* NIH
*

2013/18.

*

Aktuális hírek, események

*
Izraeli-Magyar Innovációs Nap

2013. szeptember 24.

Az Izraeli Nagykövetség a Nemzetgazdasági Minisztériummal és a Nemzeti Innovációs Hivatallal együttműködve szervezi meg Budapesten az első Izraeli-Magyar Innovációs Napot. A rendezvény keretében számos magyar start-up vállalkozó és kockázati tőkebefektető ismerkedhet meg sikeres, már nemzetközi szinten is kimagasló üzleti eredményeket elérő izraeli start-upok történeteivel, illetve legjobb gyakorlataival.
Kövesse élőben a rendezvényt a Nemzeti Innovációs Hivatal honlapján.

*
*
-
Horizon2002

2013. szeptember 19.

A Nemzeti Innovációs Hivatal FP7-Horizont 2020 Értékelői Fórumot szervez 2013. október 2-án, szerdán, amelyre szeretettel várjuk a 7. Keretprogram pályázatainak értékelésében közreműködő magyar szakértőket illetve azokat a szakembereket, akik a 2014-től induló Horizont 2020 programban szívesen vállalnának pályázat-értékelői munkát.

*
*
-
Kínai-Magyar TéT üzletember találkozó

2013. szeptember 24.

Budapest, 2013. szeptember 23. – A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) sikeres Kínai-Magyar Tudományos és Technológiai (TéT) üzletember találkozót szervezett székházában, melyen ígéretes magyar projektek mutatkoztak be a hazai KFI eredmények iránt komoly érdeklődést mutató kínai partnereknek.

*
*
-
TéT-attaséi hálózat logo

2013. szeptember 24.

Három új Tudományos és Technológiai (TéT) attasé kezdte meg munkáját Magyarország berlini, new york-i és tokiói nagykövetségén. A TéT attaséi rendszer a kormányzat kutatási és technológia-fejlesztési törekvéseivel összhangban a magyar tudományos és innovációs közösség egészének érdekében működik.

*
*
-
Norway Grants

2013. szeptember 24.

A Nemzeti Innovációs Hivatal, mint program operátor felállította a Magyar-Norvég Kétoldalú Kutatási Együttműködés (HU10) programterület három magyar és két norvég delegáltból álló, öttagú Program Bizottságát amely 2013. szeptember 16-17-én tartotta alakuló ülését Hivatalunk helységeiben. Az ülésen a PB tagjai a Norvég Királyság Magyarországi Nagykövetségének, a Norvég Alap Finanszírozási Mechanizmus Iroda (Financial Mechanism Office, FMO), Norvég Kutatási Tanács (Research Council of Norway, RCN), Hivatalunk képviselőivel, valamint az érintett szaktárcáktól és intézményekből érkezett megfigyelőkkel egészült ki.

*
*
-
Korányi László

2013. szeptember 20.

Mozgalmas lesz az ősz, lendületben marad a kutatás-fejlesztés és innováció – nyilatkozta lapunknak Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke. Elmondta, hogy hamarosan létrejönnek azok a technológiai inkubátorok, amelyek segítségével a startup kezdeményezésekből sikeres vállalkozás lehet.
A Világgazdaság cikke.

*
*
-
INNOVA

2013. szeptember 26.

Az MTA Debreceni Területi Bizottsága (DAB), a Hajdú-Bihar, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Észak-Alföldi Innovációs Díj pályázatot hirdet az innovatív technológiában és/vagy termékfejlesztésben kiemelkedő vállalkozásoknak.

*
*
-
Gábor Dénes Díj

2013. szeptember 26.

Október 10-ig lehet Gábor Dénes-díjra jelölni a műszaki-szellemi alkotások, a mérnöki munka, a technológiai fejlesztés terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó magyar szakembereket. A Gábor Dénes-díjra olyan jelenleg is aktívan dolgozó jelölteket várnak a kiírók, akik a műszaki szakterületen jelentős, a gyakorlatban az elmúlt öt évben bevezetett, konkrét tudományos és műszaki-szellemi alkotást hoztak létre vagy kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytatnak, illetve megvalósult tudományos, kutatás-fejlesztési, innovatív tevékenységükkel hozzájárultak a környezeti értékek megőrzéséhez, a fenntartható fejlődéshez, személyes közreműködésükkel megalapozták és fenntartották intézményük innovációs készségét és képességét.

*
*
-
Maria Cristina Russo

2013. szeptember 25.

Szeptember 12-13-án Washingtonba vezetett Maria Cristina Russo, az EU Bizottság Kutatási és Innovációs Főigazgatóság nemzetközi igazgatójának első külföldi útja. A Washingtonban működő European Institute volt az első állomás, ahol Russo asszony kongresszusi képviselők, EU szakdiplomaták, kutatóintézetek, egyetemek és a sajtó képviselői előtt tartotta meg amerikai körútjának nyitóbeszédét.
Takács J. Gábor New York-i TéT attasé cikke.

*
*
-
EURAXESS

2013. szeptember 25.

Az Európai Unió Pekingi Képviselete Tudományos és Technológiai részlege szemináriumot szervez „EU-China experts’ seminar on developing a joint initiative for cooperation in research and innovation on food, agriculture and biotechnologies (FAB)” címmel 2013. október 10-11-én Pekingben, az Agrártudományi Egyetemen.
Dr. Hosszú Hortenzia pekingi TéT attasé cikke.

*
*
-
Helmholtz Egyesület

2013. szeptember 25.

2013. szeptember 19-én került sor a Helmholtz- Egyesület éves konferenciájára, Berlinben. A nagyberendezéseket működtető Helmholtz - Egyesület a maga 34 ezer dolgozójával, 18 kutatási intézetével és évi 3, 7 milliárd eurót kitevő költségvetésével Németország legnagyobb kutatási szervezete.
Pászti-Márkus Eszter berlini TéT attasé cikke.

*
*
-
Zhongguancun

2013. szeptember 23.

2013. szeptember 12-13-a között került megrendezésre a Zhongguancun Tudományos Park éves ülése, a Zhongguancun Fórum 2013, amelynek mottója és fő témaköre a „Tudományos innováció és Ipari forradalom” volt. Az eseményt a TéT Minisztérium, a „Fáklya” Csúcstechnológiai Fejlesztési Központ, a Pekingi Önkormányzat, a kínai Tudományos Akadémia, valamint a Tsinghua Egyetem Innovációs kutatóintézete szervezte és támogatta.
Dr. Hosszú Hortenzia pekingi TéT attasé cikke.

*
logo
Kiadó: Nemzeti Innovációs Hivatal
Főszerkesztő: Führer ZsuzsannaSzerkesztőség: Nemzeti Innovációs Hivatal
                         1061 Bp., Andrássy út 12.
                         Tel: (06 1) 484 2500
                         Fax: (06 1) 318 7998
                         E-mail: hirlevel@nih.gov.hu
*

© 2004-2014 Nemzeti Innovációs Hivatal
A hírlevél tartalmának reprodukálását, a forrás megjelölésével, engedélyezi a Nemzeti Innovációs Hivatal.
LEIRATKOZOM
*