A Hivatal
PDF
Link küldés
.
Cikk nyomtatás
Tájékoztató a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal integritásirányítási rendszeréről
Az államigazgatási szervek integritásirányítási rendszeréről és az érdekérvényesítők fogadásának rendjéről szóló 50/2013. (II. 25.) Korm. rendelet alapján a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (a továbbiakban: NKFI Hivatal) integritás tanácsadót jelölt ki.

Integritás tanácsadó neve: Dr. Puskás Attila
Integritás tanácsadó elérhetőségei:

Az integritás tanácsadó tevékenysége

Az integritás tanácsadó közreműködik az NKFI Hivatal működésével kapcsolatos integritási és korrupciós kockázatok felmérésében, az azok kezelésére szolgáló intézkedési terv, valamint az annak végrehajtásáról szóló integritás jelentés elkészítésében. Az integritás tanácsadó ezen feladatkörei ellátása tekintetében az NKFI Hivatal elnökének közvetlen irányítása alatt áll.

Az integritás tanácsadó feladatai különösen:

  1. Fogadja az integritási és korrupciós kockázatokra vonatkozó bejelentéseket szóban és írásban, eljár a bejelentésekkel kapcsolatos ügyek intézésében.
  2. Közreműködik az államigazgatási szerv működésével kapcsolatos integritási és korrupciós kockázatok felmérésében, az azok kezelésére szolgáló intézkedési terv, valamint az annak végrehajtásáról szóló integritás jelentés elkészítésében.
  3. Szükség esetén – az integritási és korrupciós kockázatok kezelésére kidolgozott intézkedési terv alapján – hivatásetikai és antikorrupciós tárgyú képzéseket tart az NKFI Hivatal kormánytisztviselői számára.
  4. Tanácsadói tevékenységet lát el az NKFI Hivatal munkatársai számára hivatásetikai kérdésekben.
  5. Közvetlen kapcsolatot tart a korrupcióellenességgel, integritással, közérdekű bejelentésekkel foglalkozó más szervezetekkel.
  6. Gondoskodik a belső kontrollrendszer vonatkozásában a kontrollkörnyezet kialakításának és az integrált kockázatkezelés koordinációjáról.
Utolsó módosítás: 2017. április 10.
Partner szervezeteink
© Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 1077 Bp, Kéthly Anna tér 1., Telefon: (+361) 795 9500