2016/10

Japán

A 2016. június 7-én meghirdetett TéT_16 pályázati keretfelhívás kiegészítéseként hirdette meg az NKFI Hivatal a magyar-japán relációban is a kétoldalú együttműködéseket, ezen belül főként a kutatói mobilitást ösztönző pályázatot.

 

A „Magyar-indiai kétoldalú tudományos és technológiai (TéT) együttműködés támogatása” (TÉT_15_IN) című pályázati felhíváson 4 egyetem, 2 akadémiai kutatóközpont és 1 vállalat 7 kutatási projektje kapott vissza nem térítendő támogatást az NKFI Alapból, összesen több mint 271 millió Ft értékben.

Eredményhirdetés
 
horizon2020

Felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek pályázati irodáinak munkatársai, a pályázatok adminisztratív előkészítésével és a projektmenedzsmenttel foglalkozó szakemberei számára hirdeti meg október 19-i rendezvényét az NKFI Hivatal, amelyen a szakértők a felhívások jogi és pénzügyi szabályairól, valamint az elektronikus pályázói felület működéséről adnak tájékoztatást.

 

A kutatási infrastruktúráik kapacitásainak közös kihasználásáról és a jelentősebb beruházások esetében már a tervezés során történő egyeztetésről, együttműködésről tanácskoztak a Visegrádi Együttműködés tagállamainak innovációt és kutatásfejlesztést finanszírozó szervezetei Brnóban a 2016. október 6-án rendezett találkozójukon.

V4
 
PROBIS

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal az innovatív és fenntartható épületrekonstrukciós megoldások iránti igény, valamint az innovatív kkv-k ilyen tárgyú közbeszerzéseken elért sikerarányának növelését célzó uniós kezdeményezéshez kapcsolódva, innovációs szolgáltatásai részeként rendezett szakmai fórumot Szentendrén.

 

A magyar tudományos közösségnek, különösen a fiataloknak kiváló lehetőség a COST – mondta Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke a szervezet 2016. szeptember 22-i miniszteri ülésén Pozsonyban. Sokan kaptak így esélyt szakmai kapcsolatok építésére és tudományos-technológiai tapasztalatcserére. Csak 2015-ben mintegy 500 magyar kutató vett részt 235 COST-akcióban, több mint 600 000 euró támogatást nyerve el, szemben a magyar tagság 6800 eurós éves díjával.

COST
 
Get in the ring

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával 2016. november 24-én harmadik alkalommal szervezi meg az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. a Get in the Ring nemzetközi startup versenyt Budapesten. Az eseményre idén 13 országból várják Közép- és Kelet Európa legjobb csapatait.

 

Az Európai Bizottság információs napot tart 2016. december 8-án Brüsszelben. A rendezvény a H2020 munkaprogram azon részének bemutatására irányul, amely a természeten alapuló város rehabilitációs és területi állóképességet (territorial resilience) biztosító megoldásokkal, valamint az örökségvezérelt vidéki rehabilitációval foglalkozik. Az információs napon történő részvételhez támogatás pályázható az EU_KP_16 felhívás keretében.

H2020 információs nap
 
H2020

Közzétették azon értékelők névsorát, akiknek nevéhez fűződik a H2020 program projektjeinek kiválasztása. A listán szereplő szakértők 2015-ben voltak a program pályázatainak bírálói. Az értékelők listája állampolgárság és tématerület szerint szűrhető.

 

Az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) szakértői csoportot bízott meg azzal, hogy tényszerűen feltérképezzék a Brexit-nek az európai kutatási programokra és a felsőoktatásra gyakorolt lehetséges következményeit. Ennek eredményeként az EUA szeptemberben közzétett egy rövid tájékoztatót, amelyben áttekinti, milyen jogállásba kerülhetnek a brit egyetemek, kiváltképp e kutatási programokban való részvételük tekintetében.

EUA
 
REinEU

Európa fenntartható fejlődéséhez elengedhetetlen a magas szintű kutatás-fejlesztés és innováció. Szlovákia EU-elnökségének egyik legnagyobb rendezvényeként közel ezer résztvevőt várnak, hogy a nanotechnológiák, a korszerű anyagok, gyártás- és biotechnológia területén közelebb hozza az európai és nemzetközi kutatási, innovációs közösséget az üzleti szféra reprezentánsaihoz. Az október 26-28. között megrendezendő konferencia keretében lehetőség nyílik előadásokon, kiállításokon és B2B-találkozókon történő részvételre.

 
Kiadó:             A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke

Szerkesztőség:   Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal
                       1077 Bp., Kéthly Anna tér 1.
                       Tel: (06 1) 795 4940
                       E-mail: kommunikacio@nkfih.gov.hu
Feliratkozom a hírlevélre
Leiratkozom a hírlevélről
Adatvédelem

A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.