* NIH
*

2013/02.

*

Aktuális hírek, események

*
NEKIFUT logo

2013. január 17.
A Nemzetgazdasági Minisztérium felkérésére a NEKIFUT projekt Irányító Testülete és szakértői csoportja jelentést készített, mely a nemzetközi tudományos trendekkel párhuzamban a magyar kutatás-fejlesztési infrastruktúra-ellátottságát és fejlesztendő területeit vizsgálja. A NEKIFUT projekt a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) koordinálásában valósul meg.
*
*
-
TéT-attaséi hálózat logo

2013. január 11.
A Nemzeti Innovációs Hivatal a Külügyminisztériummal egyetértésben pályázatot hirdet tudományos és technológiai (TéT) szakdiplomata álláshelyek betöltésére:
Berlin, London, Tel-Aviv, Tokió, Washington.
*
*
-
FARRE

2013. január 17.
”Tudomány: a mezőgazdaság ellensége vagy szövetségese?” – ezzel a címmel rendezett konferenciát a FARRE (Forum de l’agriculture raisonnée respectueuse de l’environnement) több szakmai szervezet (GNIS, UIPP, UNIFA) valamint a mezőgazdasági tárca támogatásával. A témaválasztás aktualitását az adta, hogy – ahogy Christophe Grison, a Farre elnöke fogalmazott – a tudományra nagyon sokan ellenségesen, gyanakodva tekintenek, szinte ellenségként kezelve azt, különösen akkor, ha olyan kérdések kerülnek szóba, mint a GMO-k, a növényvédő szerek.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Soyuz_TMA-7

2013. január 17.
Medvegyev orosz kormányfő 2012. december 28-án kelt rendeletével jóváhagyta Oroszország 2013-2020 közötti állami űrkutatási programját. A program fő célja a hazai űrkutatás reformja annak érdekében, hogy Oroszország megőrizze, illetve javítsa helyét a világ kozmikus hatalmai között.
Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
*
-
Ministére de l'Agriculture

2013. január 11.
Stéphane Le Foll miniszter december 18-án mutatta be agro-ökológiai programját (Agricultures : produisons autrement). Szándékai szerint egy olyan eszközrendszert alkotnának meg, ami lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy a mezőgazdasági kutatás-fejlesztés szereplőinek támogatása mellett olyan agro-ökológiai termelési rendszereket alakítsanak ki, amiket a gazdaságok és az azokat befogadó termőhelyek adottságaihoz igazítanak.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Oroszország

2013. január 10.
Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök 2012. december 20-án hagyta jóvá az oroszországi „Tudományos és technológiai fejlesztés” 2013-2020 közötti időszakra kidolgozott állami programját. Az állami program célja egy olyan versenyképes és hatékony hazai K+F szektor megteremtése, amely kulcsszerepet játszikaz orosz nemzetgazdaság technológiai modernizálásában.
Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*