* NIH
*

2012/04.

*

Aktuális hírek, események

*

Kutatatás-fejlesztési és Innovációs Stratágia 2020

2012. november 08.
A Nemzetgazdasági Minisztérium társadalmi egyeztetés céljából közzétette a Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetét. A minisztérium a Nemzeti Innovációs Hivatalt bízta meg a stratégia társadalmi konzultációjának lefolytatásával. A társadalmi egyeztetés célja, hogy a kutatás-fejlesztés és innovációban (KFI)-ben érintett szereplők már a tervezés során megismerhessék a stratégia főbb irányvonalait, és érdemi hozzászólásokkal járulhassanak hozzá annak alakításához.
*
*
-
Kuvait

2012. november 08.
Kuvait, 2012. november 6. – Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár által vezetett kormányzati delegáció tagjaként Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnöke a mai napon együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a kuvaiti Nemzeti Technológiai Hivatal (National Technology Enterprises Company, NTEC) vezetőjével, Anas Meerza úrral.
*
*
-
honlap-lead

2012. november 08.
A Nemzeti Innovációs Hivatal, mint a Magyar Kormány kutatás-fejlesztésért és technológiai innovációért felelős szerve, örömmel mutatja be megújult honlapját (www.nih.gov.hu). Az új weboldal mind tartalmilag, mind strukturálisan igazodik a NIH alapvető küldetéséhez, vagyis a hazai kis-, közepes és nagyvállalatok innovációs tevékenységének előmozdításához.
Kérjük, tekintse át a megújult weboldalunkat, és észrevételeit juttassa el számunkra. Minden észrevételt, jelzést, további szakmai javaslatot szívesen fogadunk.
*
*
-
EUREKA Hungarian Chairmanship

2012. november 08.
20 éves EUREKA tagságunk alkalmából, egész napos innovációs start-up konferenciát szervezünk, Budapesten, 2012. november 15-én. A rendezvény fõ célja, a 20 éves magyar EUREKA tagság és a 2011-2012-es magyar EUREKA elnökség eredményeinek ismertetése, valamint új innovatív projektötletek, új vállalkozások elindításának ösztönzése, és a start-up vállalati kultúra promótálása sikertörténetek bemutatásán keresztül.
Az esemény hasznos információkat, izgalmas kerekasztal beszélgetéseket és kapcsolatépítési lehetõségeket fog nyújtani a hazai innovatív kis-és középvállalkozások, pénzügyi befektetõk, valamint kiemelten a fiatal start-up és spin-off cégek számára.
*
*
-
Tunézia

2012. november 08.
A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) nevében Fodor Zoltán vezető tanácsos részt vett az 2012. november 7.-én megrendezett Magyar - Tunéziai Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) második ülésén. A tunéziai küldöttséget Alaya Bettaieb úr, a tunéziai Nemzetközi Befektetési és Együttműködési Minisztérium államtitkára vezette. A NIH partnerintézetétől, a tunéziai Ipari és Innováció Fejlesztési Ügynökség (APII) képviseletében Lami Ghazouani asszony, a tunéziai Ipari Minisztérium igazgatóhelyettese vett részt.
*
*
-
Fiatal Vállalkozók Hete

2012. november 09.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége ötödszörre rendezi meg a Fiatal Vállalkozók Hetét. Ezen belül 2012. november 15. – én lesz megtartva az innovatív start-up vállalkozások napja. A rendezvény célja, hogy a start-up kultúra és ökoszisztéma erősítésével ösztönözve legyenek a fiatalok új innovatív projektötletek és új vállalkozások elindításában. Hasznos előadásokat, interaktív kerekasztal beszélgetéseket és kapcsolatépítési lehetőségeket kínál a program, a terület iránt érdeklődő, vállalkozó kedvű fiatalok részére.
Ezen a rendezvényen kerül sor a FIVOSZ és a NIH közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírására, valamint bemutatásra kerül a Go!nno, a NIH komplex, web alapú innovációs szolgáltató portálja, amely a fiatal vállalkozóknak nyújt interaktív innovációs szolgáltatásokat.
*
*
-
Eniac

2012. november 08.
A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 150 millió Ft.
A támogatott pályázatok várható száma: 1-3 db.
A pályázatok benyújtása 2012. október 29-től a keret kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2013. december 31. napjáig lehetséges.
A pályázati felhívás letölthető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról.
*
*
-
Artemis

2012. november 08.

A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 150 millió Ft.
A támogatott pályázatok várható száma: 1-3 db.
A pályázatok benyújtása 2012. október 29-től a keret kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2013. december 31. napjáig lehetséges.

A pályázati felhívás letölthető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról.

*
*
-
NFÜ

2012. november 08.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Új Széchenyi Terv keretében 2012. augusztus 10-én közzétett Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TéT) együttműködés tárgyú pályázathoz, a Pályázati Felhívás kiegészítéseként 2012. október 30-án meghirdette a Magyar-Román TéT együttműködés keretein belül igényelhető támogatásra vonatkozó felhívást.
*
*
-
AAL

2012. november 08.
Október 16-án vitanapot tartott az Európai Parlament épületében az AAL Egyesület (Ambient Assisted Living Association). Az esemény házigazdái Heinz Becker és Lambert van Nistelrooij európai parlamenti képviselők voltak. A rendezvényen széles közönség ismerhette meg az AAL Közös Program keretében finanszírozott projektek előrehaladását és eddigi eredményeit. A program keretében 5 év óta támogatják olyan eszközök, rendszerek és szolgáltatások kutatását és fejlesztését, amelyek az infokommunikációs technológia alkalmazásával nyújtanak segítséget az idős emberek önálló életviteléhez. A vitanapon arra is rávilágítottak, hogy Európa-szerte milyen előnyökkel járna az AAL Közös Program folytatása a 2014-2020-as időszakban.
*
*
-
CERN

2012. november 08.
Az Európai Nukleáris Kutatási Szervezet, a CERN újabb piackutatási felhívásokat (Market Survey) tett közzé, amelyre magyar vállalkozások is jelentkezhetnek. A CERN Beszerzési Csoportja (Procurement Group), a CERN beszerzési szabályai szerint az előzetes piackutatás alapján választja ki azokat a szervezeteket, amelyeket meghív majd a tenderen való indulásra. A meghirdetett új CERN piackutatásokat az alábbi lista tartalmazza. A piackutatásra való jelentkezéshez szükséges információk és a kitöltendő kérdőív elérhetők az egyes felhívások alatt megadott web címeken.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*