipar, az információs és kommunikációs technológia (ICT), az energiagazdálkodás, az élettudományok, a modern-mezőgazdaság, a biopharma és a precíziós készülék szektorok csúcstechnológiáit képviselik üzleti látogatásuk során.
Forrás: enterpriseeurope.hu
2014. február 14.
A budapesti székhelyű Európai Innovációs és Technológia Intézet (EIT) információs napot szervez az újabb tudományos és innovációs társulások (Knowledge and Innovation Community - KIC-ek) létrehozását célzó pályázati felhívás témájában.
2013. október 01.
A SLUSH egy nonprofit, kétnapos technológiai és start-up rendezvény, ahol a legígéretesebb Észak-Európai, Oroszországi és még ennél is távolabbról jövő cégek találkoznak a világ minden tájáról ideérkező legjobb befektetőkkel és a média képviselőivel.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500