* NIH
*

2013/04.

*

Aktuális hírek, események

*
TéT-attaséi hálózat logo

2013. február 12.
Két új Tudományos és Technológiai (TéT) attasé kezdte meg munkáját Magyarország párizsi és pekingi nagykövetségén. A TéT attaséi rendszer a kormányzat kutatási és technológia-fejlesztési törekvéseivel összhangban a magyar tudományos és innovációs közösség egészének érdekében működik. Tevékenysége kiterjed a természettudományos kutatás, a műszaki tudományok, a technológia- és termékfejlesztés, valamint az innováció területének nemzetközi képviseletére.
*
*
-
Korányi László

2013. február 11.
A hazai orvosdiagnosztikai eszközök innovációja volt a témája a Gazdasági Rádió 2013. február 8-i Délutáni monitor c. műsorának, melyben Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese, Dévai Endre, az INNOMED elnöke és Németh Gábor a Mediso programigazgatója fejtette ki véleményét. A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
*
*
-
Dr. Deák Csaba

2013. február 14.
A hazai kutatás-fejlesztés és innováció témáját járta körül a Gazdasági Rádió 2013. január 25-i Délutáni monitor c. műsora, melyben Dr. Deák Csaba, a Nemzeti Innovációs Hivatal stratégiai elnökhelyettese, Dobozi Péter, a Capture Zrt. ügyvezető igazgatója és Vinnai Balázs, az IND Group ügyvezetője fejtett ki véleményét. A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
*
*
-
GoInno

2013. február 13.
Úgy érzi, széleskörű tapasztalatokra tett szert vállalatvezetési területen és megfelelő kompetenciákkal rendelkezik egy vállalkozás sikeressé tételéhez? Kellő motivációt érez ahhoz, hogy önkéntes alapon megossza szakmai tapasztalatát és tudását innovatív kezdő vállalkozásokkal azok problémáinak leküzdése érdekében? A Nemzeti Innovációs Hivatal által ismét elindított "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű program számos kihívást és fejlődési lehetőséget kínál a mentornak jelentkezők számára. Válaszolja meg Ön a kérdésekre a választ, segítse megtalálni Ön a megoldást, legyen Mentor!?
*
*
-
GoInno

2013. február 13.
Kezdő vállalkozóként megvalósításra váró ötleteihez kellő motivációval és lelkesedéssel, de kevés tapasztalattal rendelkezik? Szeretné elindítani vállalkozását a sikeres fejlődés útján, de a sokszor rögös úton tapasztalt szakember útmutatásaira lenne szükség? A Nemzeti Innovációs Hivatal mentorálási programjában megtalálhatja kérdéseire a válaszokat! Legyen Ön is mentorált vállalkozó! Jelentkezzen a Nemzeti Innovációs Hivatal által indított "Innovatív kezdő vállalkozások mentorálása" elnevezésű programra. A programban részt vevő mentorok segítséget nyújtanak Önnek többek között az ötletük megvalósításában, fejlesztéseik piacra jutásában, hasznosításában, így elindítják Önt a sikeres vállalkozóvá válás és fejlődés útján.
*
*
-
Korányi László

2013. február 04.
A márciusban induló új nemzeti KFI stratégia volt a témája a Kossuth Rádió 2013. február 4-i Ütköző c. műsorának, melyben Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese és Monszpart Zsolt, a Magyar Innovációs Szövetség alelnöke fejtette ki véleményét. A hangfelvétel letölthető honlapunkról.
*
*
-
Nemzeti Innovációs Hivatal

2013. február 04.
A Nemzeti Innovációs Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Jogi és Humánpolitikai Főosztályán HR referens munkakör betöltésére. A kormányzati szolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű kormányzati szolgálati jogviszony
A pályázat benyújtásának határideje: 2013. február 18.
*
*
-
ceFIMS

2013. február 11.
Az Európai Unió által támogatott ceFIMS (Coordination of the European Future Internet Forum of Member States) projekt ismét meghirdette felhívását a Jövő Internet Díjra (Future Internet Award). A Jövő Internet Díjra (Future Internet Award) olyan kutatás-fejlesztési projektekkel, illetve új innovatív termékekkel, alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal lehet nevezni az infokommunikáció területéről, amelyek hozzájárulnak az új generációs Internet fejlődéséhez.
*
*
-
Citizen House

2013. február 06.
Mostanában indult útjára az “EU Jogok Klinikája” és a hozzá kapcsolódó forróvonal, az ECAS és a Kenti Egyetem szervezésében. A projekt elindítása a polgárok európai éve 2013 elnevezésű kezdeményezéssel van összhangban. A cél az, hogy tudatosuljon, szükség van az európai polgárokat megillető jogok elméleti ismeretei és gyakorlati megvalósításuk közötti különbség mérséklésére.
*
*
-
COST logo

2013. február 06.
A COST nemzeti kutató intézetek, egyetemek, ipari vállalatok kutatási tevékenységét összehangoló akciókat kezdeményez, melyekben elsősorban egyetemek, kutatóintézetek és kisebb mértékben iparvállalatok vesznek részt. Magyar kutatók jelenleg az alábbi COST akciókban vesznek részt.
*
*
-
China research

2013. február 12.
A 2013. január 19-én közzétett hivatalos statisztika szerint a Kínai Népköztársaság 2012 évben K+F-re fordított kiadásainak összege várhatóan meghaladja az 1 trillió jüant (160,8 milliárd USD), amely tovább erősíti az ország innováció-központú gazdasági fejlődését.
Dr. Hosszú Hortenzia pekingi TéT attasé cikke.
*
*
-
nanotech

2013. február 11.
A tervek szerint az idei év második felében avatják fel Troickban (Oroszország) a TechnoSpark Nanotechnológiai Központot, amely működésének kezdeti szakaszában 20 startup cég alapításával számol a vezetés. Troick 2007 óta élvezi a "tudományos város" (naukograd) státuszt. A településen – amely tavaly nyár óta Moszkva városának része – több mint ötezren dolgoznak a K+F+I szektorban.
Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
*
-
EU Gateway Programme

2013. február 08.
2013. február 5-6-án az EU Gateway program keretében, környezetvédelmi és energetikai területhez kapcsolódó technológiákat, termékeket, berendezéseket bemutató kiállítást, illetve szakmai, üzleti megbeszéléseket tartottak Tokióban. A múlt évben megtartott kiállításhoz hasonlóan 15 EU tagállam kis- és közép-vállalata (összesen 38) mutatkozott be, keresett japán üzleti partnert. Meghatározó volt a megújuló energiák felhasználásához kapcsolódó termékeket gyártó, illetve szolgáltatásokat nyújtó cégek aránya.
Erdős Attila tokiói TéT attasé cikke.
*
*
-
HIV

2013. február 07.
A moszkvai Lomonoszov Egyetem Fizikokémiai Biológiai Kutatóintézetének munkatársai új, az AIDS gyógyításához használható készítmények kifejlesztésén dolgoznak. A jelenleg még alapkutatási szakaszban tartó munkálatokhoz az Oktatási és Tudományos Minisztérium, valamint az Oroszországi Alapkutatási Alap pályázatai biztosítják az anyagiakat.
Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
*
-
EURAXESS

2013. február 08.
Az Európai Bizottság EURAXES kutatói állásportálján folyamatosan bővülő kínai tudományos és kutatói állásajánlatok is elérhetőek. A honlapon lehetőség nyílik önéletrajz feltöltésére, valamint kutatói állások, ösztöndíjak és támogatási lehetőségek keresésére. A kutatóintézetek és vállalatok közzétehetik állásajánlataikat, valamint kereshetnek a 61 ezer regisztrált kutató között. Az állásközvetítő szolgáltatás a létrehozók szándékai szerint a kutatói kereslet és kínálat hatékony találkozását kívánja elősegíteni.
Dr. Hosszú Hortenzia pekingi TéT attasé cikke.
*
*
-
Orosz Tudományos Akadémia

2013. február 06.
Az orosz kormányfő 2237-p számú rendeletével hagyta jóvá az állami tudományos akadémiák 2013-2020 közötti alapkutatási programját. Oroszországban jelenleg az alábbi 6 állami tudományos akadémia működik: Orosz Tudományos Akadémia (OTA), Orosz Orvostudományi Akadémia, Orosz Mezőgazdaság-tudományi Akadémia, Orosz Építőművészeti és Építészeti Akadémia, Orosz Oktatási Akadémia, Orosz Művészeti Akadémia.
Forrás: Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
*
-
Commissariat à l’Énergie Atomique

2013. február 01.
Francia doktori és poszt-doktori ösztöndíj lehetőségek: Commissariat à l’Énergie Atomique (CEA) és kapcsolódó kutatási intézmények Franciaországban (pl. CNRS, École Polytechnique, ADEME).
Szántó Szilvia párizsi TéT attasé cikke.
*
*
-
Párizsi Főpolgármesteri Hivatal

2013. február 01.
A párizsi főpolgármesteri hivatal Párizs tudományos súlyának növelése érdekében 2003. óta minden évben számos külföldi kutatót fogad post-doc és szenior szinten annak érdekében, hogy a párizsi - költségvetési vagy önkormányzati szférába tartozó – laborok, kutatóhelyek egyikében dolgozva elősegítsék az adott intézmény nemzetközi kapcsolatainak erősítését.
Szántó Szilvia párizsi TéT attasé cikke.
*
*
-
Startup

2013. január 31.
A moszkvai informatikai startup cégek működési feltételeinek javítását, továbbá számuk növeléséhez szükséges intézkedések és befektetések lehetőségeit vitatta meg az üzleti szféra és a kockázati alapok képviselőivel Szergej Szobjanyin, az orosz főváros főpolgármestere és Nyikolaj Nyikiforov, a hírközlési és tömegkommunikációs tárca vezetője.
Dr. Erdélyi Árpád moszkvai TéT attasé cikke.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*