* NIH
*

2012/06.

*

Aktuális hírek, események

*
NIH-STCSM Együttműködési megállapodás - 2012.11.19.

2012. november 22.
Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke 2012. november 19-én fogadta hivatalában a Sanghaj Önkormányzat Tudományos és Technológiai (TéT) Bizottságának (Science & Technology Commission of Shanghai Municipality - STCSM) négyfős delegációját. A németországi megbeszéléseit követően Magyarországra érkező kínai küldöttség látogatásának célja a kétoldalú TéT kapcsolatok elmélyítésén túl intézményközi együttműködési megállapodás aláírása volt. Az eseményre Dr. Mészáros György a Bizottság vezetőivel folytatott sanghaji, 2012. szeptember 20-i előkészítő tárgyalása kapcsán került sor.
*
*
-
Innovatív start-up konferencia

2012. november 22.
Sikerrel zajlott le a Nemzeti Innovációs Hivatal és a Nemzetgazdasági Minisztérium együttműködésével szervezett „20 éves a magyar EUREKA” című innovációs start-up konferencia, 2012. november 15-én, Budapesten. Az eseményen mintegy 120 érdeklődő vett részt, hazai innovatív vállalkozások, elsősorban a start-up és spin-off cégek képviselői, pénzügyi befektetők, valamint vállalkozások támogatásában szerepet vállaló intézmények munkatársai.
*
*
-
Mentor

2012. november 15.
A Nemzeti Innovációs Hivatal kezdő vállalkozások számára innováció menedzsment szolgáltatásokat nyújt, melynek részeként elindítja az "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programját. Mentorálási programunk segíti, hogy az innovatív kezdő vállalkozók és a tapasztalt szakemberek egymásra találjanak és közösen elindíthassák a vállalkozást a sikeres fejlődés útján.
Felkeltettük érdeklődését? Legyen Ön is mentorált vállalkozó!
*
*
-
Társadalmi konzultáció Szeged - 2012.11.22

2012. november 23.
2012. november 22-én, Szegeden zajlott az országos konzultációs rendezvénysorozat a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről. A társadalmi konzultáció szegedi helyszínén a Szegedi Akadémiai Bizottság épületében megjelent résztvevőket Prof. Dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora köszöntötte, aki reményét fejezte ki, hogy a létrejött stratégia a korábbiaktól eltérően elindul a megvalósítás útján.
*
*
-
Társadalmi konzultacio - Budapest

2012. november 22.
2012. november 20-án, több mint 150 fő részvételével zajlott Budapesten az a rendezvény, amely a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetének megismerésére és nyílt társadalmi konzultációjára szervezett országos rendezvénysorozat harmadik állomása volt. Dr. Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnök-helyettese a NIH szervezeti struktúráját ismertette, valamint a hivatalnak azt a feladatát hangsúlyozta, amellyel további segítséget nyújthat az innováció alapú gazdaság megteremtéséhez.
*
*
-
2012.11.16 - Pécs

2012. november 22.
2012. november 16-án, Pécsen folytatódott az országos konzultációs rendezvénysorozat a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről. A rendezvénysorozat második helyszínén a résztvevőket Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora köszöntötte, aki kiemelte a tudásalapú társadalom fontosságát és a változásokra való reagálás jelentőségét.
*
*
-
Franciaország

2012. november 23.
Delphine Batho környezetvédelmi, fenntartható fejlődési és energetikai miniszter az ENSz biodiverzitási konvenciója (Convention sur la diversité biologique, COP11) részes államainak hyderabadi konferenciáján mondott beszédében aláhúzta, a két évvel korábban Nagoyában tartott konferencia érdemi előrelépést jelentett a biológiai sokféleség megőrzése felé tett nemzetközi erőfeszítések terén.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Franciaország

2012. november 22.
November 5-én adta át Jean-Marc Ayrault miniszterelnöknek a francia ipar versenyképességéről „Pacte pour la compétitivité de l'industrie française” (a francia ipar versenyképességi paktuma) címmel készített jelentését Louis Gallois befektetési kormánybiztos (commissaire général à l’Investissement).
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Kutatatás-fejlesztési és Innovációs Stratágia 2020

2012. november 23.
A Nemzeti Innovációs Hivatal munkatársai a helyi kamarák, szakmai szövetségek meghívására kistérségi rendezvényeken ismertetik a hazai KFI stratégiai célokat és törekvéseket a 2014-2020 időszak tükrében. A rendezvényeken többek között szó esik a nemrégiben megjelent Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia tervezetéről, valamint a magyar KFI szféra felkészüléséről 2014-2020-as időszakra, a kihívásokról és lehetőségekről.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*