* NIH
*

2014/14

*

Aktuális hírek, események

*
Innotrends 2014

2014. szeptember 15.

A Nemzeti Innovációs Hivatal főszervezésében, a Design Terminál és a HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség kiemelt szakmai támogatásával, valamint számos hazai szervezet összefogásával, idén is megrendezésre kerül Magyarország legjelentősebb nemzetközi kitekintésű kutatás-fejlesztési és innovációs konferenciája és startup kiállítása 2014. október 16-17-én Budapesten, az Akvárium Klubban.

*
*
-
Be visible

2014. szeptember 10.

A Nemzeti Innovációs Hivatal a 2014. október 16-17-én megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2014 nemzetközi konferencia és kiállítás kiállítói helyeit pályázati úton hirdeti meg. Olyan hazai startup cégek jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek bemutatható ötlettel vagy prototipussal. A jelentkezési határidő 2014. szeptember 22., 12:00.

*
*
-
Pálinkás József

2014. szeptember 05.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a Nemzeti Innovációs Hivatal alapjain jön létre. Interjú Pálinkás Józseffel, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztossal a Hivatal jelenlegi és jövőbeni feladatairól.
Az InfoRádió 2014. szeptember 4-i adása meghallgatható honlapunkon.

*
*
-
S3-térkép

2014. szeptember 10.

Utolsó felvonásához ért az intelligens szakosodáson alapuló kutatási és innovációs stratégia (S3) tervezési folyamata, mely elengedhetetlen feltétele a Strukturális Alapokból érkező, több mint 700 milliárd forintnyi EU-s forráshoz történő hozzáférésnek. A stratégiaalkotással kapcsolatosan on-line kérdőíven gyűjtjük a javaslatokat, hozzászólásokat. Kérjük, éljen a lehetőséggel és az on-line kérdőív kitöltésével és járuljon hozzá megyéje specializációs irányainak kijelöléséhez!

*
*
-
Deák Csaba

2014. augusztus 28.

Szeretném, ha a tudástranszfer a hazai és a nemzetközi jó gyakorlatokat alapul véve mindenütt valós tartalommal telne meg – mondja Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese, aki ajánlásokat dolgoz ki, hogy segítse a piaci alapú gondolkodás térnyerését a felsőoktatásban.
A Figyelő 2014. augusztus 28-i cikke.

*
*
-

Future Internet NTP

2014. szeptember 10.

A Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform (FI NTP) 2014. október 3-án tartja következő ülését a Nemzeti Innovációs Hivatalban. Az ülésen a Jövő Internet hazai kutatás-fejlesztésével összefüggő kérdések kerülnek megvitatásra, és megalakul a Platform Agrár- és Élelmiszeripari Tagozata, ill. az Okos Város (Smart City) Tagozata. A rendezvényre a Platform vezetése és az NIH szeretettel várja a Platform tagjainak képviselőit, és minden érdeklődő szakembert.

*
*
-
19

2014. szeptember 04.

Idén tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a <19 Szabadfogású Számítógép verseny pályázatát a C3 Kulturális és Kommunikációs Központ Alapítvány. A versenyen 19 év alatti fiatalok vehetnek részt egyénileg vagy csoportban határon innen és túl. Nevezni lehet bármivel, ami számítógéppel készül: legyen az rajz, animáció, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobilkommunikációs fejlesztés, robot, saját készítésű szoftver vagy hardver, illetve bármilyen egyéb informatikai megoldás. A nevezési határidő 2014. október 7-én kedd éjfélkor jár le.

*
*
-
IMI

2014. szeptember 02.

A Nemzeti Innovációs Hivatal az Innovative Medicines Initiative (IMI), az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM), az Európai Gyógyszergyártók Szövetsége (EFPIA), valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) Egészségügyért Felelős Államtitkársága együttműködésével információs napot szervez Budapesten az IMI2 célkitűzések ismertetése és a programban való magyar részvétel növelése érdekében.

*
*
-
CINet

2014. szeptember 15.

Izgalmas két napon van túl a Continuous Innovation Network (CINet) nevű szervezet konferenciájának mintegy 90 résztvevője. Számos érdekes előadás hangzott el az innovációmenedzsment különböző vonatkozásairól a világ négy kontinenséről, 17 országból Budapestre érkezett kutatók előadásában. A Budapesti Corvinus Egyetem látta el a házigazda szerepét és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) segédkezett abban, hogy a konferencián ne csak kutatók, hanem a gyakorló szakemberek is kicserélhessék gondolataikat.

*
*
-
SUSCO Budapest 2014

2014. szeptember 01.

Az Antall József Tudásközpont két napos nemzetközi fejlődési konferenciát szervez 2014. október 2-3-án, Budapesten, a Millenárison. A SUSCO Budapest sorozatnyitó idei rendezvénye az általános céloktól és az első lépésektől a konkrét megvalósításig, a szavak tettekre váltásáig öleli fel a fenntartható fejlődés témakörét. A konferencia fővédnöke Dr. Áder János, Magyarország Köztársasági Elnöke, védnöke Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal Elnöke.

*
*
-
Kínai befektetők a Városházán

2014. szeptember 03.

Befektetési lehetőségek iránt érdeklődő kínai delegáció érkezett kedden délelőtt Budapestre. A Városházán megtartott szakmai programon a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány felkérésére bemutatkozott a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Nemzeti Befektetési Ügynökség is.

*
*
-
Swiss business day 2014

2014. szeptember 15.

A Swisscham Hungary Svájci-Magyar Kereskedelmi Kamara a Svájci Nagykövetség és a Syma+SD Kft. társszervezésében 2014-ben is megrendezi a Svájci Üzleti Napot, mely a Svájchoz kötődő cégek és üzletemberek találkozópontja. Kiállítás lehetőség a svájci cégek mellett a svájci cégek hazai beszállítóinak is hasznos információk, tudnivalók svájci cégek, ill. magyar cégek számára cégorientált, tematikus szemináriumok – legjobb gyakorlatok megismerése informális, kulturális programok Svájc vonatkozásában.

*
*
-
Google New York

2014. szeptember 15.

A MISZ Startup Kultúra Közösség Tanácsadói Paneljának javaslata alapján, a Nemzeti Innovációs Hivatal döntése szerint a „Bemutatkozási lehetőség a New York-i Google központban” pályázaton az alábbi cégek nyertek támogatást:
Maven7, IntelliSense és Sulvo.

*
*
-
Első alkalommal mutatkozik be magyar startup Izraelben

2014. szeptember 04.

Első alkalommal mutatkozik be magyar startup Izraelben, a szeptember 13. és 19. közötti Start Tel-Aviv 2014 szakmai rendezvényen. A Testjockey nevű szolgáltatást fejlesztő magyar startup - amelyet pályázat útján választott ki egy nemzetközi zsűri - Izrael Állam magyarországi Nagykövetsége, Tel-Aviv város Önkormányzata, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), valamint a Design Terminál szakmai összefogásának eredményeként juthat ki a világ egyik legrangosabb nemzetközi szakmai programsorozatára, a Start Tel-Aviv 2014-re.

*
*
-
DLD-TelAviv

2014. szeptember 03.

A MISZ Startup Kultúra Közösség Tanácsadói Paneljának javaslata alapján, a Nemzeti Innovációs Hivatal döntése szerint a „Bemutatkozási lehetőség a Tel-Aviv-i Digital Life Design (DLD) Innovációs Fesztiválon magyar startupok számára - 2014 szeptember 17.” pályázaton az alábbi cégek nyertek támogatást:

*
*
-
CERN

2014. szeptember 02.

Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN új piackutatási felhívást (Market Survey) tett közzé az alábbi témában: „Supply, Installation and Test of Optical Fiber Cabling Systems at CERN” (MS-4037/EN) és „Supply of wooden elements for the Globe” (MS-4042/GS). A piackutatásra magyar vállalkozások is jelentkezhetnek.

*
*
-
Horizon 2020

2014. szeptember 11.

Igazán tanulságos egy régi, sikeres pályázó blogja a legújabb H2020 pályázatokról, illetve az első megkapott értékelések tapasztalatairól:
http://www.eutrainingsite.com/blog.php?id=114  
http://www.eutrainingsite.com/blog.php?id=116

*
*
-
Marie-Curie

2014. szeptember 01.

Az MSCA második alkalommal hirdette meg a MSCA Díjakat a korábbi és jelenlegi Marie Curie ösztöndíjasok számára. A díjra 2014. szeptember 21-ig lehet pályázni. A felhívásra kizárólag korábbi és jelenlegi FP7-es ösztöndíjasok jelentkezhetnek.

*
*
-
Marie-Curie

2014. szeptember 04.

A 2015. évi H2020 Marie Skƚodowska-Curie Akciók ITN (Innovatív képzési hálózatok) pályázatai mától beadhatók. MSCA ITN fogadóintézményi pályázat típusai: Európai Képzési Hálózatok (ETN), Európai Ipari Doktorátusok (EID), Európai Közös Doktorátusok (EJD). A pályázatok beadási határideje: 2015. január 13. 17h.

*
*
-
Horizon 2020

2014. szeptember 11.

2014. szeptember 26-án az Európai Bizottság szervezésében kerül megrendezésre a „Koordinátorok Napja” elnevezésű találkozó a támogatást elnyert pályázatok koordinátorai számára. A rendezvény célja, hogy bemutassa a támogatási szerződés előkészítésének és aláírásának részleteit. A találkozóra a brüsszeli Charlemagne épületben kerül sor 9:30 és 17:00 között.

*
*
-
SIS-RRI konferencia

2014. augusztus 28.

2014. november 19-21-én az olaszországi Nemzeti Kutatási Tanács (National Research Council - NRC) az Európai Kutatásokat Népszerűsítő Ügynökséggel (APRE) együttműködésben szervezi meg „a Tudomány, Innováció és Társadalom: a felelős kutatás és innováció elérése” elnevezésű nemzetközi konferenciát. A Konferencia az Auditorium Parco della Musica-ban és a MAXXI- National Museum of XXI Century Arts épületében kerül megrendezésre. A SIS-RRI nemzetközi konferencia az Európai Unió Tanácsa olasz elnökségének szervezésében és az Európai Bizottság támogatásával kerül megrendezésre Rómában.

*
*
-
Horizon 2020

2014. augusztus 28.

Az Európai Bizottság közzétette a Tudomány a Társadalommal tématerület gyakran ismételt kérdéseire adott válaszait a Participant Portal-on, melyek hasznos információul szolgálhatnak a tématerületen pályázók számára. A kérdésekre adott válaszok minden egyes kiírás “call dokumentumai” között érhetőek el az alábbi oldalak ”FAQ en” linkjére kattintva.

*
*
-
Celtic-plus

2014. augusztus 28.

A Celtic-Plus egy iparvezérelt EUREKA ICT Klaszter, amely a telekommunikáció, az új média és a Jövő Internet területéről várja az „Okos Hálózati Világ” paradigmájába illeszkedő pályázatokat. A Celtic-Plus nyitott bármilyen intézményi típus jelentkezésére a nagyipari szereplőktől, a kis- és középvállalkozásokon át az egyetemekig és kutatóintézetekig. A következő pályázati forduló újdonsága, hogy projektvázlatok előzetes bekérése helyett egyfordulós, teljes pályázatok benyújtására van lehetőség.
A pályázati határidő: 2014. október 15.

*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*