* NIH
*

2012/07.

*

Aktuális hírek, események

*
Sajtótájékoztató 2012-11-29

2012. december 05.

Budapest, 2012. november 29. – A versenyképesség érdekében az Európai Unió innovációs politikájának fókuszában a hatékonyság növelésének kell állnia – derül ki az Ernst & Young „Az egyszerűség ereje” című tanulmányából, amelynek eredménye alapján egy hárompillérű módszert javasol. A módszer további célja, hogy csökkentse azoknak a vállalkozásoknak az adminisztratív terheit, amelyek az EU jelenleg elérhető finanszírozási eszközeit, illetve az EU intézmények egyéb kezdeményezéseit szeretnék igénybe venni. Az Ernst & Young és a Nemzeti Innovációs Hivatal sajtótájékoztatóján Dr. Mészáros György, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke elmondta, hogy a NIH ezen kihívásokra válaszul útjára indította a KFI Tükör sorozatot, valamint a Kaleidoszkópot, a NIH innovációs szolgáltató felületét.

*
*
-
Győr 2012.12.04

2012. december 05.
2012. december 4-én, Győrben ért véget az országos konzultációs rendezvénysorozat a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről. Az esemény helyszínén, a Győri Nemzetközi Kereskedelmi Központban előadást tartott Dr. Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkára, aki ismertette a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégiát, valamint említést tett a stratégia fő céljairól és a jövőben várható lépésekről. Ezt követően Dr. Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnök-helyettese beszélt a NIH felépítéséről és a hivatal szerepéről a kutatás-fejlesztés és innováció területén működő szervezetek támogatásában.
*
*
-
Miskolc 2012.12.03.

2012. december 05.
2012. december 3-án, Miskolcon zajlott az országos konzultációs rendezvénysorozat a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 tervezetéről. A társadalmi konzultáció miskolci helyszínén, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Megyeháza Dísztermében előadást tartott Turóczy László, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős helyettes államtitkára, és a jelenlévőkkel ismertette a Nemzeti Kutatás - Fejlesztési és Innovációs Stratégiát, valamint szólt a stratégiában szereplő helyzetértékelés fő megállapításairól, a stratégia fő céljairól, irányairól és a jövőképben vázolt elképzelésekről.
*
*
-
EIT

2012. december 05.
A Nemzeti Innovációs Hivatal és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) tisztelettel meghívja Önt és kollégáit „EIT Awareness Day” rendezvényére 2012. december 11-én. A rendezvény célja, hogy bemutassa az EIT tevékenységét, a felsőoktatási és kutatási intézmények, valamint vállalkozások számára kínált együttműködési lehetőségeket, az eddigi tapasztalatokat és eredményeket illetve a 2014-2020 közti időszakra vonatkozó távlati terveket.
*
*
-
Szlovénia

2012. december 05.
Budapest, 2012. november 26. - A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) elnöke Dr. Mészáros György, Orbán Viktor miniszterelnök úr által vezetett kormányzati delegáció tagjaként, kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá a mai napon a szlovéniai Technológiai Ügynökség (TIA - Public Agency for Technology) vezetőjével, Dr. Mateja Mešl igazgató asszonnyal.
*
*
-
Mentor

2012. november 15.
A Nemzeti Innovációs Hivatal kezdő vállalkozások számára innováció menedzsment szolgáltatásokat nyújt, melynek részeként elindítja az "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programját. Mentorálási programunk segíti, hogy az innovatív kezdő vállalkozók és a tapasztalt szakemberek egymásra találjanak és közösen elindíthassák a vállalkozást a sikeres fejlődés útján.
Felkeltettük érdeklődését? Legyen Ön is mentorált vállalkozó!
*
*
-
Az aláírási ceremónia

2012. december 05.
November 12-13-án Párizsban került sor az Európai Mérnökakadémia megalakításának 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepélyes konferenciára, melynek témája Európa energetikai függetlensége volt. Az Euro-CASE-nek 21 ország, köztük hazánk is tagja, képviseletünk a magyar Mérnökakadémián keresztül valósul meg. A tagok között nem csupán uniós tagországokat találunk, hiszen részese a szervezetnek Svájc és Horvátország is.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Institute De France

2012. december 05.
A Francia Akadémia” Fondation Simone et Cino del Duca” alapítványa közzétette a 2013-as pályázati felhívását, amire ez alkalommal a Föld-dinamikával kapcsolatos kémiai vagy fizikai kutatásokban jártas kutatók és csoportjaik pályázhatnak. A nyertes kutatócsoport munkáját 200 ezer euróval, a csoport vezetőjét 25 ezer euróval, a projektre határozott idejű szerződéssel felvett posztdoktori kutatók bérezését maximum 50 ezer euróval támogatja az alapítvány. A pályázaton francia és európai jelöltek indulhatnak.
*
*
-
European Commission

2012. december 05.
Az Európai Bizottság megjelentette szokásos éves növekedési jelentését, ezzel elindítva a 2013-as európai szemesztert. Az Európai Bizottság hozta létre a gazdaságpolitikai koordináció évente ismétlődő ciklusát, az európai szemesztert. Az Európai Bizottság minden évben részletesen elemzi a gazdasági és strukturális reformokról szóló tagállami programokat, és a következő 12–18 hónapra ajánlásokat fogalmaz meg az egyes tagországok számára.
*
*
-
Franciaország

2012. december 05.
A grenoble-i Energia-, Víz-és Környezetmérnöki Kar (École Nationale Supérieure de l’Énergie, l’Eau et l’Environnement – ENSE3) adott otthont a Hydro 21-konferenciának, ami a vízienergia hasznosítási lehetőségeit, az ebben rejlő lehetséges új kapacitásokat vizsgálta. A konferencia egyben a Centre Jacques Cartier által szervezett szimpózium-sorozat huszonötödik fordulójának eseménye is volt.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Franciaország

2012. december 05.
Grenoble-ról tudni érdemes, hogy az energetika mellett kutatási téren kifejezetten komoly erőforrások összpontosulnak a városban a mikro- és nanotechnológiák, a szoftver-fejlesztés és az elektronika területén is, a Minatec innovációs pólus, majd a Minalogic és a Tenerrdis versenyképességi pólusok megalakítása pedig nagyon sokat tett a grenoble-i kutatás nemzetközi elismertségének növelésében.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*