A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Megalakult az Innovációs Testület
A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke által életre hívott Innovációs Testület 2015. március 16-án tartotta alakuló ülését. A kilenc főből álló Testület elnökét és tagjait Dr. Pálinkás József, az NKFI Hivatal elnöke kérte fel a tanácsadói grémiumban való részvételre. Az Innovációs Testület elnöki posztját Dr. Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke tölti be.

A Testület célja elősegíteni a rendelkezésre álló pénzügyi források megfelelő felhasználását. Kiemelt feladata olyan befektetési programok kidolgozása, melyek révén az európai uniós és hazai pénzforrások valódi eredményt produkáló projektekbe kerüljenek befektetésre, hozzájárulva a magyar gazdaság fejlődéséhez és a jólét növekedéséhez. Ennek érdekében kialakításra kerül egy olyan bírálati szempontrendszer is, mely garantálja, hogy a magyar gazdaság lehetőségeihez legjobban igazodó kutatási, fejlesztési és innovációs elképzelések részesüljenek az elérhető forrásokból. A fentiek mellett az Innovációs Testületnek kiemelt szerepe lesz a tudomány- és innovációs szakpolitikai alapelvek meghatározásában, a gazdasági stratégiára épülő KFI stratégia alakításában, valamint a pályázatokat értékelő szakértői csoportok tagjainak kiválasztásában is.

Az Innovációs Testület tagjai a magyar gazdasági és tudományos élet kiválóságai, akikről bővebb információ alábbi képekre kattintva érhető el.

 

Pakucs János
Dr. Pakucs János
elnök

Az Innovációs Testület tagjai

Ábrahám László

Bod Péter Ákos

Dr. Büki Gergely

Csányi Attila
Dr. Ábrahám László
tag

Dr. Bod Péter Ákos
tag

Dr. Büki Gergely
tag

Csányi Attila
tagDóczi Tamás

Dr. Greiner István

Marczis Balázs

Pongrácz Ferenc
Dr. Dóczi Tamás
tag

Dr. Greiner István
tag

Dr. Marczis Balázs
tag

Pongrácz Ferenc
tag
Utolsó módosítás: 2017. november 02.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500