* NIH
*

2013/11.

*

Aktuális hírek, események

*
Innotrends Hungary 2013

2013. május 22.

A hazai KFI élet szakmai partnereinek közreműködésével és több mint 70 kiállítóval 2013. június 11-12-én Innotrends Hungary 2013 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást szervez a Nemzeti Innovációs Hivatal Budapesten, a Millenáris Park B, C és D épületében.

*
*
-
Future Internet PPP

2013. május 28.

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH), a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (HTE), és a Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform minden érdeklődőt tisztelettel meghív a “Building an Eco-System for Delivering Innovative Future Internet Services and Applications” című szakmai tanácskozásra, mely 2013. június 13-án kerül megrendezésre a NIH székházában.

*
*
-
Magyar-Szlovén innovációs fórum

2013. május 30.

A Szlovén Köztársaság Budapesti Nagykövetsége a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) együttműködésével 2013. május 29-én közel húsz szlovén és magyar vállalat részvételével Szlovén-Magyar Innovációs Fórumot szervezett Budapesten. A NIH és a HITA külföldi partnerintézményekkel szervezett rendezvényei a vállalatok és a régiók közötti kapcsolatépítést, kooperációt segítik elő.

*
*
-
Nemzetközi Technológiai Transzfer Kongresszus

2013. május 13.

A kínai Tudományos és Technológiai Minisztérium Nemzetközi Együttműködési Főosztálya, valamint a Pekingi Önkormányzat Tudományos és Technológiai Bizottsága által támogatott Nemzetközi Technológiai Transzfer Hálózat (International Technology Transfer Network - ITTN) 2013. április 25-27. között Pekingben rendezte meg a Nemzetközi Technológiai Transzfer Kongresszust (International Technology Transfer Congress). A kongresszus 2013. évi tematikája a „Beyond the Borders: Drive Innovation to Win” volt.

*
*
-
Példakép pályázat

2013. május 29.

Országos népszerűséggel és ötmillió forintos fődíjjal járó pályázatot indított a Példakép Alapítvány. A Példakép Pályázaton olyan fiatal vállalkozók vehetnek részt, akik vállalkozásukkal pozitív példát mutatnak a társadalomnak és a fiatal generációnak.

*
*
-
Ministere de l'Écologie, du Developpement durable et de l'Énerge

2013. május 30.

Jean-Yves LE DRIAN honvédelmi és Delphine BATHO környezetvédelmi miniszter a biológiai sokféleség védelmére vonatkozó protokollt írt alá, aminek elsődleges célja a hadsereg által használt tengeri területek biodiverzitásának megőrzése, az energia-felhasználás csökkentése és a tengeri megújuló energiák nagyobb arányú használata, valamint a katonai felszerelésekre irányuló programokban a környezetvédelmi szempontok érvényesítése.
Forrás: Szántó Szilvia párizsi TéT attasé és Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági attasé cikke

*
*
-
CERN

2013. május 30.

Brüsszel/Genf, 2013. május 30.
Az Európai Bizottság volt a házigazdája annak a különleges brüsszeli ülésnek, melyen a CERN Tanácsa hivatalosan is elfogadta az európai részecskefizikai stratégia megújítását.

*
*
-
Objects de la Nouvelle France Industrielle

2013. május 29.

A francia Gazdasági Fellendülés Minisztériuma (Ministere de redressement productif) havi rendszerességgel rendezi meg azt a gála műsort, amely a francia innovatív termékek népszerűsítését, továbbá a francia kreativitás és know-how erősítését célozza.
Forrás: Szántó Szilvia párizsi TéT attasé cikke

*
*
-
Region Champagne Ardenne

2013. május 29.

A franciaországi és ezen keresztül a külföldi tapasztalatok azt mutatják, hogy a növényi rostok non-food ipari alkalmazása egyre nagyobb mértékű az építőiparban és a járműiparban egyaránt, mind nagyobb mennyiségű kőolaj-származék használatát téve feleslegessé.
Forrás: Szántó Szilvia párizsi TéT attasé és Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági attasé cikke

*
*
-
Portail des Recontres Parlamentaires

2013. május 10.

Negyedik alkalommal került megrendezésre Párizsban a megújuló energiákkal kapcsolatos parlamenti konferencia (Rencontres parlementaires sur les Énergies renouvelables), amit ez alkalommal Denis Baupin, a Nemzetgyűlés alelnöke (egyben az energetikai főtanács – Conseil supérieur de l’énergie – alelnöke) és Chantal Jouanno, Párizs szenátora (egyben az Ecolo Ethik alelnöke) vezetett le.
Forrás: Szántó Szilvia párizsi TéT attasé és Dr. Somogyi Norbert párizsi mezőgazdasági attasé cikke

*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*