* NIH
*

2012/05.

*

Aktuális hírek, események

*
GoInno

2012. november 15.
Budapest, 2012. november 15. – A Nemzeti Innovációs Hivatal a mai napon indítja el Go!nno webes szolgáltatását, melynek célja rendszerezett információkkal és innovációs szolgáltatásokkal támogatni a hazai vállalkozókat, illetve start-up cégek vezetőit. Az új szolgáltatás a www.kaleidoszkop.gov.hu weboldalon érhető el.
*
*
-
Mentor

2012. november 15.
A Nemzeti Innovációs Hivatal kezdő vállalkozások számára innováció menedzsment szolgáltatásokat nyújt, melynek részeként elindítja az "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programját. Mentorálási programunk segíti, hogy az innovatív kezdő vállalkozók és a tapasztalt szakemberek egymásra találjanak és közösen elindíthassák a vállalkozást a sikeres fejlődés útján.
Felkeltettük érdeklődését? Legyen Ön is mentorált vállalkozó!
*
*
-
Debreceni társadalmi konzultáció - 2012.11.13

2012. november 15.
2012. november 13-án Debrecenben kezdődött el az országos konzultációs rendezvénysorozat a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről, amelyet széleskörű szakmai egyeztetést követően készített el a Nemzetgazdasági Minisztérium.
A rendezvénysorozat első helyszínén felszólalt Dr. Fábián István, a Debreceni Egyetem rektora, Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára és Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke.
*
*
-
KFI Tükör

2012. november 15.
Megjelent a KFI Tükör sorozat első kiadványa „Az IKT szektor helyzete” címmel. A kiadvány, mely az IKT szektort a K+F vonatkozásában vizsgálja, a Nemzeti Innovációs Hivatal KFI Obszervatóriumának gondozásában készült. Kiadványunk célja, hogy egyrészt az IKT szektor szereplői megismerjék, milyen jelenleg szektorukban a KFI helyzete, másrészt az államigazgatás döntéshozói is világosabban lássák, Magyarországon milyen kitörési pontok rejlenek a KFI területén.
*
*
-
Marokko

2012. november 15.
A marokkói nagykövetség szervezésében Mohamed Kouam, a Fondation Maison du Maroc igazgatója tartott előadást Párizsban november 7-én a marokkói egyetemi irányítási rendszerről „Gouvernance de l’Université Marocaine: de l’autonomie à la contractualisation” (a marokkói egyetemek irányítása: az autonómiától a szerződéses kapcsolatokig) címmel.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Japán

2012. november 15.
November 1-én megkezdődött az úgynevezett „warm biz” időszak, amely a téli időszak alatti energiafelhasználás csökkentését célozza meg. Az először 2005-ben, a globális felmelegedés elleni küzdelem egyik eszközeként meghirdetett kampány során arra kérik a lakosságot és a vállalatokat, hogy a lakások és irodák hőmérsékletét 20C fokban maximálják, és a komfortérzetet megfelelő ruházat viselésével oldják meg.
Erdős Attila tokiói TéT attasé cikke.
*
*
-
Franciaország

2012. november 15.
A felsőoktatási és kutatási minisztérium szeptember végén sajtóközleményben tudatta a jövő évi költségvetés felsőoktatással és kutatással kapcsolatos sarokszámait. Mint Geneviève Fioraso kutatási és felsőoktatási miniszter fogalmazott, prioritást kapott a minél sikeresebb tanulmányok biztosítása, valamint a kutatásba és innovációba történő befektetés.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Oroszország

2012. november 15.
A Gyemidov Alapítvány november 7-én hozta nyilvánosságra az orosz tudósok számára adományozható díj ez évi három kitüntetettjének nevét. A díjat 1831-ben alapította Pavel Nyikolajevics Gyemidov jekatyerinburgi nagyiparos abból a célból, hogy hozzájáruljon a hazai tudomány és ipar fejlődéséhez. A mecénás az évi 20 ezer rubellel járó díj odaítélését az Orosz Birodalmi Tudományos Akadémiára bízta.
Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
*
-
Institut de France Fondation Lefouloun-Delallande - Grand Prix Scientifique 2013

2012. november 15.
Az Institut de France (Francia Akadémia) az idei évben is meghirdette a Fondation Lefouloun-Delallande-on keresztül a Grand Prix Scientifique-ot, amit annak a tudósnak ítélnek oda, aki igazán kiemelkedő teljesítményt nyújtott az élettan, a biológia vagy a szív- és keringési betegségek kutatása, gyógyítása terén. A dossziék beadási határideje 2013. január 25.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*