* NIH
*

*

Aktuális hírek, események

*
iranykelet_hirlevel_b

2012. július 24.
Újító technológiák, termékek és szolgáltatások üzleti seregszemléje a Nemzeti Innovációs Hivatalban

A Nemzeti Innovációs Hivatal, amely a hazai vállalati szektor legfőbb tudásközvetítője, projektgeneráló műhelybeszélgetés-sorozatot indít a legígéretesebb hazai innovatív, piacképes termékek és technológiák bemutatására. Az „Irány kelet!” mottóval meghirdetett üzleti seregszemlére azon hazai, elsősorban kis- és közepes vállalkozások jelentkezését várjuk, amelyek innovatív technológiákat reprezentáló projektjeik piaci bevezetését kínai tőke bevonásával tervezik megvalósítani a közeljövőben.
*
*
-
Mészáros György

2012. július 19.
A Semmelweis Egyetem német nyelvű orvosképzése 2008-ban új lehetőséggel bővült: az alapképzést követően a diákok Hamburgban, az Egyetem Asklepios Medical School campusában is részt vehetnek klinikai képzésen. Az Európában egyedülálló együttműködés eredményeként az első évfolyam július 13-án vehette át diplomáját Szél Ágoston rektortól és Karádi István dékántól. A magyar állami vezetést Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke képviselte, aki korábban az egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának igazgatói posztját töltötte be, és jelentős szerepet vállalt a németnyelvű képzés elindításában.
*
*
-
Leadership award

2012. július 24.
Az itbusiness eredendő filozófiája az innovatív szellem támogatása.
Ennek formát és testet öltött kifejezése az itbusiness Leadership Award díj, melyet 2005 óta ítéli oda a hazai üzleti élet olyan szereplői számára, akik példa értékű innovatív ict-megoldásokat hoznak létre az adott évben. Azoknak, akik képesek új perspektívákat nyitni, ösztönző erővel hatni versenytársaikra, ugyanakkor kedvező hatást gyakorolni az ict-szektorra, a gazdaságra.
*
*
-
EEN

2012. július 23.
A 2012. június 14-én lezajlott megbeszélés célja a NIH és az EEN között már korábban megvalósult együttműködések jövőbeni kiszélesítése volt (pl. közös információs napok szervezése, a honlapon kölcsönösen híradás egymás programjairól, honlapon link csere, hírlevélben egyeztetés, partnerkeresésben együttműködés, 7. keretprogramos adatokról információnyújtás).
*
*
-
.

2012. július 19.
2012. július 9-én jelentek meg az Európai Unió 7. Kutatási és Technológiafejlesztési Keretprogramjának (FP7) utolsó pályázati lehetőségei, közel 8 milliárd euró értékben, ami az FP7 programon belül az eddigi legnagyobb rendelkezésre álló összeget jelenti.
*
*
-
PontInno

2012. július 23.
2012. március 28-án nagy sikerrel és érdeklődéssel zajlott a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) workshopja, amelynek fő témái: a meghirdetésre került K+F+I pályázatok stratégiai háttere, valamint a szakmai segítségnyújtáshoz kapcsolódó ún. Pont Inno szolgáltatás kialakítása volt.
*
*
-
Domokos László (ÁSZ), Dr. Patyi András (NKE) és Dr. Mészáros György

2012. június 28.
2012. június 28-án együttműködési megállapodást írt alá az Dr. Patyi András az NKE rektora, Domokos László az Állami Számvevőszék elnöke és Mészáros György a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.
*
*
-
Együttműködési megállapodás a Nemzeti Innovációs Hivatal és a BKV között - Sajtóközlemény

2012. június 19.

2012. június 19-én együttműködési megállapodást írt alá Bolla Tibor a BKV vezérigazgatója és Mészáros György a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.

A BKV Zrt. elsõdleges feladata a közösségi közlekedés zavartalanságának biztosítása, ugyanakkor fontosnak tartja az egyes közlekedésszakmai újítások, vívmányok megismerését és hasznosítását is. Ennek elősegítése érdekében a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) együttműködési keretmegállapodást kötött.

*
*
-
Magyar-francia TéT 2012

2012. június 19.
2012. június 8-án került sor a Magyar-Francia Kormányközi TéT Vegyes Bizottság 19. ülésére Budapesten. Az eseményen magyar részről Dr. Kovács Ildikó, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) Külkapcsolatok Főosztályának vezetője, Dr. Győr Miklós, a NIH osztályvezetője, Csirikusz Gábor tanácsos, a NIH kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős referense, továbbá Mányi István, a Külügyminisztérium vezető-főtanácsosa vett részt.
*
*
-
magyar-equador

2012. június 14.
2012. június 7-én a Nemzeti Innovációs Hivatalban tartottuk meg az első Magyar-Ecuadori TéT VB ülést. Az eseményen magyar részről Dr. Kovács Ildikó, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) Külkapcsolatok Főosztályának vezetője, Dr. Győr Miklós, a Nemzetközi Osztály vezetője, illetve a Külügyminisztérium képviselője Dr. Pólyi Csaba vett részt.
*
*
-
Marie-Curie

2012. június 08.
2012. június 06-án került megrendezésre a Kutatói Mobilitási Információs Nap c. esemény a Nemzeti Innovációs Hivatal szervezésében. A találkozó célja az volt, hogy bemutassa a kutatók, PhD hallgatók számára, hogy milyen Európai Uniós mobilitási lehetőségek közül válogathatnak, ha úgy döntenek, hogy kutatói karrierjüket külföldön szeretnék folytatni vagy pedig külföldről szeretnének hazatérni.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*