A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Brit egyetemeken tanuló magyar hallgatókat hívnak haza nyári gyakorlatra kutatás-fejlesztési cégekhez
Mv: Brit egyetemeken tanuló magyar hallgatókat hívnak haza nyári gyakorlatra kutatás-fejlesztési cégekhez. Több mint 25 millió forinttal támogatja a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal a programot, amelyre az Egyesült Királyságban tanuló magyar egyetemisták jelentkezését várják. Pálos Nikolett és Varga János összeállítása.

R: Május elejéig jelentkezhetnek a legfeljebb három hónapos itthoni gyakornoki munkára az Egyesült Királyságban tanuló diákok, akik ehhez akár több mint egymillió forint támogatást is igényelhetnek, mondta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke. Pálinkás József hozzátette, Magyarország és a hazai kutatás-fejlesztéssel foglalkozó cégek hosszútávú érdeke, hogy a külföldi egyetemeken tanuló diákok a diploma megszerzése után visszatérjenek, és a kint megszerzett tudásukkal itthon vállaljanak munkát.

Pálinkás József, elnök, Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal: A cégeknek alapvető érdekük, hogy Magyarországon a legkiemelkedőbb, legjobb embereket alkalmazhassák, hogy jól képzett emberek közül válogathassanak. Nap mint nap halljuk azt, hogy Magyarországon például mérnöki területen, természettudományos területen a cégek már lassan nehezen találnak olyan képzettségű embereket, amelyeket keresnek.

R: A vállalkozások az innovációs hivatal honlapján regisztrálhatják, hogy milyen gyakornoki pozíciót tudnak ajánlani, és az érdeklődő diákok innen válogathatnak majd, de nem kötelező itt céget keresni. A hallgatók és a vállalkozások együtt pályázhatnak május elejéig. Amennyiben a program sikeresen zárul, a lehetőséget kiterjeszthetik a német és a francia egyetemeken tanuló magyar hallgatókra is.

 

Forrás: Kossuth Rádió - Krónika 12:00 - 2017.03.18.

Utolsó módosítás: 2017. március 20.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500