* NIH
*

2013/12.

*

Aktuális hírek, események

*
Innotrends Hungary 2013

2013. június 06.

A Nemzeti Innovációs Hivatal egyik legfőbb feladata a hazai kutatás-fejlesztés és innováció nemzetgazdasági szintű ösztönzése, a hazai start-up ökoszisztéma kialakításának szakmai támogatása, a vállalkozói szféra hálózatosodásának előmozdítása. E misszió elérésének céljából a Nemzeti Innovációs Hivatal első alkalommal szervezi meg 2013. június 11-12. között az INNOTRENDS HUNGARY 2013 elnevezésű konferenciát és szakkiállítást!
A rendezvényre való belépés díjtalan minden látogató számára! Kérjük regisztráljon 2013. június 7. (péntek) 12:00-ig, ha részt kíván venni a rendezvényen.

*
*
-

Program

2013. június 06.
A konferencia keretében megtartásra kerülő plenáris ülésen a hazai és nemzetközi KFI élet reprezentánsai szólalnak majd fel, úgymint Diego Canga Fano, Antpnio Tajani alelnök úr kabinetfőnöke, aki az Európai Bizottság Ipar és Vállalkozás területét felügyeli. Körünkben üdvözölhetjük továbbá az Európai Unió közel 100 Mrd eurós költségvetésű Human Brain elnevezésű agykutatási ernyőprojektjének vezetőjét Henry Markram professzort is, valamint felszólaló lesz Prof. Dr. Blaskó Gábor akadémikus, aki a közelmúlt egyik legjelentősebb külföldi tőkebefektetéssel létesült hazai KFI beruházásának igazgatója. A konferencia kísérő rendezvényei szakmai workshopok keretében kerülnek megrendezésre.
*
*
-
Profession

2013. június 05.
Kutatási-fejlesztési és innovációs (KFI) tevékenységekre fókuszálló rendhagyó állásbörze az Innotrends Hungary 2013 konferencián és szakkiállításon, június 11-12-én, a Millenárison. A belépés díjtalan mindkét napon. Az Innotrends Hungary 2013 kutatási-fejlesztési és innovációs konferencia és szakkiállítás ad otthont Magyarország piacvezető álláskereső portálja által szervezett állásbörzéjének.
*
*
-
Millenáris kiállítás

2013. június 06.

Az Innotrends Hungary 2013 szakkiállításon több mint 70 kiállító mutatkozik majd be 2 napon keresztül közel 4000 nm-en. Olyan, a hazai KFI életben jelentős szerepet játszó nagyvállalatok lesznek kiállítóként jelen, mint a Servier, a Bosch, az Ericsson, a Telenor és a Microsoft, ezen túlmenően 30 startup vállalkozás is. A Nemzeti Innovációs Hivatal egy 60 nm-es standdal jelenik meg a rendezvényen, melyen helyet ad mind a hét regionális innovációs ügynökségnek. A kiállítók közt lesznek továbbá olyan szakmai szervezetek is, melyek nagyban hozzájárulnak a hazai KFI élet szervezéséhez, mint például az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, vagy épp a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége.

*
*
-
Korányi László

2013. június 06.
Hamarosan a kormány elé kerül a nemzeti innovációs stratégia, amely az uniós költségvetés következő hét éve alatt próbálja meg felfejleszteni a hazai innovációs közösséget. Az aktuális hazai innovációs helyzetről, a tervekről - melyek az Innotrends Hungary 2013 nemzetközi konferencia és kiállítás kiemelt témái lesznek - Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnöke beszélt az Indexnek.
*
*
-
Microsoft

2013. június 06.
Beszélgetés a Nemzeti Innovációs Hivatal által szervezett Innotrends Hungary 2013 konferenciáról Korányi Lászlóval a Hivatal megbízott elnökével és Papp Istvánnal, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójával a Gazdasági Rádió 2013.05.23-i Reggeli monitor c. adásában.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
*
*
-
Hand-in-Scan

2013. június 03.
Beszélgetés Korányi Lászlóval a Nemzeti Innovációs Hivatal megbízott elnökével és a hamarosan megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2013 konferencia két start-up kiállítójával Heidegger Tamással, a Hand-in-Scan tulajdonosával és Tapasztó Balázzsal, a Taxi Like ügyvezetőjével.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
*
*
-
Gyökéritató

2013. június 06.
Beszélgetés Korányi Lászlóval a Nemzeti Innovációs Hivatal, megbízott elnökével és Endrődi László feltalálóval arról, hogy miként lehet megvalósítani egy ötletet, milyen segítség kapható a hazai innovációs szervezetektől, illetve szó esik a hamarosan megrendezésre kerülő Innotrends Hungary 2013 konferenciáról a Gazdasági Rádió 2013. június 3-i Reggeli monitor c. műsorában.
A hangfelvétel meghallgatható honlapunkon.
*
*
-
Facebook

2013. június 06.
Az Innotrends Hungary 2013 nemzetközi konferencia és kiállítás aktualitásai, hírei követhetőek a rendezvény Facebook oldalán: https://www.facebook.com/InnotrendsHungary
Keressen, like-oljon, kövessen minket.
*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*