* NIH
*

2013/03.

*

Aktuális hírek, események

*

Dr. Cséfalvay Zoltán

2013. január 31.
Elfogadva Dr. Deák Csaba és Korányi László elnökhelyettes urak személyes meghívását, 2013. január 7-én Prof. Dr. Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium Parlamenti és Gazdaságstratégiáért Felelős államtitkára ellátogatott és évindító beszédet tartott a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) állománygyűlésén. A zártkörű rendezvényen részt vett továbbá Dr. Nikodémus Antal az NGM Innovációs és K+F Főosztályának vezetője, valamint Szigeti Ádám kabinetfőnök is.
*
*
-
Korányi László

2013. január 31.
A Nemzeti Innovációs Hivatal és a Regionális Innovációs Ügynökségek Hálózata (RIÜNET) szervezésében 2013. január 9-én került megrendezésre a NIH és a RIÜNET közös, évindító munkaértekezlete. A megbeszélés megnyitásaként Korányi László a NIH elnökhelyettese kiemelte a RIÜ-k és a NIH hagyományosan jó munkakapcsolatát a regionális KFI területén.
*
*
-
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

2013. január 28.
A Kétoldalú Tudományos és Technológiai (TéT) együttműködés tárgyú pályázathoz 2012. augusztus 10-én közzétett Pályázati Felhívás kiegészítéseként meghirdetjük, a Magyar-Francia TéT együttműködés keretein belül igényelhető támogatásra vonatkozó felhívást.
*
*
-
Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

2013. január 28.
Módosult az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett Két- vagy többoldalú Tudományos és Technológiai Együttműködés (TéT) Programokban való magyar részvétel támogatására (TÉT_12 jelű) kiírt pályázat felhívása.
*
*
-
Horizon 2020

2013. január 28.
Az Európai Bizottság minden tudományterületen növelni szeretné szakértői számát, akik részt vesznek a Horizont 2020 agendájának a kidolgozásában.
A Horizont 2020 a következő hétéves tervezési ciklusban (2014-2020) az Európai Unió kutatási és innovációs keretprogramja.
*
*
-
JRC

2013. január 31.
Az Európai Bizottság, s főként a Közös Kutatóközpont (JRC) kérésére az Európai Személyzeti Felvételi Hivatal (EPSO) kiválasztási eljárást indít abból a célból, hogy adatbázist állítson össze olyan sikeres pályázókból, akik közül szerződéses alkalmazottként kutatókat vesznek fel további kapacitás biztosítása érdekében.
A sikeres pályázók adatbázisát főként az Európai Bizottság és a Közös Kutatóközpont használja majd.
*
*
-
FP7-lead

2013. január 24.
Az Európai Bizottság megjelentetett egy tájékoztató füzetet “Communicating EU Research & Innovation – A guide for project participant” címmel a 7. keretprogramban résztvevő projekt tagok számára. A cél az, hogy hasznos információkat kapjanak a projekt résztvevők, ahhoz kapcsolódóan, hogy hogyan tudnak minél eredményesebben hírt adni projektjeikről és megvalósított célkitűzéseikről.
*
*
-
Corfo

2013. január 22.
A magyar-chilei kétoldalú kormányközi tudományos és technológiai (TéT) megállapodást 2005 szeptemberében írták alá. Chile, mint a térség egyik vezető országa, fontos szerepet tulajdonít a kutatás-fejlesztés- és innovációnak.
Az alábbi pályázati lehetőségeket nyújtja Chile a külföldi, illetve a magyar kutatók számára is: Startup Chile, Global Connection, ContactCHILE, Centre of Excellence and Competitivness.
*
*
-
Skoltech

2013. január 29.
A közelmúltban ünnepelte alapításának első évfordulóját a Skoltech, a Szkolkovói Tudományos és Technológiai Intézet. A Skoltech nem állami oktatási-kutatási egyetemként jött létre azzal a céllal, hogy segítse az oroszországi innovációt, oktatást és kutatás-fejlesztést. Az intézmény a Szkolkovói Innovációs Központ kulcselemeként jelenleg a biomedicina, az energiával kapcsolatos technológiák, az informatika, valamint a nukleáris technológiák terén képez szakembereket, kiemelt figyelmet fordítva a vállalkozási ismeretekre.
Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
*
-
ANRT

2013. január 22.
Mint ismeretes, 2009-től a Védelmi Minisztérium megbízta az ANRT-t a felügyelete alá tartozó, költségvetési és vállalati szférával közösen folyó katonai kutatások doktori pályázatainak kezelésével. A védelmi területen a pályázatokat évente egy alkalommal lehet beadni. Az idei határidő: 2013. április 30.
Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági és TéT attasé cikke.
*
*
-
Oroszország

2013. január 25.
Medvegyev miniszterelnök jóváhagyta az Oroszországi Föderáció orvostudományának 2025-ig érvényes stratégiáját. A stratégia célja fejlett technológiákon, technológia-transzferen és innováción alapuló olyan hazai orvostudomány létrehozása, amely hozzájárul a lakosság minél jobb egészségügyi ellátásához.
Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
*
-
Skolkovo

2013. január 21.
A Szkolkovó Alapítvány nevében Viktor Vekszelberg elnök, a Samsung Electronics részéről pedig JunSungHo, a cég FÁK ügyekben illetékes vezetője látta el kézjegyével azt a szerződést, amelynek értelmében a dél-koreai vállalat Szkolkovóban K+F központot hoz létre. A dokumentum szerint az alapítvány 3 klasztere (IKT, biomedicina, energiahatékonyság) működik együtt majd a Samsunggal.
Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*